Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

666teen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER...Uf. Tak tohle opravdu bolí. Pokud bychom chtěli srovnávat GOT s nedostižným Pánem prstenů (což snad kromě vylízaných scénaristů nikdo nechtěl), tak by Tolkilenova sága vypadala asi takhle: Sauron umírá ve stínu Dvou věží na zánět středního ucha během druhého dílu trilogie. To ovšem nikoho netrápí, protože dva a půl dílu budeme sledovat napínavý souboj o post starosty v Hobitíně. Kandidáty na post starosty jsou: Pytlík podporovaný elfy, dále pak Křepelka podporovaný lůzou, neb mu nikdo neproplatil diety za výlet do Mordoru a Chodec Aragorn, který se do Hobitína uchýlil poté, co byl z Bílého Města vykázán jako zbloudilý uchazeč o trůn. Nezávislá volební komise domestikovaných skřetů rozhodla, že v rámci všeobjímající lásky bude králem zvolen nekandidující Medděd, protože má největší včely.... ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V bitvě s Night Kingem měli výzvu jako prase, vypadalo to, že celá armáda jim byla zabita, s tou jejich taktikou by ani vyhrát neměli, ale vyhráli a zůstala jim polovina armády. Teď si říkáš, že je to vyrovnaný, záleží jen na tom, jestli sejmou draka. Královo přístaviště fakt nebyla výzva. V předchozim díle jí sestřelili draka a divák si říkal, že drak nakonec neni taková výhra. Tady zase jeden drak zničí celý město i loďstvo a nikdo si ani neškrtne. zase to dře. Achjo. Jon je za debila. Jedinej rozumnej (Varys) byl popraven. Daenerys prostě tupá kunda u moci, co dostala vraždící nástroj, se kterym vypálila město, přestože už se všichni vzdali a složili zbraně. Prostě proč? Nebylo třeba? Je to masovej vrah. Co tím chtěla dokázat? Proč prostě? Jako chápu, že byla nasraná na Cersei, ale co to bylo? Jamie a jeho navrácení se k Cersei bylo uplně debilní. On od ní odejde, vysere se na ní, uvědomí si, jaká je to svině a pak se k ní zase vrátí? Scénáristi se asi nemohli rozhodnout, jak by se Jamie měl rozhodnout. I když asi bych taky radši sestru než tu mužatku. Ten záporák Grayjoy si taky vůbec neškrtl. V knize je to frajer, co procestoval svět, tady ho zajímá jenom vlastní ego. Arya má zase plot armor. Ohař se snažil dokázat co? Zabít svého už čiři a půl série mrtvého bratra? ()

