Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let hrál britský premiér Winston Churchill důležitou roli v boji proti nacismu a jeho vůdcovské schopnosti i pamětihodné projevy pomohly dovést hitlerovské Německo až k hořkému konci. V hlavní roli biografického dramatu HBO uvidíme Brendana Gleesona.
Film z produkce HBO nabízí pohled na život britského ministerského předsedy Winstona Churchilla (hraje ho Brendan Gleeson). V průběhu druhé světové války hrál tento muž jednu z nejdůležitějších rolí v boji proti nacismu a jeho neohroženost, velitelské schopnosti i pamětihodné projevy přispěly k tomu, že hitlerovské Německo dospělo až k hořkému konci. Biografické drama se odehrává ve dvou dějových liniích. V první sledujeme nástup Winstona Churchilla do pozice premiéra Velké Británie v roce 1940 a jeho následnou vládu až do podepsání příměří s nacistickým Německem. Druhá linie se odehrává po válce v roce 1945 ve Francii, kde Winston Churchill tráví se svou ženou a dcerou dovolenou, čeká na výsledky prvních poválečných voleb a připomíná si některé ze svých nejslavnějších válečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Ant 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o velké osobnosti Winstona Churchilla, které má rozhodně šanci zaujmout i laiky, kteří se v historických údalostech 2. sv. války až tak nevyžívají. Jakmile si zvyknete na přeskakování časových rovin, tak film nabere slušné tempo a pomrkávání na hodinky nehrozí. Je fajn, že má film má jak vtipnější tak dojemné chvilky a přibližuje tak Churchilla divákům. Za což taky z velké částí může výborný Brendan Gleeson v hlavní roli. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

O tom, ako vyborny televizny film nakope zadnice brakom, ktore vidavame v kinach. Famozne herecke vykony, uzasna atmosfera, ktora ma vtiahla priamo do obdobia 2.svetovej vojny a absolutne dojemna scena na zaver. Ako sam Winston kedysi povedal: "História bude ku mne zhovievavá, pretože som sa odhodlal ju písať." Tak sa aj stalo. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

O Churchillovi jsem už hrozně dlouho chtěl vidět nějaký dokument či něco co by mapovalo jeho život. Naštěstí se tvůrci od HBO opět trefili do mého gusta a natočili tento životopisný film, který popisuje život tohoto svérázného tlouštíka. Životopisné filmy jsou většinou docela nezáživné, ale tento se fakt povedl a to nejen díky skvělému výkonu Brendana Gleeasona. Jsou v něm zachyceny některé slavné výroky, které Winston pronesl, ale najdou se zde i fakta, která jsem o W.Ch. ani nevěděl. Nejlepší hláška filmu--- "Nepiji, nekouřím a jsem 100% fit. | Tedy, já piju, kouřím a jsem 200% fit."-- Pro mě 75%. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEPIJEM ANI NEFAJČÍM PANE A SOM 100% FIT." ,,A JA PIJEM A FAJČÍM A SOM FIT NA 200%." __ Filmov s tématikou Churchilla ako premiéra vo vojnových časoch je viacero a jeho hereckí predstavitelia zbierajú zakaždým vavríny. Brendan Gleeson určite nebol zlou voľbou a svojej úlohy sa zhostil s veľkou vervou, avšak z môjho pohľadu ho predsa len predbieha Albert Finney v ,,Zaťahujúcich sa mračnách". Dve dejové línie sú rozhodne zaujímavé, ale inak dej pôsobí miestami veľmi skratkovito a využitie archívnych záberov je slabou náplasťou za absenciu veľkolepejších momentov, aké sa sotva dostavujú pri bombardovaní Londýna alebo záverečnej scéne na balkóne paláca. Z epizódnych postáv najväčšmi zaujme stvárnenie Stalina ruským hercom Alexejom Petronkom, ktorý mal s vyobrazením slávneho diktátora už svoje herecké skúsenosti. Nešlo o zlý počin, avšak nakrútený bez akýchkoľvek vyšších ambícií, ktoré by v opätovnej produkcii HBO mohol dosiahnuť viacdielny seriál. (718. hodnotenie, 65. komentár k filmu) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nedá sa mi neskrývať mierne sklamanie, pretože na podobné filmy si dosť potrpím. Bez debaty má tento film rovnako skvelých hercov ako v oscaroch ovenčených snímkoch, dialógy som hlatal, réžia je veľmi stabilná, hudba veľmi dobre navodzuje patovú situáciu a bezradnosť vo vypätých vzťahoch medzi najdôležitejšími osobami anglickej vlády i medzi jednotlivými štátmi zároveň. Súčasne však neviem čím by ma film počas celého trvania zaujal. Tešil som sa na poodhalenie súkromného života jednej z najväčších postáv anglickej histórie a takisto som si chcel doplniť pár historických vedomostí, ktoré mi filmy tohto razenia vždy ponúknu. V prvom prípade som bol celkom spokojný. Ale v druhom prípade mohli tvorcovia obohatiť historické fakty o pár delikátnych údajov, ktoré som si následne, v dopyte po vedomostiach, ktorý vyvolal tento film, musel vygoogliť. 70%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Brendan Gleeson získal za svou roli cenu Emmy. (shyster)

Reklama

Reklama