Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Robin McLeavy se dle režisérových instrukcí na svou roli připravovala vyhledáváním informací o sériovém vrahovi Jeffreym Dahmerovi, dále také musela zhlédnout filmy Misery nechce zemřít (1990), Takoví normální zabijáci (1994) a díla Quentina Tarantina.Takže solidní příprava a taky podle toho vypadal výkon.Ale podle mě ještě lepší výkon předvedl John Brumpton v roli psycho otce.Výkon hodný oscara. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Príbeh tohto austrálskeho hororu sa odohráva paralelne v dvoch rovinách: školský ples a gorefest. Obe tieto roviny sú prepojené viac-menej asociatívne. Prvá rovina druhú odľahčuje a dodáva filmu potrebnú dávku čierneho humoru. Loved Ones čerpá inšpiráciu z filmov o psychopatických rodinách, z hororov ako Texas Chainsaw Massacre. V postave Loly sa navyše spája sadizmus s dievčenskou naivitou a v krvavých obrazoch brutálneho mučenia je aj potrebná dávka filmárskej fajnovosti. Na tomto filme som sa striedavo bavil aj bál, len mi je ľúto, že tie monštrá z podzemia domu nedostali viac priestoru. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Poměrně luxusní záležitost, která s přehledem poráží většinu svých sadomasakrálních konkurentů a předchůdců. Takhle jsem měl nervy napnuté snad jen když u nás v TV poprvé dávali Deliverance. Holt, tak už to bývá, když z filmu nečiší prvoplánová stupidita, tvůrci vás nechají pěknou chvíli tápat v tom, s jakým že žánrem máte vlastně tu čest a oběti šílenců jsou vám sympatické. Musíte jim fandit a prožívat to s nimi, i když je vám téměř jasné, že moc šancí nemají. Ale naděje umírá poslední... Nápaditý a chytrý exploitation (to slovo bych z hlavy nenapsal - musel jsem ho sem zkopírovat z jiného komentáře), u kterého se nejspíš budete vrtět, odvracet oči a vůbec se všelijak ošívat. Pokud tedy nemáte nervy z oceli. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Film začal jako tuctový exploiťák pro mladé, ale díky hardrockové hudbě si mě získal na svojí stranu. Postavy se naklepnou jen zběžně a až nečekaně rychle se začne něco dít. Což je pouze dobře. Mladého klučinu, odpovědného za smrt svého otce, začne terorizovat a mučit narušená spolužačka i se svým milujícím tatínkem. Dvě třetiny jsem si pobrukoval se skvěle padnoucí hudbou, kochal jsem se docela nápaditým mučením a řikal si, že je to fajn horůrek. Jenže nastala třetina poslední, která se naprosto neuvěřitelně zlomila a já nevěřil svým očím! Oběť přechází do útoku s šílenou vervou přežít a své trýznitele patřičně zlikvidovat za pochodu metalové smrště, která lahodí mým uším. No paráda! Pak se to už nese ve více méně zajetých kolejí, ale přesto svým způsobem docela nevídaným. Tak trochu navíc mi přišla komická postava mladíka, co si sjednal rande s vytouženou holkou na maturitním večírku, a místo toho spolu hulí a šukají v autě na parkovišti. Přesto... tenhle australský exploitation mě dost mile překvapil, takže nemůžu jinak, než doporučit podobně naladěným fandům. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci opět nezklamali! Tak kvalitně natočené béčko aby divák pohledal. Stejně jako u prvního Wolfs Creeku mě příjemně překvapilo, jak si tvůrci dali záležet na vykreslení hlavní postavy, než ji nechali podrobit nelítostné tortuře - na to nejsem u podobných amerických kousků zvyklý, jsou mnohem povrchnější. A herečka v malé roli mučedníkovy matky se svého partu zhostila málem ve stylu náročných severských psychologických dramat. A možná taky proto jsem jediný viditelnější "skřípot" filmu zaznamenal tehdy, když se podobné "bergmanovsky" vážné okamžiky střídaly s výjevy v mučícím pokoji, protože dédy se svou pošahanou dcerkou naopak šaškovali a přehrávali o sto šest, hlavně tedy taťka. Takže drobná "nevyváženost" je jediné mírně kritické slůvko, které ve svém komentu použiju, jinak maximální spokojenost. Třeba jen ta skvělá kamera, která - světe div se - je většinou na stativu a neskáče nějakému joudovi v ruce. Silné čtyři! Oblíbené scény: Bylo jich strašně moc. Velmi blízce příbuzný film: http://www.csfd.cz/film/243480-mamka-tatka/komentare/ / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)
  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama