Reklama

Reklama

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (883)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už mi dávno žiadny film nepripomenul, aké je skvelé, keď faktor dobrodružstva funguje. Prvá pólka filmu disponuje so skutočným napätím a očakávaním diváka, čo sa stane v ďaľšiom momente. Hlavne pasáž s odkrývaním "väzenia" a lietadlovej prepravy ma zašrubovalo do sedadla. Od vstupu do laboratória to začne byť nekonkrétne, miestami nechcene smiešne, a scenár zrazu nevie, čo chce divákovi povedať, a hlavne, čo je potreba vysvetliť, aby to dávalo zmysel. Malo to našlapnuté výborne, no skončilo to pre mňa viac, než rozpačite. Scenár, scenár, scenár... Pravdepodobne sa všetko vysvetlí až v ďaľších dieloch, a s tým aj tvorcovia počítali. Len aby nebolo neskoro... | Atlas Praha, 7.6.2017 | ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, čekal jsem víc. Rozhodně ne z trailerů, jelikož ty mi přišly takové mdlé a doufal jsem, že tají černého koně léta. Tom Cruise už to samé přece dokázal před třemi lety. Jenže z reimaginace Mumie je jen fajn dobrodružnej film s temným podtónem, nepřekvapivými lekačkami a vážně míněným příběhem, který je ale skrz naskrz prošpikován humorem (i když možná ne vždy chtěným). Vlastně se mi na tom nejvíc líbilo to propojování s naplánovaným Dark Universe a jako jeden z mnoha článků řetězu to třeba celé bude působit kompaktněji. Takhle se jen dobře kouká na Annabelle Wallis (ta je sakra sexy, jaktože jsem si toho dřív nevšiml?) a občasné souboje Toma s Russelem Crowem. ...6,5/10 ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hm, tak teda nie. Škoda. Múmie s Brendanom Fraserom mám rád, ale toto sa na ne v žiadnom prípade nechytá. Dokonca ani na tú čudnú čínsku trojku. Má to pár momentov, hlavne úvod v štýle Uncharted, zopár scén s hororovým nádychom a súboj Toma Cruisa so zombíkmi, ale celkovo je to nemastná-neslaná, nenápaditá, zdanlivo lacná a tmavá (aby nebola vidieť slabšia kvalita trikov) zlátanina. Film postupne upadá až do úplnej otravnosti, vtipy nefungujú a Russell Crowe je v "hulk" móde dosť trapas. Plus teda mám dojem, že by tomu dark univerzu s klasickými monštrami stokrát viac pristala zvyčajná viktoriánska éra. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zcela nehodné „starpower“ Toma Cruise. ___ No jo, o dobré originální scenáristy je v áčkové hollywoodské produkci nouze, nebo o ně není zájem a tak se recykluje a oživuje do zblbnutí a vytváří se nová filmová universa. Své má Marvel, své má DC Comics a počínaje tímhle filmem i Universal, s prudce originálním názvem „Dark Universe“, které se snaží oživit ikonická monstra z hororové série z 30. a 40. let minulého století. Jenže jako prvního běžce vyslali líného lempla, který by závod na sto metrů prohrál i se želvou. Tohle je veskrze rutinní, uzívaná, až béčková stominutovka. Dobře, dejme tomu že prvních cca 40 minut jde ve stopách nějakého průměrného dobrodružného kousku s hlavním hrdinou a sličnou vědkyní po boku, kdy se sympaticky střídají lokace a Cruise hláškuje jak o život a vrcholí to výbornou letadlovou scénou ve stavu beztíže. Jenže příchodem Dr. Jekylla (a Mr. Hydea – pro ty méně bystré) ze z filmu stává regulérní hovadina, která vrší jedno béčkové klišé za druhým a scéna neopustí doktorovu pracovnu a nudné kulisy londýnských katakomb, všechno utopeno ve tmě, aby se snadněji renderovaly CGI triky. Na konci nejsou dveře, ale rovnou vrata od stodoly otevřené pro další pokračování a já už u toho určitě nebudu. ___ Vždycky jsem měl Cruise za 100% profíka, který pečlivě vybírá role, ale tady šlápl do pořádného hovna. Přitom on je jediným pozitivem celého filmu, hraje s takovým nasazením, že si říkáte „taky bych chtěl mít v 55-ti tolik elánu jako on“. Ale tím pozitiva končí a zámořské recenze tentokrát skutečně nelhaly. Tohle je opravdu jeden z nejhorších filmů, na kterém nechal Cruise svůj podpis. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Star Trek miluju, Transformers mi nevadí, ale Mumie je hodně velkým omylem. Zprvu jsem film odhadoval tak na 4 hvězdičky. Mělo to tempo, herci také celkem v pohodě (na Jenny si musíte zvykat) a dokonce ani flashbacky nebyly postavené na papundeklovém Egyptě. Což o to, vizuál měla Mumie skvělý a trefila se mi s ním i do vkusu. Nicméně je to prd platné, když se všechna ta akce až překvapivě utápí v nudě a sebeparodii. Jak řekl POMO... Od scény se zrcadlem to šlo totálně do kytek. Dialogy byly plytké (ty výkřiky Jenny, když šel Nick v lese na Ahmanet s klackem, vyzněly vyloženě trapně), Jekyll nevýrazný a prozatímní pojetí universa vypadá zbytečně strojeně a nepromyšleně. Nemluvě o tom, že lekačky mají nulový účinek - a to jsem člověk, který je snáší špatně. Tolik potenciálu skončilo v hromadě nudy a já nemůžu jít jinak, než na 2 hvězdy. I nová Samara mě bavila více... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (25)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

28.10.2021

Herec Ryan Gosling (Blade Runner 2049) opět spojí síly s režisérem Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem), tentokrát u remaku slavného hororu Vlkodlak. Studio Universal Pictures totiž nadále… (více)

Reklama

Reklama