Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Film o udalostiach, ktoré sa neudiali ale za istých okolností sa v blízkej budúcnosti udiať môžu, o rozpore medzi kultúrno rozdielnymi národmi, ktoré na seba vyrukujú s hocičím aby zastavili svojho mocného protivníka a nastavili svoj takpovediac anarchický rozkvet, v ktorom by im nikto nebránil, ani najsilnejšia krajina planéty. USA chcelo asi týmto filmom pozdvihnúť svoju domovinu, miesto, kde sa generácie rodia dobrí a hrdinní ľudia, ktorí sú ochotní za blaho svojej zemi urobiť čokoľvek. Do popredia autori vsunuli pár obyčajných ľudí, ktorých vedie vojenský zdatný človek, vie sa v danej situácií zachovať rozumne, vie ísť ďalej a z nastolenej situácií vyťažiť potrebné. Predovšetkým vie vhnať do stratených duší potrebnú iskru, ktorá ich urobí omnoho odolnejšími. Film sa mal stať nosným pilierom amerického národa, mal v ňom vzbudiť nádej a samozrejmosť, že ak by sa takéto niečo aj v skutočnosti stalo a nepomohla by ani ťažká demontáž proti silnému súperovi, mal by svoju odhodlanosť ísť za každú cenu vpred. Žiaľ, film sa nestal pilierom, svojim zovňajškom nijak zvlášť neprekvapí, no možno Unreal scénami, kde slečinky bez problémov držia v rukách protipancierové strely a pália po húževnatých rákosníkov, alebo ako sa z detí stanú chladnokrvné beštie, ktoré preciťujú v tých najnevhodnejších chvíľach a fakt, že si skúsené kórejsko-vojenské sily nevedia dať rady s bandou tupých hulvátov je už okraj kýbľa plných nezmyselných pasáži. Scenár je tak poameričtený, že to v istých chvíľach začína byť neskutočne neznesiteľné. A predovšetkým neznášam reči, kde niekto hovorí do vnútra človeka, o tom ako si ma chrániť svoj domov a ukázať votrelcom kde patria...bla, bla, bla... Počul som už dosť. Pre mňa extra nereálna záležitosť veľmi amerického rázu, ktorá sa opäť radí medzi filmové prešľapy. 30% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem zhlédl s očekávání,že se dočkám naplnění docela zajímavého pojetí (oblehlé město vojáky a proti nim bojující místní),ale tohle tedy byla docela hořká pilulka.Film pro mě byl dobrý tak prvních 15-20minut a pak to bylo další veledílo nesoucí se na vlně pubertálních filmu kde jednou bojujou a jsou v aréně a přitom mají hlad,jednou si losují společnost a bojují a zde pro změnu si parta kluku veme samopaly a jiné hračky a během pár dní z nich jsou super bojovníci a střelci co se utkají s celou armádou a dostanou se nepovšimnuti všude možně.No pro mě docela promrhaný potenciál.Za mě tedy celkově 40% a dvě hvězdy. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

A tak vznikl odboj a poslali žluťáky do pekel! Je to nadsazené jak prase, to beze sporu, ale v rámci jakési moderní, akční a značně naivní variace toho, jakbychom se mohli zachovat v případě invaze korejců, mě to bavilo až běda! Bradley zvládá akci levou zadní. Úvodní 15 minutovka je poutavá a akční jak drak, potom to trošku drhne ve střední části se zbytečnými proslovi a nekonzistentním a zbrklým vyprávěním děje s pár divnýma střihama, ale konečná půlhodinka je opět velmi solidní akční paráda. Děcka v odbojí střílí kulomety, bazukami, odpalují C4 a Bradley je kočíruje opravdu dívatelně a se svižným drajvem po celou dobu. Navíc to má několik opravdu silných momentů, které mě překvapily. Originál jsem neviděl, ale tahle přestřelená, logiku postrádající, náctiletá jízda mě opravdu bavila, i když to z mentálního hlediska drhne. Chtěl jsem dát 3*, ale ten konec mě překvapil a značně bavil, takže střílím po 4*. Red Dawn není žádný skvost, ale je to sympatická akčňárna se zajímavou hlavní sestavou, která mě v konečném výsledku opravdu bavila. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejspíš kvůli zvolenému tématu se mi Rudý úsvit velice líbil. Film mi opravdu hodně připomíná hru Homefront, která je sice futuristická, ale přesně odpovídá tématu filmu. Nízké hodnocení nechápu, nejspíše je to kvůli nenávisti patriotismu ve filmu, jak už tu někdo předtím psal, a moc se mi teda tento způsob jednání nelíbí. Nebýt mého oblíbence Chrise Hemswortha, tak bych se na to nejspíš jen stěží podíval, ale nakonec jsem nelitoval. Je to sice obrovská idylka, ale dokázal jsem se přes to přenést. Zarazila mě především délka filmu, která mohla být třeba alespoň dvouhodinová...82% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $44,806,783Tržby Celosvetovo $48,433,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ no ale strašne nezáživná báchorka, ktorá keby nemala ten slušný rozpočet tak pláva v jasných céčkových vodách, suchý výplach pod strašne zlým režisérskym vedením, kde sa utopí aj Chris Hemsworth, ktorý dokáže svojou charizmou vo filmoch slušne potiahnúť ale tu je bez šance, nájde sa tu zopár ako takých slušných akčných scén ale aj tie prevažne postrádajú buď logiku alebo zmyselnosť, fakt zlé /25%/ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno