Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (1 020)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +Natalie Portman vypadá krásně, slušné triky -film byl zábavný jen v momentech kdy se o to nesnažil, jinak jsem už dlouho neviděl sprostější film, jaká, že je na něj přístupnost?, Danny R. McBride i James Franco mě celkem otravovali/// Nechápu jak si někdo mohl dovolit natočit takový film a nechci být u toho když na něj do kina půjdou děti. Film se podle trailerů tváří jako dobrodružná zábavná fantasy pohádka ve které nechybí spousta akce a humoru. Realita je ale úplně někde jinde a až na pár svěžích a odvážných nápadů a spousty krevních cákanců, uříznutých končetin, sexu, nahoty ...film nic moc zábavného nenabízí. Když už jste za polovinou filmu a pořád si říkáte, že se ještě vlastně nic neudálo, znamená to, že tady není něco v pořádku. Taky nechápu jak se Natálka mohla do něčeho takového uvrtat./// Celkem 38%/// ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Něco tak otřesně nudného a nevtipného jsem snad neviděl od doby, kdy jsem poprve zjistil, že to mezi nohama není jen na chcaní. Pokud film, který celou dobu sází na laciné sexuální narážky a 3x opakované vtipy ve stylu: "to není můj pták, ale nůž, s ním tě ale taky dokážu pořádně opíchat" a zároveň dokáže znudit takové perverzní prase jako jsem já, pak je něco špatně. Tenhle "hit" jsem si stáhnul do Chorvatska abych se po těch hnusných čtyřicítkách zchladil u příjemné komedie, ale abych u ní po 3 večery usnul a přesto nebyl schopný dokoukat konec, to bylo něco! Zasmál jsem se jenom jednou, když Franco (udatný středověký rytíř) pronesl: "FUCK YEAH!", no a to vypovídá asi vše o této "komedii", která nemá hlavu ani patu a příběh jak z "Ptáka ohniváka" (vlastně úplně stejnej), ale totálně zabitý tunou nelogických hovadin. To jsem se zase jednou královsky bavil! 20% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nakoniec to síce nie je až taká "koulervoucí" zábava, no napriek tomu je to riadna filmová revolúcia. Film totiž funguje v každej svojej časti, aj ako fantasy aj ako veľkovýpravná akcia (smiešnych 50 mega a efektnejší dojem ako väčšina letných blockbustrov). Prezentuje tak plnohodnotnú nekorektnú fantasy pre dospelých, ktorý neskĺza k podprahovej paródii, ale snaží sa vynikať v každej oblasti. Výhrou je pravdaže najmä casting - nadávajúca Natalie Portman je rozkošná, Danny McBride je líder komikov tohto desaťročia a prekvapením je dementný Rasmus Hardiker ako Courtney. Najväčším prekvapením je David Gordon Green, ktorý prežíva jeden z najprekvapujúcejších prerodov v dejinách kinematografie - z artových brečiek ako All the Real Girls na lídra komediálnych tvorcov (Eastbound and Down). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

The fuckening has begun! A zbytek obrazu si udělejte sami. Věřím, že když přidáte postery, možná jeden necenzurovaný trailer, bude vám naprosto jasné, že tohle není další pohádka o Honzovi a jak ke štěstí a lásce přišel přes to, že měl jednoho retardovaného bratra, který jenom hulil a... No však víte, objektivně spíše na tři, ale za tu nekompromisní brutalitu, šíleně sprostý humor a dialogy a nadsázku musím dát výše. Přece jen, takovéto pohádky se nerodí často. A když ano, musí u toho být nějaký opravdu sexuální perverzák. Což Green očividně je, ale s kým ji měl, je mi záhadou a tak to asi i zůstane. Plus výborný epický soundtrack často se vůbec nehodící k ději a o to víc zajimavě kontrastující a lépe poslouchatelný. Divné, ale je to tak. Nicméně Let Us Quest při úvodním intru je už moc. Akce velmi zdařilá a velmi, velmi brutální často s nechutnými zakončeními (minotaur..) a příběh tak pohádkový, jak jen to jde (a nejen pohádkový, ale i překvapivě fungující :)). Ovšem tímhle filmem nabírá žánr úplně nový směr, který by se dětem asi moc nezamlouval. Doslova vás prosím, rodiče: At vás ani nenapadne na tohle vzít svoji omladinu, nemusela by to už nikdy rozdýchat!!!! Ale pro všechny starší, kteří mají dost podle šablony vyráběných romancí (světelkující bledí úchyli atd) či komiksových akčních rychlokvašek, chodte na to. Slabším jedincům ale tento film nedoporučuje 9 z 10 lékařů. I was just about to finish thinking of you. Závěrečná pointa pecka a Natálka zase velice sexy, tentokrát až nebezpečně.. Let's kill that bitch! PS: byl jsem velmi překvapen, jak dobře fungoval ten Thadeův proslov, hlavně v porovnání s tím vším, co tomu předcházelo. I tak se zrodí hrdina ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přestože se film snaží nebrat se vážně, našla bych spoustu vážnějších děl, které se berou s mnohem větším a lepším nadhledem (Kouzelná romance), vtipy založené na sprostých slovech a sexu moc nefungují (hollywood asi zkusil přejít z teenagerských komedií na teenagerské fantasy) a paradoxně je snímek nejvtipnější v těch místech, kdy se o to nejméně snaží. Největší problém je asi právě v tom, že scénář, režisér i většina herců jsou v neustálé křeči a ta sranda prostě nepůsobí ani trochu přirozeně. Navíc James Franco mi nikdy nebyl moc sympatický, ale v téhle taškařici se mi stal skoro protivným (ano, vím, že schválně přehrává), Danny R. McBride byl o něco málo lepší a jediný, kdo herecky celý film zachraňuje je Natalie Portman, která ale bohužel zas tak velkou roli nemá. Méně řečí o kopulaci a víc nápadů a nemuselo by to bývalo s takovou krásnou výpravou dopadnout vůbec zle. Takhle to k tomu zlému nemá moc daleko. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kde se Natalie Portman (Isabel) objeví v tangách, za ni zaskakovala dublérka Caroline Davis. Důvod byl údajně ten, že se herečka chtěla vyhnout skoku do ledové vody. (Krissty)
  • Počas natáčania lietal James Franco (Fabious) tam a späť medzi New Yorkom a Belfastom, pretože v tom čase ako študent denného štúdia študoval na univerzite. (misterz)

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama