Reklama

Reklama

Úkryt

  • USA Panic Room (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Pro mě dosti kontroverzní film. Nelze upřít docela fajn nápad, herecké výkony a i když je to především thriller, sem tam padne slušný vtípek. Na druhou stranu je zde dosti předvídatelných akcí a také občas nelogické chování hlavních hrdinů. Např. celou dobu loví signál a i když už zbydou jen dva zloději, kteří jsou navíc kameře vidět úplně v přízemí, neotevře si dveře a nezkusí zavolat... ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Napínák s dobrou atmosférou, který báječně vypadá (kamerové jízdy po útrobách domu jsou cool) a perfektně šlape od začátku do konce, ale, ty vole, na Finchera je to strašně, strašně málo! Navíc to ani není ten typ trháku, který vydělá mraky peněz, abych to mohl alespoň chápat jako úlitbu studiu. Jedním okem dovnitř, druhým ven. Tím nejzajímavějším tu nakonec je současná hvězda Kristen Stewart, když jí bylo 12. 72 % ()

wege 

všechny recenze uživatele

Poslední Fincher, který mi chyběl ve sbírce. Z mého pohledu v té jeho filmografii někde uprostřed. Strašně pěkně vystavěný příběh, spoustu překvapivých a chytrých momentů, a hlavně detailně propracované, že v tom (a ani logicky) není slabý moment. Možná to finále je takové slabší, ale nijak to nekazí celý dojem. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Dobrý Finčer. Bez štandardnej temnoty, avšak s rôznymi kamerovými finesmi. Jodie Foster bola v r. 2002 a najmä v okuliaroch veľmi krásnou, Kristen Stewart ešte iba malý spratek a Forest Whitaker s charizmou sebe vlastnou bez ohľadu na zápornú rolu. Mňa aj tak herecky najviac zabavil už tradične parádny Jared Leto a aby som zavŕšil celý kasting, tak z Dwighta Yokama išiel strach, len čo je pravda. Takýto vypatlanci bohužiaľ naozaj existujú. Scenár mal občas dieročku, ale tie pán režisér umne zaplátal svojou šikovnosťou. Dobrý Finčer. ()

snake 

všechny recenze uživatele

K filmu lze jen napsat, že ve filmu nehraje jediný špatný herec, že kamera a průlety mezi patry a stěnami jsou opravdu úžasné, a nakonec, že Fincher si dokáže vybrat na každý svůj film úplně jiný, originální námět a to, co dokáže dělat s psychologizací postav, umí málokdo. ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Naprostej souhlas s Civalem. Nadprůměrný thriller se skvělou kamerou, jehož děj ale pokulhává za ostatními filmy Davida Finchera. ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Výborný scenár, výborná réžia, výborná kamera, výborná hudba, napätie po celý čas, atď ... Ale aby som len nechválil, nebolo to úplne dokonale a film by si zaslúžil 4*, hodnotenie som ale povýšil vzhľadom na moju najobľúbenejšiu (a v tomto filme opäť skvelú) herečku Jodie Foster. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Taková HRA v uzavřené budově, mnohem svižnější, avšak se slabší temnou atmosférou a prvky toho nejběžnějšího klišé. 75% ()

soldiersn 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem, ze to na me zapusobi ponekud vice, ale to se bohuzel nestalo. Zajimavou postavou byl Raoul, bohuzel jen do 3/4 filmu. Do teto doby byl velmi chladny, coz pusobilo obcas komicky, hlavne ve scenach kde vsichni rvou co budou delat a Raoul na to odpovi jednou suchou vetou. Celkovy dojem 60% ()

koudi 

všechny recenze uživatele

Promakaný thriller, hlavně kamera se zvukem. Fincher opět předvádí, že je mistrem ve svém řemesle a Foster se role povedla. ()

Burrows 

všechny recenze uživatele

Už je tomu tak, pokud se režie ujme David Fincher, jde o známku kvality. Film těží z výborné atmosféry, chytré zápletky, kdy do konce netušíte, jak by to mohlo dopadnout a kvalitního hereckého obsazení (Jodie Foster a Forest Whitaker jako zloděj s velkým srdcem). Za (velké) povšimnutí rovněž stojí virtuální kamera a její dlouhé průlety domem a celkem už tradičně inovativní titulky. ()

Jahudka15 

všechny recenze uživatele

Cekala jsem, ze zaver prinese nejakou "bombu", ale bohuzel jsem se nedockala. Od zacatku mi bylo celkem jasne, ze to skonci happy-endem. Zadne prekvapive zvraty. Uz zacatek se nesl v poradne temnem a napjatem duchu. Raul vypadal jako spravny psychopat; zlodeji diky svym hadkam a neshodam ztraceli na sve kriminalnicke profesionalite. Nicmene urcite jsem se nenudila, film zajimavy, Jodie skvela. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

horší průměr, herci dobří, ale ti co se tam vlupali byli fakt dost hloupý a nebyli přesvědčivý, jednu chvíli jim bylo jedno jeslti si vezmou pro co přišly, mohlo to být víc napínavější, možná doporučuji jako odpolední film, když není nic jinýho v tv ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Výborný napínavý thriller, pohrávající si se spoustou drobných důvtipných nápadů. Všechny detaily se skládají v dynamickou mozaiku podepřenou skvělými hereckými výkony J. Foster a F. Whitakera. Podívám se na to při nejbližší příležitosti znovu. ()

Reklama

Reklama