Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Birdemic bývá někdy srovnáván s Wiseauovým dílem The Room. Tak trochu neprávem. Tommy Wiseau se domníval, že točí seriózní film, a obklopil se aspoň z menší části profesionálním týmem, což je přece jen znát na výsledku. V Birdemic: Shock and Terror neplatí absolutně žádná formální pravidla, celý "film" je vrcholně amatérský a na koleni splácaný. Střih zvuku neexistuje, herci neprošli snad ani divadelním spolkem na základce a postprodukce (kterou si Nguyen nejspíš dělal celou sám) to těžce zazdila. Zatímco Wiseauovi občas uteče nějaká vedlejší zápletka, opakují se mu scény a hlášky a celé to působí bizarně mile, James Nguyen dal dohromady něco, co by natočil každý za pár šupů na mobilní telefon a co není v konečném důsledku nijak zvlášť zajímavé. Snad jen tím, že se to ocitlo v oficiální distribuci. Jenže jak pravil Jarda z Hudebních masakrů, freakshow táhne. (836., 22. IX. 2013) ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Já tyhle příšerné filmy dělím na tři kategorie - špatné dobré filmy, špatné špatné filmy a Afrika. A tohle je rozhodně špatný špatný film. Jako jo, jsou tu chvíle, kdy se u toho člověk fakt směje, třeba když útočí ptáci poprvé (pak už to jenom působí trapně) nebo když tam tři minuty přerušovaně tleskají, s kyselinou nebo happy meelem to taky byla celkem sranda, herecké výkony jsou taky úžasné, ale asi tak 95% času to bylo jenom nudné a strašně otravné. U Neila Breena je nějaká wtf scéna každou chvíli a funguje jak má, tady ti digitální ptáci levitující bez vzduchu a létající bez křídel zaberou tak jednou a pak je to už jenom trapné, to samé herecký výkony a dialogy. Samotný příběh je taky úplně pitomý, ale to se tak nějak dá čekat, ale ono to všechno celý film prostě působí jen a jen trapně. Jinak první polovinu filmu se vůbec, ale vůbec nic nestane, pak se bezdůvodně objeví ptáci a stejně bezdůvodně zmizí... Kdybych se u toho aspoň většinu času bavil, ale tohle mě jenom otravovalo a nudilo a těch pár scén ani tu hvězdičku neuhájí. Jinak se jedná o snad nejblbější ekologickou agitku, jaká kdy vznikla. Odpad! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl opravdu hodně céčkových šíleností, ale tento kousek je opravdový unikát. Poprvé jsem jeho existenci zaznamenal v roce 2010 na Festivalu Fantasie a jeho hororové části, jehož součástí byly mimo jiné i přednášky kluků ze Studny a ukázka z tohoto filmu se v jedné takové objevila. Jak roky plynuly, nějak jsem na něj zapomněl, až nedávno se mi podařilo si jej pořídit společně s druhým dílem a tak jsem si samozřejmě tuto podívanou nesměl nechat ujít. Zvláště když se před určitou dobou objevil v žebříčku nejhorších filmů všech dob. James Nguyen chtěl vzdát poctu legendárním Ptákům od Alfreda Hitchcocka, ale moc se mu to nepovedlo. Otázkou však zůstává, do jaké míry se dá brát tento trash vážně. Já myslím, že vůbec a jeho tvůrce jej natočil spíš jen coby recesi (hodně špatnou) a navíc v té době byli „eko kousky“ zase jaksi v módě. Před jeho spuštěním se obrňte hroší kůží a hlavně nečekejte žádnou kvalitní podívanou! Prvních zhruba čtyřicet pět minut se tu dočkáme jen zamilovaného vrkání mladého páru, budeme poslouchat stupidní dialogy a vykradenou hudbu, sledovat otřesnou kameru a znuděně pokukovat po časomíře. Jakoby snad ani o žádný horor nešlo. To co však následovalo, si řada z vás nedokáže představit ani v tom nejhorším snu… Potom se na scéně objeví několik digitálně přidaných statických ptáků, kteří sice máchají křídly, ale jinak se téměř nehnou, scény se pořád opakují dokola, tu a tam se některý vrhne střemhlav dolů za zvukové doprovodu vystřelené rakety či stíhačky, následuje digitální výbuch – oheň – dým – no prostě triky za které by se nejspíš styděl i úplně začínající filmový tvůrce. No pan Nguyen evidentně ne – však to má být přeci recese a sranda k popukání, i proto si na ně postavy vzali ramínka ze skříně. No jak pro koho… No prostě tohle se nedá více popsat – to musíte vidět sami! Mé hodnocení je taky jen čistě z recese. 30% ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Díky Ptákodemii si uvědomíte, co všechno se dá na filmu zkazit. Věci, které při čumění na jakýkoliv jiný film považujete za samozřejmé jsou tu bolestivě špatně. Nejhorší, nejdebilnější a nejkomičtější je ale herecký antitalent hlavního hrdiny. Ten člověk se před kamerou očividně necítí pohodlně. Fakt i ty nakreslený ptáci hrajou líp. ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

No, nemá talent... Už úvodní dialog s obsluhou fastfoodu, která přinesla menu, je předzvěstí, co se bude dít. Je až neuvěřitelné, jak špatně jdou některé věci udělat a tenhle film je jakousi učebnicí nebo co, jak to bude vypadat, když to uděláte blbě. Už jen základní poučka hororu, že strach je v neviděném tu je postavená na hlavu a v druhé půlce filmu jsou všude orlové. Pamatujete jak jste měli ve škole odevzdat nějaký elaborát o deseti stránkách, tak jste to naháněli zvětšením písma, odřádkováním, odsazením odstavců a tak? Tak tady v tom "filmu" to mají na starosti záběry z jedoucího auta, nekonečná děkovačka po skončené poradě a mohl bych pokračovat. Ale nemá to cenu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)
  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno