Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (619)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,701,325Tržby Celosvetovo $111,757,995Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší premárnený projekt. Kde obsadenie(Elba, McConaughey) na prvý pohľad upúta, len na druhú stranu tu nemá moc čo hrať, fakt nemá, klasické suché postavy bez zápalu. A to ešte úvodom vypadalo, že to ten mladý junák(Tom Taylor) v celku utiahne ale to by sa asi musel zodrať. Dejovo to je proste jednoduché ako z nejakého seriálového vatového fantasy. Veru podobných zlátanín bolo vypusených na strieborné plátno za posledných pár rokov hneď niekoľko a dopadli až veľmi nápodobné, či že zle nedobre. /videl v kine: 40%/ ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem si chtěl Elba definitivně zajistit přísun hlavních rolí v Hollywoodu. Tak doufejme, že se z tohohle průšvihu oklepe podobně jako svého času Gyllenhaal z Prince z Persie. Mytologie z rychlíku, nezajímaví hrdinové, všechno nápadité z akce se ukázalo už v traileru. Pouze McConaughey jako by vypadnul z lepšího filmu. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho otca začne mať malý chlapec zvláštne sny o dvoch mužoch, ktorí proti sebe bojujú. Jeden z nich je muž držiaci neustále zbraň, ktorý chce pomstiť smrť svojho otca. Druhý je zákerným mužom v čiernom, ktorý pácha zlo a jeho úlohou je zničiť Temnú vežu. Chlapec sa odrazu stane súčasťou ich súboja a je jednou z posledných nádejí na zastavenie krutého zla. - Kingove predlohy tento rok absolútne kralujú hororovému žánru a dokonca aj tento kúsok ma pozitívne prekvapil. Celé to je dynamické, má to mnoho zaujímavých nápadov, a aj keď sú tie žánre až príliš prekombinované, bavilo ma pozerať sa na to. S hodnotením by som ale šiel vyššie len v tom prípade, ak by to bolo viac hororové, ale keďže to ako väčšinu kinohororov posledných rokov vytvorili ludia, ktorí nemajú so žánrom nič spoločné, ani sa nedivím tomu, že to v tejto oblasti bolo slabé. + herečka z The Neon Demon + herec z Dead Rising a Dead Rising: Endgame + herec z It + herec z The Cabin in the Woods a Bloodsucking Bastards + herec z Blood Drive ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Když se vám sejde režisér bez vize se scénáristy bez nápadu, nikdy z toho nemůže vylézt slušnej film. Temná věž selhává na všech frontách, kdy postavy nemají duši, akce nemá dynamiku a příběh postrádá cokoliv zajímavýho. K tomu si připočtěte hodně krátkou stopáž, která nedá žádný složce filmu pořádně vyniknout. Za mě jeden z nejhorších filmů roku! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyslovene ide o snímok len na zabitie času. Keby aspoň tá obsahová stránka bola zaujímavejšia, aby sa človek aj trochu pobavil. No jediné čo za niečo stálo bol hlavný záporák a slušná kamera. To však samo o sebe ešte dobrý film nerobí, hlavne keď uvážime, že samotný príbeh stál za milú bačkoru (nezáživné, nudné, žiadna epika, proste nič čo by zaujalo) a ostatní herci sa od práce nepretrhli. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Konečné obsadenie sa ustálilo až v roku 2015, keď sa réžie ujal dánsky režisér a scenárista Nikolaj Arcel. Ten sa rozhodol Elbovým obsadením ozvláštniť charakter Pištoľníka, ktorého si doteraz čitatelia predstavovali ako Clinta Eastwooda, ktorým bol inšpirovaný. (classic)
  • Ve filmu si několikrát můžeme všimnout nápisu „All Hail the Crimson King“ pod symbolem červeného oka. To je odkaz na Karmínového krále, který je v knižní sérii jednou z úhlavních záporných postav. V knize se tento symbol také několikrát vyskytuje. (animaxis)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno