Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po lodním neštěstí v zálivu nedaleko od San Francisca bere „Ghost“ – loď k lovu tuleňů – přeživší na palubu, mezi nimi také spisovatele Humphreye van Weydena. Kapitánem lodi je však „Mořský vlk“ Wolf Larsen, jenž se ukáže jako brutální a panovačný kapitán, který trosečníky nutí zůstat na palubě, aby tak doplnili jeho posádku. Pokus uniknout ze zajetí se stává bojem na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Jacka londona mám rád pre nekompromisnost v popisoch každodennej reality a hlavne rutiny a je fuk či na palube lodi, alkoholovom delíriu alebo na samotke v lochu .. nemci prekvapili a verne adaptovali jeho látku, ako fanda som spokojný (a bonusovo som ešte dostal démonický výkon Thomasa Kretschmanna) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem od Mořského vlka nečekal téměř nic. Vždyť šlo o německý televizní film o rybářích! K tomu ještě zdejší hodnocení necelých šedesát procent. Na mořského vlak jsem se rozhodnul kouknout ze dvou prostých důvodů. Zbožňuji filmy z prostředí rybářů a miluji atmosféru širého oceánu a za druhé mě zaujalo sympatické obsazení. K tomu ještě prospělo dobré hodnocení recenzenta z jednoho tištěného filmového časopisu. Německé filmy nesnáším, ale tento mě učaroval (nemohu porovnat se staršími verzemi neb jsem je neviděl). První polovina je hlavně psychologickou podívanou plnou vypjatých a drsných scén, o které se postaral hlavně Vlk Thomas Kretschmann Larssen - fantastický výkon. Ale i ostatní nezůstali pozadu a zpočátku nesympatický hlavní hrdina mi docela "sednul". Druhá půle je spíše dobrodružně - romantický příběh, který postrádá spád a atmosféru první půlky. Nadruhou stranu Petra Schmidt-Schallerová jako Maud značně film "rozsvítila". Je to moc krásná a hlavně nesmírně sympatická herečka a rád bych ji ještě v nějakém filmu viděl. Dávám plný, i když je to spíše 4,5. Já však ze sympatie k tomuto snímku zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Moře a jeho hlubiny.¬         Jako znalý knižní předlohy říkám, že tento dvoudílný snímek není špatný a "povrch" předlohy sleduje docela věrně. Zajímavé je, že napínavost a čtivost knihy neruší řada filosofických rozhovorů (zvláště mezi Vlkem Larsenem a "spisovatelem kritik"), kteréžto rozhovory zde řada uživatelů kritizuje. Důvod hledejme v naturelu oněch uživatelů a také v tom, že zatímco v tomto snímku jde o vsuvky, v knize tvoří tyto úvahy s vnějším příběhem celek nedílný.¬                 Spisovatel J. London nebyl člověkem, který by psaní přizpůsoboval výdělku, byl vždy svůj a jeho povídky a romány (nevyjímaje "Mořského vlka") nikdy nebyly tuctové, byť se námět kolikrát opakoval. Nepsal vymyšlené příběhy, vymyšlené v tom smyslu, že by byly přizpůsobovány, krouceny, psychologicky upravovány, hlavně aby se zalíbily a byly úspěšné, a tyto příběhy jsou, jako u každého skutečného umělce, vždy o něčem víc, než se ukazuje. Potíž je v tom, že ukázati tohle skloubení v přesvědčivé komposici tenhle snímek dobře nezvládl. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

V podstatě od chvíle kdy na loď nastoupí dámská společnost a začnou se rozmáhat pindy o lásce a ideálech to jde s do té doby perfektní hustou atmosférou panující na palubě rovnou do latríny a z překvapivě dobrého psychologického drama se nakonec celkem nečekaně vysemení filosofické dílo o morálce (nebo o čem vlastně) umocněné o něco stejně otřesnou a k uzoufání nudnou "romantickou" pasáží na opuštěném ostrově. Za první část lepší 4, druhá slabší 2. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Výborně, výborně, výborně!... Nikdy by mě nenapadlo, že mě bude takhle bavit německej tříhodinovej televizní film. 61% Absolutně neodpovídá a místní mudrcové by si měli vytáhnout hlavu z prdele. První část je spíš dramatická, rychlá, syrová a druhá je romantická a pomalejší, ale o nic míň kvalitní. Hlavně kráska Petra SS mě bavila (tak moc, že jsem vypustil noční dávku frývidea). Vlastně to vůbec nevypadalo německy. Achjo, tohle bylo tak dobrý, že mam náladu rituálně zapálit nákýho černocha nebo udělat podobnou kratochvíli. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jacka Londona. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Bahamách a v německém Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama