Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)
  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama