Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak nádhernej námět, ze kterýho by se mi v dětství stočil mozek zaručeně ještě víc směr 13. komnata (ve který s láskou provádím různým živým formám různé věci). A tak pokakanej. Ale "má to svý chvilky" (Mengeleho přehrávání, naučná přednáška, možná eště něco), jenže jak začne rákosník líčit svůj trudný osud, nemám z toho dobrej pocit (třeba to bylo schválně trapný, třeba ne - blbý je, že je to ve výsledku vlastně jedno). A hlavně to stupňovaně DEBILNÍ chování všech postav! Uff, no stejně jsem po tom dostala chuť na další díly - asi doufám, že to bude konečně ta laskavá podívaná, ke který jsem původně zasedla. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vydatné sousto.. Herr Tom. Hrdý následovník Dr. Mengeleho provádí pokusy. Co chcete.. Dr. Heiter je po vzoru svého předchůdce vědec a taky nechutný nacistický prase. Nicméně.. moje měřítko snesitelnosti "nestrávená večeře" zůstalo na místě, takže p-o-h-o-d-a. A Sixovi je jasný, že se najdou jedinci, kteří tyto zvrácené experimenty přijmou bez viditelné újmy. U mě je to zjevné,… až na tu hlavu jsem zdravá. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář, který na hororech tak miluju!!! Temná noc, rozbité auto, žádný signál a hlavní postavy se rozhodnout jít temným lesem a najít pomoc. Narazí na dům, kde jim otevře chlap, od pohledu strašně sympatický :o) A zábava může začít.. A ona fakt začala :D Inteligence hlavních postav, která v podobných nesmyslech bývá a hrozně mě sere, mě tady šíleně bavila, ale hlavně díky tomu milému, příjemně vystupujícímu a stále usmívajícímu hlavnímu záporákovi :D Kdo nepochopil, předchozí věta byla sarkazmus :D Odporně slizkej sešlej německej chirurg, se zvráceným koníčkem, který mi místy připomínal Van Dama, byl naprosto úžasnej.. Hlavně když nasadil brýle, svůj chirurgickej plášť a pušku :o) Doteď si ale neumím srovnat v hlavě, jestli při slovním spojení "Chce se mi srát, promiň" a "Nakrkm se" se mám smát, nebo mi má být lehce nevolno.. Každopádně námět a potenciál mohl být lepší, herci taktéž, jenže si říkám, který herec se nechá dobrovolně půlku filmu nechat svázat k cizímu zadku? Aneb hláška večera mluví za vše: " Japonci mají neuvěřitelnou sílu, když jsou zahnáni do kouta :o)" ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokonale úchylný nápad zmršený tragickým neumětelstvím režiséra, scénáristy i herců (jen záporák se povedl - aby taky ne, s ksichtem před kterým by se uctivě klaněl i Mengele). Nejenže ve filmu jsou snad všechna ta nejstupidnější hororová klišé, a hlavní "hrdinky" jsou tak zoufale pitomé slepice, že by je po úvodní čtvrthodině chtěla zabít i Matka Tereza, ale nejvíc ze všeho mě překvapilo jak nemístně je film krotký ve všem krom oné "sick" premisy. Nejde o gore detaily operativních zákroků, fantazie je dokáže zpracovat sama od sebe, ale když je i vše ostatní ve filmu točené "měkce" jako pro běžné návštěvníky multiplexů, když jsou masky a fysické přežívání "výsledku" operace tak zoufale nevěrohodné, a když je "jeho" chování přímo směšně tupé, tak se i počáteční směs hnusu, strachu a zvráceně znechuceného zaujetí rychle mění na... znuděný odpor. 3/10 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dieter Laser jakožto zvrácený chirurg je perfektní, jeho démonický vzhled a přehrávání je přesně to, co takový film potřebuje. Samotná myšlenka "lidské stonožky" je natolik pošahaná, nechutná a zvrhlá, že už ze samotného vyprávění o ní jdou na běžného člověka mrákoty. Tohle jsou však jediná pozitiva, která lze říct o tomto filmovém počinu, neboť celé ztvárnění je natolik amatérské, až budí nechtěný úsměv. Pouhé několikaminutové zamyšlení se nad výtvorem německého chirurga je nepochybně působivější než celých devadesát minut tohoto filmu. Mohl z toho být takový teror, který by psychicky zdeptal i P. P. Pasoliniho, kdyby byl ještě mezi námi, avšak to by scénář musel napsat někdo s vizí (a talentem) a poté ho zadaptovat někdo...sakra kdokoliv kromě Toma Sixe, který nedokáže film obdařit ani špetkou napětí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Když Lindsay (Ashley C. Williams) běží nahoru po schodech se zakrvácenou paží, dotkne se rohu zdi, ale krev na zdi je ještě před tím, než se jí dotkne. (Mrs.Blue)
  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama