Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

Dado 

všechny recenze uživatele

Osobne mám takéto filmy rád (a tým nenarážam na stredovekú atmosféru) a možno aj preto, že som od neho očakával ešte väčšie množstvo humorných scén, pri ktorých však tvorcovia dokážu odhadnúť, kde končí zábava a nastupuje trápnosť, som na konci zostal tak trochu sklamaný. Jeho zhliadnutie však určite neľutujem a všetkým, ktorým neprekážajú sexuálne narážky v každej druhej vete, ho rozhodne odporúčam. (65%) ()

honza7 

všechny recenze uživatele

Paráda s velkým P a co se týče dabingu, tak ten je vskutku perfektní (na ty hnusy co se předvádí!) ikdyž na jednu stránku musím uznat, že on vlastně místy tak blbej až je neskutečně vtipnej! Skvělá parodie na rádoby moderní pohádky! (viz. hláška kterou používám při každém přípitku: "Na šukání!") ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Ooooomajgat, nikdy viac... A nie je to tým, že by prasácky humor urážal môj jemnocit krehkej milovníčky romantických fantasy, to skôr znudený ksicht D. R. McBride dokonale preniesol svoj otrávený výraz aj na mňa... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá pohádka s kvalitními herci. Pěkné pojetí, penisi jako ozdoba, mluva jak dlaždiči, ale určině ne nevkusná jak si někdo myslí. Tvůrci si prostě jen dělali prdel a celkem se to povedlo. Nevím proč ne ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Úchylná kravina, na kterou se překvapivě dalo dívat po celou dobu a občas se i dobře zasmát. Jasný, není to žádné terno, to by ale od béčka ani nikdo nečekal. Náhodou to nebylo tak špatný a to je velmi pozitivní výsledek, v který jsem nevěřil. 65% ()

July 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie parodující hrdinské fantasy. Hodně věcí mě pobavilo, ale nahlas jsem se zasmála asi dvakrát. Příjemné na ukrácení líného odpoledne, jako tahoun večera už méně atraktivní snímek. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná fantasy pohádka,která vůbec není pro děti.A proč,že to?Mluva celého filmu je totiž opravdu velmi"dospělácká"a narážek na všechno možné je tu požehnaně(včetně pohlavních orgánů).Komu tohle vadí,nechť se filmu vyhne velkým obloukem.Taky je tu poměrně dost brutálních a krvavých scén,které do pohádky taky nepatří,ovšem tady fungují a ději pomáhají(viz dále).Scénář osciluje mezi fantasy,komedií a parodíí a chvílemi to vypadá,jakoby tvůrci nevěděli,co vlastně točí.Najdeme tu odkazy snad na všechny slavné fantasy filmy("Pán prstenů","Harry Potter","Star Wars",Souboj titánů","Barbar Conan" a další),z kterých autoři čerpali a spousta prvků zparodovali.Pokud chcete natočit takové fantasy,aby to nevypadalo trapně,potřebujete slušný balík peněz a skvělou produkci.To tady evidentně měli,protože kdykoliv se film přehoupne do fantasy roviny,vizuální stránka vypadá skvěle a precizně.Jak se na fantasy sluší,je tu spousta kouzel,magie a akčních scén(jak vystřižených z výše jmenovaných filmů)a jsou opravdu skvěle natočené a patřičně drsné(způsob natáčení velmi připomíná zlatou éru 80-tých let)..Zbytek filmu je doplněn opravdu peprnými dialogy,které oscilují mezi teenegerovským"fuckováním",královskými plky o hrdinných výpravách(chvílemi-jistě schválně-působící značně dementně)a spoustou parodujících prvků žánru fantasy.Všichni herci opravdu velmi přehrávají,což je samozřejmě schválně a celé to proto působí jako taková fantasy taškařice.Zjevení Natalie zhruba v polovině filmu je opravdu bombastické a příběhu to hodně pomáhá(navíc Nátalčinu koupací scénu si užije snad každý...).Všechny postavy jsou vymyšlené tak,aby zapadaly do konceptu komedie/parodie a přesně tak působí.Každá je jiná,taky jinak působí a každá vlastně vzdává hold něčemu(a někomu).Osobně jsem se takhle už dlouho nepobavil,i když musím přiznat,že chvílemi se mohli autoři krotit,protože i na mě bylo těch fucků příliš.Ale zase to nebylo tak hrozné,aby mi to kazilo film.Tuhle drsnou fantasy pohádku pro dospělé jsem si opravdu užil,stejně jako Natalii-bojovnici a příběh plný magie a kouzel,včetně opravdu skvostnéhoi finále.Spousta hlášek se bezesporu stane kultem.Dávám výsostných 80% a jdu se podívat,jestli se mi na půdě neválí nějaký ten meč. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Film som si po traileri predstavoval ako fantasy LARP bandy zhulencov v lese a toho som sa i dočkal. Franco na mňa pôsobil akoby každý záber natočil na prvú. Buď to, alebo to mal už celé na háku pri tom kvante rozrobených projektov do ktorých sa nahrnul. Zooey si zaslúžila väčší priestor než len kus mäsa na oltári, Natalke, ktorá tu bola najsamviacsexy, sa veľa hlášok neušlo a tak všetok humor ťahal Bride. Celkovo na mňa film zapôsobil tak, že si s ním tvorcovia nedávali veľa námahy. Neuhladené hlášky fungovali, ako paródia na žáner mi to ale prišlo dosť lacné, možno i preto, že k fantasy nemám vzťah. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Nadsázka, ultrasuchost, přehnanost, vtip, předimenzovanost, úchylárna, naprosto nekonvenční a břitce (ne)vtipná parodie na fantasy. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, jak dokázali vytvořit něco tak pošahanýho. Ale dobře, nad některejma věcma je lepší nepřemejšlet. Nadprůměrná parodie, krom toho, že celkem vyj***li s Game of Thrones a spol., herci pravděpodobně parodovali i sami sebe. Myslím, že kdybyste si film pustili bez zvuku, skoro byste si ho mohli splést s nějakým 'seriózním' výtvorem. Proto je taky trailer matoucí, že? ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Fantasy, kde teče krev, hláškuje se o106, jsou v něm čaradějnice, souboje, magie, krásná Natalie Portman která ukáže svojí, ehm no prdelku. A film: PRODĚLÁ, NIKDO HO NEPOCHOPÍ, RECEZENZENTI HO ROZCUPUJÍ A DRUHEJ DÍL NEBUDE. Já už fakt nevim co lidi chtěj. Přitom taková prča s fajn herci! :) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale hej. Pobavilo. Nič iné sa od toho čakať nedalo. Možno trochu viac vtipov. Ale aj tak ich bolo dosť. Vo filme sa hreší ako v krčme 5. cenovej a to je len dobre. Ako už mnohý spomenuli film využíva ako humor hlavne sexistické narážky. A to je opäť len dobre. Taká roztomilá sprosťárna. A akčno-fantasy línia tiež celkom potešila. Kto čaká inteligentný humor kvalitný príbeh nech sa nepozerá. Franco, Hardiker, Deschanel, Theroux, Jones a další sú OK. McBribe priemerný, ale má aspoň občas svoje momenty. Portmanka ťažko podpriemerná (možno okrem akčných scén, tam jej to šlo) a jej postava nevyužitá. O 3-4 momenty, pri ktorých by som sa smial viac a uvažujem o 5*. Takto za 4 hlavne pre žáner a nápad. Motherfuckers! ()

