Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velkolepou galashow do vyprodané pražské O2 Arény přišlo 130 hostů a 15 tisíc diváků blahopřát Karlu Gottovi k 70. narozeninám. Na koncertě se představila řada hostů, od mladé generace, kterou zastupovali například Ewa Farna, Tereza Kerndlová, Sámer Issa, Petr Bende, Vlasta Horváth, přes rockové gratulanty, jako je Ondřej Hejma, Michael Kocáb, skupiny Clou, Support Lesbiens, No Name a Gipsy.cz až po ty, kteří mají dlouholeté zkušenosti v hudební branži, například Eva Pilarová, Lucie Bílá, Věra Špinarová, Marie Rottrová, Jitka Zelenková, Lenka Filipová, Iveta Bartošová, Petra Janů, Václav Neckář, Josef Zíma, Pavel Bobek, Jiří Suchý a řada dalších. Koncert je rozdělen do 7 dekád a na konci dané dekády si Karel Gott vždy se svými hosty společně zazpívá. Kromě zpěváků přišla Karlovi pogratulovat také Jiřina Bohdalová s Lubomírem Lipským, Karel Šíp, Jiří Krampol, Barbora Špotáková, Michal Viewegh a Taťána Kuchařová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u dokumentu Fenomén Gott, tak Karla považuji za jednu z mála osob, která může nosit titul celebrita bez nějakých uvozovek. Na tenhle koncert bohužel přišli i ti, kterým by ani dvojité uvozovky ve slově celebrita nestačili. Nejhorší část koncertu byla paradoxně na začátku, kdy vystoupil Sámer (Kr)Issa. To se o mě opravdu pokoušel infarkt, když se on pokoušel zpívat. Naštěstí potom to už nebylo tak strašné a bylo tam pár lidí, kteří si ten titul také zaslouží (Bohdalová, ač propírána bulváry, je to pořád paní herečka, hlavně komediálních rolí, Bílá…) Věřím, že kdyby Karel nebyl džentlmen, tak by s některými vyrazil dveře a ani by nemrkl. A na závěr stačí jen říct, že v místnosti z mužského osazenstva zřejmě nebyl nikdo, kdo by se Karlovi přiblížil, byť po jeho ponožky! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oslavenec se asi bavil. Já taky. Viděl jsem jen kousek z druhé poloviny, ale ve chvíli, kdy např. Standa Hložek zpíval oslavenci Zůstanu svůj nebo když KG grimasami povzbuzoval Ilonu Csákovou,"aby vydržela", tak jsem se skutečně musel smát. Ovšem když Martin Maxa pěl Nestarej se, kamaráde smích mě přešel... Nepovedená šou, nevhodně zařazená do hlavního vysílacího času... Naprostý kontrast ke střihovému pořadu Co takhle dát si Gotta. Srovnatelné s oslavou sedmdesátin Leonarda Cohena. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc tak toho je skutečně příliš.Uznávám,že Kája na svůj věk je opravdu čipera a taky jako člověk,který rozumí hudbě uznávám to, co Gott dokázal ve světě hudby a že se neproslavil jen u nás ale také za hranicemi téhle málo známé země. Ale všeliké takové galashow nebo či co to je mi přijdou zbytečné,přehnané,vlezdop**elácké nejen od "hvězd" u nás ale také od mé "oblíbené"komerční televizky nova...Nikdy nepochopím takovéto trapárny a jako umělce na volné noze by mě takové galashow nebo co hluboce urazily a nejen proto,že bych raději vyjela za hranice a působila tam ale proto,že tento způsob "pocty"je velice okázalý.Takže 2*za to co Gott dokázal za celý svůj život,protože pouze 20% z celkové "show" mělo váhu na tom co právě tenhle pan zpěvák dokázal. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Přecijen si myslím, že tohle by měli vidět všichni, kdo mají výhrady ke Karlu Gottovi. Bezmála všichni umělci zvolili ve svých verzích hlasově úspornější polohu a tam, kde to měli vytáhnout do výšek, se o to ani nepokusili. Už jenom tím lze snadno dokázat, že Karel Gott je jedinečný. Jeho vrstevníci dejme tomu, že byli nejistí v pohybu, ale intonačně naprosto pevně v kramflecích a o třídu výš než o dvě generace mladší hvězdičky. Nicméně i v televizním přenosu bylo slyšet dozvučování mikrofónů podle toho, kdo kolik uzpívá a myslím, že návštěvníci si to naživo až tak neužili (kromě oslavence snad). Jako celek je ale tenhle spektákl docela průser a záležitost na jednu sezónu. Nemyslím, že bylo nutné tohle celé opakovat, jako se stalo v roce 2012. Mistrovi lze popřát k narozeninám mnohem lepšími archívními pořady, tímhle akorát dáváme národu do ruky další argument, kam spěje česká televizní zábava. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mega akce, kterou si divák moc neužil, protože mnohé písničky v podání různých zpěváků byly občas fakt hrozné, navíc to byla většinou jedna sloka a pak honem další host a další píseň. Úroveň to mělo pouze tehdy, když Karel vstal z křesla a šel také zpívat. Neskutečně dlouhý pořad ve své podstatě zbytečný. Mix hudby: Milan Jílek ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama