Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi zdalo, že najromantickejšie rande filmu bude také, ktoré sa nikdy neuskutoční, a zostane iba pri snívaní. A oni ten film nakoniec tak pokazili. Tých nedostatkov bolo viac, ako uťahané tempo alebo umelo vykreslené vzťahy, takže sú to čisté tri hviezdy. Najlepši vzťah filmu bol vzťah otca a syna, ktovie, či to tak aj nezamýšľali. –––– Viem, nie je to spravodlivé. Keby sme mali myslieť na to, prečo sa to stalo, zbláznili by sme sa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slzopudné, pro mě příjemně romantické se stopáží tak akorát, aby mě to ještě nevadilo. Nejsem fajnšmekr romantických filmů a když už musím raději si pustím Hříšný tanec, možná Pretty Woman. Ale tenhle film jsem vždycky v merku měl. Lákalo mě dozvědět se, co že to ten Tom Hanks v Seattlu provádí. Abych to zkrátil, zase až o tolik jsem nepřišel, ale určitě by byla škoda nesledovat jestli si k sobě někdy najdou cestu Tom Hanks a Meg Ryan. 70% ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nechci odsuzovat všechny romantické komedie jako bezduchý patos, ale... dělávám to. Však najdou se i vyjímky. Samotář v Seattlu s (jako snad vždy) skvělým Tomem Hanksem a taky jednou dobrou Meg Ryanovou je jednou z nich. Není to žádný závar pro mozek, ale kouká se na to pěkně a i když člověk žánru nefandí, dá se zkousnout. Jako jedné z nejlepších romantických komedií dávám plné 4*!:-) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Se mi tu asi někdo snaží namluvit,že Seattle smutné místo je. Kdysi mi bylo zděleno,že je to tam samý Singles a teď ,že přičinlivým Samotářům se prostě musí zadařit.--Už aby někdo natočil nějaký veselý příběh z tohoto města ,nebo tomu malý děti začnou věřit,že co obyvatel Seattlu to zamyšlený posmutnělý rozumbrada-bradkyně.(ale jinak je tam veselo,jako třeba onehdy kdysi ,když Plant - ano ,ten Plant z Led Zeppelin - strčil na nějakým mejdanu v tomto uslzeném městě, nějaký pipině do pipiny okounka.Okounek se lek,aby ne ,a ploutvičky roztáhl,čímž se vzpříčil.To byl průkakej!! A jako námět pro film mnohem zajímavější a bohatší,než deset malých opuštěných samotářů. A romantiku by tam pánové a dámy z holyvůdu určitě nějakou taky dostali ) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)
  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama