Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po krátkom úvode s chorými deťmi, ktoré majú vzácnu a nevyliečiteľnú nemoc som si myslel, že viem presne, kam bude film smerovať a zvlášť nadšený som nebol. Našťastie potom film rýchlo zmenil kurz a s príchodom H. Forda sa príbeh zaostril výhradne na výrobu a testovanie lieku i ťažký boj okolo jeho financovania. Fraser skôr priemerný, Ford je so svojou postavou nervovo nestabilného doktora podstatne vďačnejšia postava. Pri sledovaní som si často hovoril, že už poriadne zostarol. Kde sú časy živého a bojovného Indiana Jonesa? Občas je fajn vidieť film, ktorý dokáže naliať trochu optimizmu, pretože smutných osudov vídame na obrazovkách denne. Napriek tomu tu stále sú iné choroby a iné deti, pre ktorých liek zatiaľ neexistuje. Potrebujeme takých doktorov a celkom určite aj tých hajzlov s peniazmi... Slabšie štyri. 70%. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Těžký film na přemýšlení s rozhodně dobrým potenciálem u mě uspěl. Tato životní situace je prostě strašná a nepřál bych jí nikomu zažít (o to víc, když je to podle skutečné události). Některé pasáže, když byli děti bezmocné byli opravdu strašné. Musím ale pochválit herecké obsazení, Fraser jako starostlivý a cílevědomí otec zafungoval velmi dobře, o to víc se mi ale ještě líbil Ford v roli protivného vědce, který zahrál naprosto perfektně. Jen je škoda, že tento film neměl příliš velkou propagaci, tudíž neuspěl u širšího publika, ale možná je to také způsobeno tématem. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdá jsem neslyšel o Pompeho chorobě, ani o Johnu Crowleym či doktoru Stonehillovi. Jejich odkaz se však stal nesmrtelným, a tak po něm musel sáhnout Hollywood (pochopitelně). Sáhla po něm televizní stanice CBS, která se tímto vydala do neprobádaných vod s velkými rybami jako WB nebo 20th... Televize jde z filmu cítit téměř polovinu stopáže, místy dokonce atakuje pomyslnou hranici Hallmark feelingu. Nicméně herecké obsazení je jedním z mála aspektů, které na televizní vzezření dávají zapomenout. Příběh napsal sám život, ten tedy komentovat nehodlám, musím však říci, že jsem se docela bavil. Harrison Ford to stále ještě umí a Brendan Fraser taky, když chce. Když sečtu klady a zápory spolu s tím, co ve mně film zanechal, tak sahám na průměrné hodnocení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí mohou děkovat především dvěma skutečnostem - že se mohou opřít o vděčnou větu "Natočeno podle skutečné události", a hlavně tomu, že si v nich chtěl zahrát Harrison Ford, který, jak už to bývá, je opět perfektní. Asi nikdy se však nepřestanu ptát, kdo a na základě čeho do tohohle filmu obsadil Brendana Frasera. Vždyť on je od dob Mumie herecky naprosto bezradný a ztracený, probůh... A to jak ve vážnějších filmech, tak v "komediích"... A tady takřka nesleze z obrazu. Au, au. Dovedu si představit, že jiný, lepší herec, by spolu s Fordem dokázal vytvořit dvojici, která by z Těžkých rozhodnutí mohla udělat film ve stylu Čas probuzení. Klidně. Ale takhle ne.__P.S. Dětská hrdinka byla taky výborná a její první setkání s dr. Stonehillem je nejlepší moment celého snímku. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno