Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměrná známka za průměrný film. Četl jsem tu špatná hodnocení Fraserova výkonu, já ovšem naopak považuju Frasera za jediný kladný bod celého snímku. Klišé ve filmu se nerovná klišé v životě, ovšem v Extraordinary Measures právě tohle klišé vyčnívá nad ostatní nedostatky filmu. Prvoplánové hraní na city diváka by se dalo překousnout, kdyby bylo napsáno míň očividně. Po řemeslné stránce se mi fakt líbily některé kamerové záběry, ovšem velice brzy byly zapomenuty pod nádavkem emočních ataků, a tak se holt tenhle prvoplán nevydařil dle mých očekávání. Věřil jsem opravdu v nehollywoodský film, nepodařilo se, nevadí, jedeme dál. Ztrátou času bych ovšem EM nenazýval, koukat se na to skutečně dá a skutečně místy i baví a místy i s hrdiny soucítíte. [DVD] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdá jsem neslyšel o Pompeho chorobě, ani o Johnu Crowleym či doktoru Stonehillovi. Jejich odkaz se však stal nesmrtelným, a tak po něm musel sáhnout Hollywood (pochopitelně). Sáhla po něm televizní stanice CBS, která se tímto vydala do neprobádaných vod s velkými rybami jako WB nebo 20th... Televize jde z filmu cítit téměř polovinu stopáže, místy dokonce atakuje pomyslnou hranici Hallmark feelingu. Nicméně herecké obsazení je jedním z mála aspektů, které na televizní vzezření dávají zapomenout. Příběh napsal sám život, ten tedy komentovat nehodlám, musím však říci, že jsem se docela bavil. Harrison Ford to stále ještě umí a Brendan Fraser taky, když chce. Když sečtu klady a zápory spolu s tím, co ve mně film zanechal, tak sahám na průměrné hodnocení. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film s průměrnými hereckými výkony (Ford) a s některými velmi podprůměrnými (Fraser). Dojetí se nedostavilo a nemyslím si, že bych byl nějak ,,emočně natvrdlý''. Prostě se u mě ty vlny emocí na rozdíl od My Sisters Keeper neprojevily a Extraordinary Measures tak prohrává s MSK na plné čáře. Na konci samozřejmě nemohl chybět dlouho očekávaný happyend. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Docela dost pěkný příběh, který se jen tak nevidí.. Filmově to bylo asi na 3 hvězdy, ale díky obsazení a tomu, že mi těch dětí bylo hodně líto dávám 4 hvězdy...Moc se mi líbí filmy, které jsou podle skutečné udalosti, moc se mi líbí filmy, které dopadnou dobře, miluju drama, miluju film s pořádnými herci, miluju, když neni film přehnaný a je jasný! Tady jsem to očekával správně. Toma Vaughana je to asi ten jepovedenější film v jeho kariéře . Takovýhle filmy, co se staly by se měli filmovat automaticky, at kazdy ví co se ve světě děje, že tu nejsou jen ti bohatí, kterym je vše jedno a peníze jsou u nich na prvním místě. V tomto filmu se dozvíte pravej opak - Nejdůležitější je zdraví každého z nás peníze jsou na posledním místě a je to zbytečnost, která v zemi dělá jenom špatný věci... Hodně povedený film! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne za poslední období nejlepší drama pojednávající o velkém zdravotním problému a bojem s ním. Film totiž nebyl podbízivý, nebyl podkreslován zvlášť emocionální hudbou a ukázal nám, jaká je vpravdě realita. V první polovině se střetáváme s dvěma odlišnými typy lidí, z nichž se ale utvoří tým pod vlajkou dosažení stejného cíle. Včera jsem shodou okolností četl článek v MFDnes o vědě a výzkumu a jejich poddimenzovaném financování u nás. A tento film byl přesně o této problematice. Osobně si myslím, že věda a výzkum by financovány měly být daleko více, otázkou ale zůstává, kdo bude rozhodovat o tom, co je správný výzkumný počin a co se až tak neoplatí. V tomto případě si myslím, že se musí najít cesta propojení vědy s investory, kteří disponují finančními prostředky. Tento film jasně ukázal, že i sebelepší cíl ještě nutně nemusí znamenat otevřenou peněženku investorů. Myslím si a věřím, že tento film nebyl natočen s cílem kritiky kapitalistického systému, nýbrž nám chtěl pouze ukázat, jaká je realita financování třeba i výzkumu pro vznešený cíl. Film nám ukázal mnohá úskalí získávání finančních prostředků pro takovýto účel. Ať už tato byla osobní, byrokratická nebo čistě ekonomická se zájmem o ziskový hospodářský výsledek. Pravdou je, že člověk se musí o svou příležitost rvát a někdy musí mít i pořádnou dávku štěstí. Málokomu se totiž poštěstí mít dostatek financí pro uskutečnění svých snů a cílů. Tento film se mi z výše uvedených důvodů líbil - byl totiž hodně realistický. PS: Ruku na srdce - kdybyste vy měli dostatek finančních prostředků, rozdávali byste je bezmyšlenkovitě všem, kteří by vám řekli, že pracují na výzkumu, jehož výsledek sice může pomoci velkému počtu lidí, přece jen ale je úspěch stále ještě teoretický? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama