Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Touha tančit… Touha milovat… „Love and Dance” je film, v němž se mezi rytmem a tancem rodí láska, ve kterém první krůčky hrdinů po parketu strhnou lavinu nečekaných událostí. Hlavní hrdinka snímku, začínající novinářka Hania, nesměle přešlapuje na prahu kariéry. Právě dostala úkol, jenž se má stát jejím vstupním testem. Jenže svět, do kterého vyzbrojená diktafonem právě vyrazila, obrátí její dosud poklidný a pečlivě naplánovaný život vzhůru nohama. Objeví v něm vášeň, rytmus a hudbu a nechá se jimi zcela pohltit. Seznámí se s Wojtkem, milovníkem street dance, který sní o kariéře na Broadwayi, a začne pod jeho vlivem přemýšlet, zda je se svým současným, poněkud přízemním snoubencem skutečně šťastná. Na tanečním parketu také Hania zjistí totožnost muže, který se dobrovolně zřekl práva být jejím otcem. Charismatický tanečník Jan Kettler nepřijíždí do Polska jen proto, aby připravil polské závodníky na European Dance Show. Má mnohem důležitější cíl: vyrovnat se s vlastní minulostí. Podaří se mu napravit staré chyby a vyvarovat se nových? Bude schopen navázat vztah s dcerou, kterou nikdy neviděl, či přesvědčit Wojtka, že obětuje-li své kariéře lásku, udělá stejně tragickou chybu jako kdysi on sám? U zrodu celého příběhu stojí tanec, jenž nenávratně změní osudy všech hrdinů. V jeho svůdném rytmu vyjdou najevo dlouho skrývané stesky, tajemství, možná se v něm zrodí i láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář znamená tradičně jednoduchou romantiku (tady usnadněnou faktem, že hrdinčin nastávající není muž, ale jeho karikatura – a tedy hlavní nositel humoru). Taneční čísla jsou moderní, s perfektní choreografií i provedením. Ústřední pár je sympatický a docela to mezi nimi i funguje. Zajímavé je také to, jak málo si hlavní hrdinka tanečního filmu zatancuje – jedna střihová tréninková scéna, jeden tanec na diskotéce a jeden se svým otcem. Ale ostatní to kvantitativně doženou i za ni. :-) ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Film byl úplně o ničem. Zdlouhavý, nudný, plný trapných a zbytečných rozhovorů. A taneční choreografie byly velice velice špatné, naprosto nenápadité a navíc úplně debilně natočené, tudíž jsem z nich viděla tak třetinu, navíc neuceleně, a nemohla jsem si tak na ně udělat žádný pořádný názor. Zrovna choreografie hlavních postav, které by měly být úžasné a nevšední, se nacházely hluboce pod ostatními tanečními čísly. A to jsem ještě nemluvila o otřesných hereckých výkonech! Ale tak dvakrát třikrát jsem se zasmála, takže si odpad pro tentokrát odpustím. Nechápu ale, jak tohle dílo dokázali tvůrci tak pokonit... ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

A teď si skočíme hezky po slovansku - téměř opravdově, s mírně naivním romantickým přístupem, přesto bez pachuti zámořského umělého sladidla. Sousedsky známé, ale čecháčkovské šaškování nečekejte, hudebně nepřevratné, jen slušně rozmanitá mixáž, tanečně neobjevné, až na dva silné výstupy a nakonec herecky neuzemňující, avšak veskrze příjemné. ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Úžasný, úžasný, úžasný, úžasný !! Neskutečně krásný film, na takové žánry sice moc nejsem, ale tento film jsem si hned ze začátku zamilovala. Musím přiznat, že ze začátku jsem si myslela, že to bude nějaká Polská blbost ve stylu Let's Dance, nebo Hříšného tance, něco z těchto filmů to v sobě mělo, ale jinak to bylo zas něco jiného. Můžu se 100% jistotou říct, že je to můj nejoblíbenější Polský film, i když jsem zatím žádný jiný neviděla. ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Víte, já odpad! skoro nedávám. A to už jsem viděl hodně špatných filmů. Tento film si to nezaslouží, je tak ideálně na 1-2*. Ale chytl mě v takové náladě, že nemohu jinak. Co to jako pane bože mělo být!? Polská variace na Let's dance?! Všichni, co se tady rozplýváte, kde jste nechali oči?? Vždyť to je pouhá kopie trapného amerického teen story. Kdy chlapecká nula, která je schopna kvůli debilnímu tancování - co tancování!, kvůli debilnímu jednomu konkurzu, zruinovat rodinnou firmu, vykašlat se na práci a na všechno. A ta mladá blbka? Která nikdy netancoval a za 2-3 odpoledne v krocích předčila všechny ty profíky?! Která se nevím proč zabouchla do blba, který nemá jedinou dobrou vlastnost, kromě svalů? A ta rodinná machinace, dobře. To bylo asi fajn. Ale ten závěr! Ten debil nechodil na tréninky, kde bylo jasně řečeno, že kdo nebude něco zvládat končí oba a ještě ho vybere?!?!?! To je jako výsměch nebo co?? A ta se ho ještě zastane! Tak trapně! Jakože ti ostatní asi nedělali nic nebo co. A co se týče těch tanečníků!!! To má být film jako pro koho? Pro Poláky, aby si dokázali, že jsou nejlepší tanečníci světa? Nebo dát mladým najevo, že když by snad někdy chtěli zkusit tancovat, musí být republikový mistři, aby toho mohli dosáhnout? To Vám přijde v pořádku?? A ta svatba! Bože! Proč se na ni nevysral už dávno!? Kráva! Chodí za jiným, ale tomu to řekne až u oltáře?? Film mě totálně urazil a zklamal na nejvyšší úrovni! Trapné, ubohé, amerikánské! Sračka! Ubohost! Pro mě asi nejhorší film, co jsem viděl už jen proto, že si hraje na něco, čím nikdy nebude. A všichni mu to žerou. Jdu si spravit chuť třeba Megasharkem vs. Gigaoctopus nebo co... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Příprava na taneční scény trvala několik měsíců. V té době tanečníci, z nichž valnou většinu tvořily mistrovské páry, strávili ve zkušebním sále více než 300 hodin. Vypili asi 900 litrů vody a prošlapali podrážky několika desítek párů tanečních bot. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)
  • Autor filmové hudby Łukasz Targosz pozval ke spolupráci Jennifer Batten, legendární kytaristku Michaela Jacksona. Její charakteristický styl hry uslyšíme ve filmu v novém aranžmá světového hitu krále popu „Dirty Diana”. [zdroj: Bontonfilm] (POMO)

Reklama

Reklama