Reklama

StrYke

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody seriálů normálně nekomentuji ani nehodnotím, tady se ale spíš chci vyjádřit ke komentářům některých uživatelů. To, jak si tu někteří hrozně protiřečí, je až k pláči. Zaprvé něco o Grey Wormovi. To, že začal zabíjet vojáky, kteří se vzdali, bylo naprosto logické - když přeskočíme fakt, že se chtěl nejspíš pomstít za Missandei, tak nesmíme zapomínat, že byl vycvičený k poslouchání rozkazů a k naprosté loajálnosti (takže ti, kteří si stěžují, že se seriál stává klišovitým - s čímž já souhlasím - a zároveň jim vadí, co začal dělal Grey Worm, tak si nevidí do držky). Co se týče těch, co tu brečí, že zabít jednoho draka bylo easy a druhý je nesmrtelný, tak ti mají snad v hlavě úplně vygumováno. První drak byl zabitý v momentu překvapení, takže nijak nemanévroval a v okamžiku, kdy Daenerys o nebezpečí věděla, už se šípům úspěšně vyhýbala. Smrt Cersei - zase, všichni si tu stěžují, jak už je to hrozně samé klišé, ale když někdo umře "normálně" a ne nějakou vyhajpovanou smrtí, tak je to velké špatné. Takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Nechápejte mě špatně, já jsem z osmé série také zklamaný, nelíbil se mi Aryi plot armor, nelíbil se mi ani fight Ohaře s Horou, nelíbí se mi jak je to hrozně uspěchaný a spousta věcí nelogických (až uměle vykonstruovaných, jako např. fight Jamieho s Euronem, který také navíc nebyl nic moc). Spíš mě tu štvou zaujatí nebo hloupí blbečci, co tu kritizují něco, co tam ve skutečnosti vůbec není nebo to jen špatně pochopili. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Sapochnik je neobyčejně šikovný režisér, kterému bych se nebál svěřit i nějaký větší film, protože vizuálně opravdu baví. Jen kdyby mu mistři showrunneři dali nějaký dobrý scénář. Tento komentář mám i jako výčet všech scénaristických failů. Za 1. armáda před hradbami, to už je ale u poslední série tradice, udělat co nejdebilnější bojovou taktiku. Drogon, nuže v jedné epizodě zabijí draka třemi ranami z balisty (o faktu, že trefit balistou vzdálený rychle pohybující se a ještě navíc letící cíl je naprosto nemožné, se asi nemá cenu bavit) a to naprosto nesmyslným způsobem, kdy není Dany schopná půl flotily z dvoukilometrové výšky vidět, načež ho trefí první tři rány a jde k zemi. No to ten Drogon už teda o těch balistách, kterých je tady dvakrát tolik, ví, a tak o ani jedna z těch desítek nedokáže trefit. To jako... WTF? Jak tohle sakra funguje? A proč najednou dokáže chrlit C4? To jako proti NK nedokázal? No a teď postavy. Dany, to že jí ruplo v kouli je asi očekávatelné, ALE jak jí může rupnout v kouli během 2 dílů, když 7 a kousek série je zachránkyní světa, proč ničí město a nevinné lidi, když tam chce vládnout? Jako zabít vzdávající se vojáky je hnusné, ale genocida? To páni scénáristé už přepálili. Varys, u něj ta smrt dávala jakž takž smysl, ale i tak si zasloužil víc, pisatelé asi zapomněli, že kdysi býval jedním z nejmazanějších lidí ve Westerosu. Bratři Cleganové byli cool o tom žádná! Velké plus dílu. No a pak tu máme dvojčata. Cersei, tu zabít museli, sice ji trvalo asi dvacet minut, než jí došlo, že je s ní ámen, ale dejme tomu, že její smrt byla trochu rozumná. Ovšem Jamie... postava, která zažila v seriálu možná největší charakterový vývoj, skončí takhle!? To si ze mě snad děláte pr*el! Člověk, který se z ulíznutého hajzlíka stane charakterním mužem, umře tak, že si naprosto nesmyslně nechá spadnout Rudou Baštu na hlavu? Proč teda jel pomáhat na sever? Co to bylo s tou Brienne? Zapomněl snad, že na něj Cersei poslala Bronna, aby ho zabil? Proč? Proč ho odstranit takhle? Souboj s Euronem.. no comment. Tyrion ten už žije jen z fragmentů oblíbenosti, kterou získal v dobách, kdy byl ještě charismatickým géniem. Věřím, teda spíš doufám, že Jon v posledním díle udělá něco, čím si u mě zaslouží ten status nejoblíbenější postavy, který si sedm sérií držel. PS: Arya si přijela vyzkoušet, jak moc odolná je. Odpověď má... je evidentně nesmrtelná... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proměna Daenerys neskutečná! Tohle jsou pravé GoT. Člověk doufá, že to dobře dopadne, očekává bitvu, podraz třeba Cersei, ale vše je jinak. Vidíme popravu, která se mnohým nemůže líbit. Kdyby se mi ale v GoT mělo vše líbit, skončil jsem v první sérii po záchraně Neda Starka. Jenže to by byl jen klasický seriál a ne GoT. Právě ta nechuť ve zvratech dostala diváka až do finále. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama