Reklama

Reklama

Úkryt

  • USA Panic Room (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (765)

hiroito 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů o kterém jsem dopředu nic nevěděl a tudíš také nic neočekával. A díky tomu jsou moje pocity zkreslené. Přestože, tuto recenzi píši již po nějakém čase a pořád mám v paměti děj a nějaké scény, tak musím uznat, že je to povedený film. Jsou témata, které filmaři znovu a znovu natáčejí z různých pohledů a tento film není vyjímkou. Ale i přestože to není ničím stoprocentně originální, tak film je příjemně koukatelný. Dokonce Vás to nutí občas přemýšlet, jak by jste se zachovali vy?. Jediné co bych asi vytknul je americká naivnost v diváka. Hold když si myslím, že něco nedává smysl, tak to trochu ruší. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Meg Altmanová s dcerkou Sarah se po rozvodu nastěhuje do bytu pro dvanáct osob, dostatečně členitého a vybaveného právě tak na hodinku akčních scén. Navíc je tu tajná místnost na přežití, český překladatel by za slovo "panikárna" zasloužil odebrat licenci. A jaká náhodička! Hned první noc se do bytu vloupou tři týpci. Jdou si vyzvednout dvadvacet milionů dolarů. (Kde jsou ty časy, kdy grázlům stačil milion a divákům se z toho čísla tajil dech.) Jenže ouha, byt už není prázdný. Spí tu nějaká ženská s dítětem. Tak. A zde bych si dovolil příběh dovyprávět. "Vetřelce peníze lákají, ale nejsou dočista blbí. V tichosti odejdou, počkají, až paní Altmanová odveze dcerku do školy a sama pak zaskočí na univerzitu. Za dvacet minut odvrtají zámek skrytého trezoru, sbalí prachy a v tichosti zmizí... Konec filmu." Žádná velká zábava to nebyla, ale průlet kamery uchem konvice a úvodní titulky stály za to. Nejlepší krátký film Davida Finchera. Pokud tedy nestojíte o opravdové drama: Honička výtahem. Dveře se zavírají pronásledovateli těsně před nosem. Kulky sviští, ale míjejí o vlásek. Inzulín, jak jinak, na poslední chvíli. A zvraty jak na houpačce: Zavoláme o pomoc! Nejde telefon... Mám mobil! Není tu signál... Spravila jsem telefon! Neberou to... Už to vzali! Někdo přerval vedení... A k tomu trocha ohně, trocha krve a Jodie Fosterová se ohání dvanáctilibrovým kladivem, jakoby to byla plácačka na mouchy. Nu, pokud nemáte do čeho píchnout, za oknem se nic zajímavého neděje a pozorovat rybičky vás už nebaví, tenhle film je také jeden ze způsobů, jak strávit večer. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Z počátku film se tento film s dost dobrým námětem rozjíždí opravdu hodně slibně, ale v závěru mu jaksi došel dech. Ten závěr zkrátka nebylo ono. Jodie se na takovéto role obecně perfektně hodí. ()

pogoman77 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, napínavé, vynalézaví zloději i oběti a vymazlenost některých scén a záběrů (vloupání na jeden zátah (o záběru se dá polemizovat) je prostě peckoidní). ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách nám Fincher představí půdu pro budoucí představení. Supervelkej dům s extra místností pro případ nouze, která slouží jako pevnost. Tu si otestuje v tomto filmu docela snesitelná Jodie Foster a její dcera. Lupiči jsou věrohodní, co se týče vzhledu, ale jsou to docela ňoumové, na to jaký to mají bejt profíci, takže "bitka" mezi matkou a nima je docela vyrovnaná. Fincherovské průlety kamerou po domu mě nadchly a kdyby se režisér vyhl pár nelogičnostem, dal bych plný hodnocení. Určitě bych se snažil jakou dobu vzbudil sousedy baterkou a v okamžiku, kdy se vzbudí jí zhasnu a začnu volat o pomoc. To fakt nevyšlo, ale jinak dobré, moc dobré pane Finchere. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Řekl bych,že si Fincher vybral trochu oddechový čas.Je to určitě lepší ,než mnoho takových pokusů,ale atmosféra není až tak hustá a konec se mi nelíbil.Mám dojem,že spoustu podobných filmů výborně začne,ale jako by ten konec už chtěli mít všichni za sebou,tak se to nějak dotáhne...Snad to nebude případ dalších filmů,zejména od Finchera. ()

AltairAhad 

všechny recenze uživatele

Ách tady ještě ani Stewart nevěděla do čeho za pár let "šlápne". Foster byla samozřejmě skvělá (jako vždy a ve všem, kde hraje) přesně takové napětí mi už pár let u hodně filmů chybí, škoda. 4* na 100% a kdykoliv si tento film ráda zapnu. ()

Pan_Sady 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že už od úvodních minut je jasné, že o napětí v tomto filmu nebude nouze. Zajímavý příběh, skvostná hudba i kamera, která neustále prochází bytem a mapuje situaci dle potřeby. V mnohých případech jsem se zamýšlel jestli bych udělal stejná rozhodnutí ať už jako záporná či kladná strana. Nejsem si jistý jenom jednou scénkou a to je ta závěrečná proto také dávám o jednu hvězdu méně než je plný počet. Konkrétně je to návrat černocha zpět. Mám hned několik důvodů proč by to neudělal. 1)Nejsem si jistý jak mohl vědět podle řevu zda je v převaze zločinec Raul nebo rodinka. 2) s dluhopisy v kapse a s možností zmizet z místa činu a zároveň se nemuset podělit s Raulem o podíl by byla pro něj lákavější varianta. Nestydím se přiznat, že závěr byl prostě až moc z říše snů., ale i tak řadím tenhle film hodně vysoko. Ve Fiincherově filmu Sedm byl závěr šokující a všichni víme jaký to přineslo úspěch. Něco podobného, ale třeba i v menším se možná hodilo i do Úkrytu. ()

BeeKay 

všechny recenze uživatele

Casy ked fincherova kamera a jej prechod klucovou dierkou ma davali do kolien, jodie este nebola lesbickou a new york bol stale tak trochu nebezpecnym miestom. ()

Mesmeric 

všechny recenze uživatele

Inu po tom, co jsem prvních 15 minut filmu strávil přemýšlením, jestli má naše božská Jodie syna nebo dceru a následně jsem dalších 20 minut zaměstnával mozek, jak mohla být s tak starou rašplí.....jo prachy vlastně, tak jsem si spokojeně vrněl v křesle blahem a pil milkšejk. Krásná klaustrofobická scenérie s diabetičkou dcerou a matkou odhodlanou ke všemu, kde už jsem to jenom viděl.....no to je fuk, hlavně že byla prdel a o tu jde především. ()

Wartord 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Tento film postrádá všechno, co by měl mít podle mého soudu dobrý film. Na konci totiž vyvstávají otázky, které by u kvalitního thrilleru padat neměly. Proč padouchové nezneškodnili všechny kamery? Proč si zahrávali s plynem? Proč ona nemá po zapálení plynu popálenou ruku? Proč nějak nevyužili větrací šachty? Jak jednoho z nich napadlo při pohledu na krabici od telefonu rozmontovat telefonní zásuvku? Proč jeden z nich přežil ránu palicí do hlavy a pád ze schodů? Proč ona nemrkla na policisty, aby jim dala signál? Kdo zavolal zásahovou jednotku? Proč kamera na konci zoomuje na její obličej, jako by jí něco docvaklo? Proč v závěru zase řeší, kde budou bydlet? Čekal, že to bude mít nějakou pointu, ale to se nestalo. Prostě je to jednoduchý děj zločinci přijdou, hrajou si s babou na schovku, potom se postříli a jednoho zatknou. Nic jinýho. Tak kolik mám dát? Asi ty čtyři hvězdy, protože je to přesto přeze všechno napínavý jak kšandy a gangsteři tak tupí a ještě k tomu donuceni improvizovat, že to byl snad všechno záměr. K tomu ještě nepřekonatelná a rajcovní Jodie... ()

knoxwile100 

všechny recenze uživatele

Další z řady výtečně propracované Fincherovi tvorby. Opět je zde k vidění kladení důrazu na detail. Není zde k vidění zbytečně přehnaná akce v akčních scénách. Napětí by se dalo krájet. Zkrátka thriller jak má být. I když to nepatří mezi nejlepší Fincherovi kousky, stále to má dost daleko k průměrnému thrilleru. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj plný obav a strachu o přežití. Velice dobrý film, který je skvěle natočený ve velkém prostorném nočním domě. Napětí je zde opravdu vysoké a celkově se mi film velice líbí. Má to šmrnc, má to děj, má to nápad! ()

Wixenn 

všechny recenze uživatele

Pfu! Jodie a Kristen si u mňa titul DOBRÁ HEREČKA už obhájili skôr než som videla tento film, ale Jared ... Napriek tomu, že si už pekných pár rokov fičím na jeho hudbe a je pre mňa jeden z najtvárnejších hercov tu ma totálne prekvapil a počas celého filmu (až kým neprišiel jeho čas) sa mi hnusil. Ale späť k filmu. Dlho som nevidela takýto napinák, kedy som už fakt miestami chcela pretočiť film ďalej, že čo sa stane, ale našťastie som sa ovládla. Ani sekunda nudy a ja osobne som film podobného typu zatiaľ nevidela takže zamňa 9/10 ()

Vopice2 

všechny recenze uživatele

Kamera byla supr a kdyby to celý skončilo v půlce, tak by to bylo taky supr, takhle byla supr jenom ta půlka a pak to byla hovadina. Napětí se prostě nedá stavět na blbostech, kterých tam od telefonátu na policajty bylo požehnaně. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Divat se na svět Fincherovýma očima JE vždycky famózní zážitek. Vizuálně je film perfektní, potěšení pro oko i pro duši. Nicméně abych si z toho sedla na zadek, mi tu něco, co neumím pojmenovat, chybělo. Posledních 30 minut se mi táhlo jako týden před výplatou a to o akci nouze nebyla... ač nejsem zcela přesvědčená, kamera byla tak boží, ze si film ty zpropadené 4* zaslouží. ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

Jedinečný příběh, zobrazený jedinečným způsobem. Moc mě bavila vynalézavost a nasazení Jodie Foster. Postava Raula se pro mě iritujícím způsobem vyvíjela od problémové na začátku, po hororovou karikaturu na konci, která přežije snad všechno... přišlo mi, že díky němu se film zbytečně moc natahuje. Celková napínavá atmosféra ale byla příjemná, stejně jako přítomnost talentované Kristen. ()

Reklama

Reklama