Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmíd je jouda k pohledání a Holubová si svou nesnesitelnou tchýni viditelně skvěle užívala. Vztahové linky mezi všemi postavami jsou dle očekávání sofistikované asi jako průměrná manželská anekdota a vtípky kolísají od těch snesitelnějších (Bebarová versus Gondíková - kouzelný to moment! =)) až po naprosto zhovadilé, průhledné a stokrát omleté gagy všeho druhu. (Český) televizní podprůměr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach ty letušky….Asi jediný důvod proč jsem se na to dodíval až dokonce. Film byl plný trapných scén i nepříliš vábivých hereckých výkonů, ale nadržená Zuzana Slavíková mě docela dostala. Stačilo mi to vidět jednou a nikdy více. Na rozdíl od tebe jsem Jino neměl takové štěstí a milosrdný spánek mě nepřepadl. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ten Troška už snad není při smyslech. Bez známky sebereflexe točí samou chujovinu, ale vo co gou, vždyť je to přece "zábava" pro diváky a ne pro kritiky! Jinak řečeno, Nova to odvysílá i s padesáti reprízama, čímž si uřízne svůj kus "primetime koláče", tak má vystaráno a všichni jsou spokojení. V momentech skřípajících pokusů o humor přímo vycítíte tu zoufalou snahu, ale ono se prostě není smát čemu. Snad jen Troškově impotenci. Příště by mohl zkusit umělý smích jako v sitcomech, abych aspoň věděl, kdy se řezat a kdy si dát šlofíka. Herci (dá-li se to tak nazvat) jsou ještě křečovitější, než epileptik na technopárty. I ten Langoš, kterého jsem měl kdysi za frajera tady přehrává jak na Shakespearovských slavnostech. Takhle dramatický projev by mu neslušel ani jako Hamletovi. Aspoň jsem si užil africkou přírodu- letiště i chatrč.. a kdo má postřeh, spatří i užovku a afektovanou Slavíkovou. No nic, letošní vánoce si škrtám. Ježíšek mi nenadělí ani nenadělá, byl jsem totiž zlobivý a sledoval TroSkův výkal. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)
  • Vila, kterou si vyhlíží Dobeškova tchyně (Eva Holubová), se nachází na adrese Fetrovská 1, Praha - Dejvice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama