Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (764)

Fixa 

všechny recenze uživatele

Asi tak do poloviny filmu výborný. Ale pak už se děj změnil v obyčejné akční sekvence. Jakými způsoby se k nim dostat, apod. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale nabuzen dobrou atmosférou, jsem postupně vychladl a pak už jen sledoval popcornovou zábavu... lepší průměr ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka záhy vyústí ve hru na kočku a myš, při níž se "kočka" dopustí několika neuvěřitelně triviálních chyb (a nejsou to jediné trhliny v logice příběhu). Bez kvalitní režie a nadstandardních herců by to byl sotva průměrný thriller - jenže Panic room obojí přídavné hodnoty má. A Fincher velmi dobře ví, jak chladně působící prostory ohromného bytu postavit do kontrastu se stísněností "úkrytu", aby diváka dokonale vtáhl do děje a přenesl na něj tíhu celé situace. ()

Keytee 

všechny recenze uživatele

Dobréé....až na tie krvavé scény..dobre :) Napínavé a prekvapivé. Na večeri keď ste sama doma vo veľkom meste aby vás vyhodilo zo sedačky keď niekto zazvoní pri dverách ! ()

HerpaDerp 

všechny recenze uživatele

Wow tak toto som nečakal. Jodie Foster a Kristen Sewart zavreté v úkryte, nervydrásajúca atmosféra a stúpajúce napätie stvorili skvelý thriller. Keď k tomu pridáme ešte tú úžasnú kameru tak máme úchvatné dielo. Len to finále mohlo byť trošku prepracovanejšie. Inak solídnych 5 hviezd, Fincher nesklamal. /90% ()

karhy 

všechny recenze uživatele

Docela zaujímavý film.Od začiatku dej šiel pekne do kopečka, k tomu sa pridalo niekolko výborných scén (prelet kamery cez kuchynu) a výborná Jodie Foster s Forestem Whitakerom nesklamali svojimi výkonmi. Tomuto filmu by neuškodilo ani viac dramatickosti. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Drama Úkryt stojí opravdu za to. I když se jedná o nízkorozpočtový film, který se odehrává převážně v jedné místnosti, tak o drama a napětí se divák obávat nemusí. Bude zde pořádně horko. Jodie Foster zahrála opravdu brilantně roli nebojácné matky, která se umí postarat o svou dceru a zachovat chladnou hlavu i v té nejkritičtější situaci. 85% ()

SVotM 

všechny recenze uživatele

Tohoto snímku jsem se bála. Thrillery odehrávající se na jednom místě, neřku-li rovnou v jedné budově / jedné místnosti dokáží v průběhu začít pěkně nudit. Uklidňovala jsem se tím, že nuda nemůže být případ počinu Davida Finchera, navíc, má-li mu excelovat Jodie Foster. A ani jeden mě nezklamal. Režisér si sice odpustil, jeho filmům málokdy chybějící, mysterióznost, ale příběh vedl celkem pevnou rukou od začátku do konce a Foster byla, pobíhající v nočním úboru, příjemně přirozená. Mateřská láska dokáže činit zázraky, takže se jí i dalo odpustit občasné chování akčního hrdiny. Svým výkonem skvěle přispěli mladičká Kristen Stewart a Forrest Whistaker, který, pouštíc 22 milionů dollarů do větru, zosobnil veškerý zmar a rezignaci. Suma sumárum: Macalauy Culkin má velmi vážnou konkurenci! ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nemám co vytknout, dokonalost. Strašně se mi líbí scénář filmu jak zloději nevědí že dům je obsazen a jak vše je jako improvizace. Perfektní stísněná atmosféra úkrytu a skvělé a napínavé scény. Skvělá Jodie díky ní dostává film mnohel lepší nádech. Líbí se kamera a atmosfericky temná režie. Musim říst že zničit na konci kamery jak to napadlo Jodie mně stejně jako lupiče rovněž nenapadlo. Snaha dostat se do úkrytu byla naprosto sklvělá. Scéna s plyne a demetní Raul s perlíkem. A závěrečná scéna jak jodie udeří tím perlíkem je nezapomenutelná. Hrají tady moji oblíbení herci. Jodie Foster Mlčení jehňátek a Forest Whitaker z Čety. Tenhle film bych viděl klidně i na 90%, protože takhle skvělý thriller jsem už dlouho neviděl. ()

QuietRioT 

všechny recenze uživatele

Skvelý Fincher so skvelou Jodie Foster. Napätie sa dá krájať, pri niektorých scénach som sa dokonca musel postaviť z stoličky. Škoda toho konca, príde mi to dosť nedotiahnuté do konca. Toto je práve druh filmu do ktorého sa hodí klasicky hollywoodsky happy ending ale to asi Fincher nemá rád a možno aj chvalabohu.... čo by bol bez toho jeho Fight Club. Aj tak skvelý áčkovy thriller. Odporúčam na dlhé večery, keď sa nedá spať :) ()

Salto 

všechny recenze uživatele

Atmosféra by byla dobrá. Napětím předčí většinu thrillerů. S hereckými výkony nemám nejmenší problém. Líbil se mi i nápad s úkrytem. Ale co prostě nesnesu, je to, když se postavy chovají totálně nelogicky a jako naprostí idioti. Minimálně třikrát se během filmu člověk musí plesknout do čela a nadávat postavám.. Je to hrozná škoda takhle zpackat něco co by jinak mohlo být výborný. ()

insky 

všechny recenze uživatele

Na to, v akom priestore sa odohráva drvivá časť filmu, je to výborne spracované. Počas filmu je citíť napätie a o to pri tomto filme ide. ()

Yhitte 

všechny recenze uživatele

Si tak někdy říkám, že by bylo mnohem jednoduchší, kdyby tolik dětí ve filmech nemělo cukrovku (hlavně když vypadají jinak zdravě). Ale jinak je to ten klasický thriller, kde si říkáte co by jste udělali jinak, ale pořádně okořeněný twisty aby jste se nenudili. Jediná poznámka, ten CGI oheň byl příšerný :D ()

zuppa 

všechny recenze uživatele

První půlka za pĕt, ale pak se to nĕjak rozplizlo a stala se z toho fraška. Jodie hraje skvěle, ale když má někdo sto možností nĕco udĕlat a sedí na zadku, tak mĕ to prostĕ serre. To ovšem samozřejmĕ nebyla přímo její vina. Potom do skvĕlé atmosféry "nĕkdo" zasadil tři špatňáky, kterým by to spíše slušelo v nĕjaké komedii. Škoda, tĕšil jsem se, jak si zase okoušu všechny nehty. Teď si je musím stříhat. Dejvide, Dejvide ... ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Napínavý home invasion thriller, který navzdory nekomplikované zápletce ani na chvilku nenudí, za což prostě vděčíme výbornému, i když tentokráte nijak eminentně finišujícímu, Fincherovi. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Já toho Finchera prostě žeru ! Další ze série skvělých temných a nervy drásajících podívaných. Scénář nemá žádnou trhlinu, herečky jsou vynikající, k tomu všemu opět famózní hudba. Co víc si člověk, který chce vidět pořádný film, může přát ? ()

trulda 

všechny recenze uživatele

Jo jo, máte pravdu, i Panic Room nese typický Fincherův rukopis (atmosféra, typově přesný výběr herců,...), nicméně za několik scénaristických přešlapů a hlavně za ten závěr (!!!) prostě 4 dát nemůžu! Sorry Davide... ()

Reklama

Reklama