potas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně ujetý...1* za to, že na to jaká to byla ho****na, tak to i místy pobavilo, 1* OST, 1* za Natálku :-) Ale stejně mi bude ještě dlouho vrtat hlavou jak k tomu ukecali Franca a Portman.. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tento způsob humoru zdá se mi poněkud nešťastný. Stavět vtipné scénky na pubertálních výlevech a tělních tekutinách mi nikdy nepřišlo příliš zábavné. A tím, že po každém druhém slově musí zákonitě přijít slůvko "fuck" tomu také moc nepřidává. Nudil jsem se, nesmál jsem se. Horší vizitku si komedie asi odnést nemůže. ()

Ekkan 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku bych dala Natalii, další Jamesovic Francovi a třetí celkově celému filmu. Podle mě tenhle humor se dá, ale v tak velkém měřítku je to přehnané. Řekla bych, že herci byli vybrání skvěle a celkově film měl dobré efekty a pěkné záběry na krajinu, ale děj ten byl zvláštní... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zvláštní experimentální žánrovka, která se tvůrcům trochu vymkla z rukou. Chápu smysl celého projektu a proto dokážu ledacos omluvit. Dialogy byly z větší části improvizované, čímž se dá vysvětlit jejich debilita a jednotvárnost. Ale fakt že herci zásadně navozují komediální atmosféru přehráváním, nadáváním a zastydlým pubertálním a samoúčelně vulgárním humorem už přejít nemůžu. Tohle se doopravdy nepovedlo a když film srovnám s tématicky podobnou, a vynikající Tropickou bouří, tak je krásně vidět jak špatnou práci režisér odvedl. Co naopak vyšlo na jedničku je výprava, hudba a především zápletka. Komedie Your Highness je kupodivu více napínavá než vtipná. Celou dobu jsem se nenudil a napjatě jsem sledoval co se bude dít dále. Ani tak to není víc než průměr. Škoda, téhle promarněné šance je mi obzvláště líto. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem prdlejší a perverznější parodii neviděla a docela se amíkům povedla :-) Sranda musí být :-))) ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama