Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Jen co se objevila dcera, freneticky jsem si opakovala: "Ať ji nikdo neučí líbat. Ať ji nikdo neučí líbat. Ať ji nikdo neučí líbat, prosím." Ale ne, takhle filmy nefungují. Rozčílila jsem se, jak nonšalantně se k tomu film staví, vzpomněla si na Červeného trpaslíka a dále také navštívila dilema, jestli se paradigma filmů 50. let má při hodnocení kvality filmů vyloučit, a nebo jestli ho můžu kvůli šovinismu a plochosti bez těžkých myšlenek odsoudit. A potom mi přišlo na mysl, že ploché a šovinistické filmy se točí i dneska, takže to s tím pravděpodobně nemá zase takovou souvislost. Inspirace Shakespearem je úsměvná. "Ze stejné látky jsme, z níž spřádají se sny..." Haha. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Natočit tento film Ed Wood, byl bych překvapen pouze, kde na něj sehnal peníze. Z maximálně 10 metrů vzdálených a naivních kulis v úplně celém filmu párkrát trčí extrémně dobrá falešná perspektiva kilometrových hloubek, ze kterých jde až závrať. Další kontrast -- jako adaptace Bouře od Shakespeara jde parádně na dřeň a filosofickou podstatu... Naproti tomu, dialogy psal někdo po lobotomii a jediný herec bez opravdu šíleného přehrávání a hřmotného deklamování textu byl robot Robby.... no možná i Nielsen, ale jen tak tak. Další věc... ano, já vím, tehdy bylo těžké brát to s nadhledem, ale... hercům předepsali, aby svět budoucnosti vypadal hrozně technologicky cool... a jak to zařídit? Přeci jako vždycky, budeme ohromovat tím, že v běžném hovoru budeme používat co nejvíc nějakých jednotek něčeho... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se řekne, že je to jen něco "Star Trek", jen je potřeba si uvědomit, že tenhle film tu byl ještě před "Star Trekem". Na svou dobu jsou tady neskutečně nádherné efekty a filmu samozřejmě pomáhá i to, že je barevný. Leslie Nielsen byl jako mladý poměrně fešák a jako velitel týmu je parádní. Skvělé sci-fi z doby, kdy by si člověk myslel, že něco tak vizuálně úchvatného ani není možné natočit. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju staré hororové klasiky (o to méně však ty klišoidní plakáty, ve kterých vždy nějaké monstrum drží bezmocnou dívku v náručí - což je mnohdy úplně mimo ). Při koukání na Zakázanou planetu, jako kdybych se dívala na předka Star Treku. Hodně kvalitní sci-fi. Povinnost pro všechny fanoušky science fiction i klasiky. Je zajímavé porovnávat, jaké charaktery hrál Leslie Nielsen v 50. letech a jakého pšoukajícího blbce ze sebe dělá teď. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kosmické sci-fi z roku 1956. Naprosto zasloužené 4*. Zejména s ohledem na věk filmu a skutečnost, že přestože jsou mnohé triky "primitivní" dokáže zaujmout, udržet a ani dnes nepůsobí směšně (samozřejmě, člověk si musí stále uvědomovat, že pro tehdejší "herectví" byla "prkennost" standardní). Planeta se zelenou oblohou se mi doopravdy líbila. I přes stáří tohoto díla považuji film za originální. ■ Leslieho Nielsena jsem nepoznal. ■ Pohledem do biografie herců zjišťuji, že představitelka hlavní hrdinky Alty, Anne Francis, zemřela jen před několika dny - 2. 1. 2011. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)
  • V traileru mluví Marvin Miller, který půjčil hlas robotovi Robbymu. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno