Reklama

Reklama

Lise se zhroutil svět. Po letech dřiny a tvrdého tréninku neprošla výběrem a byla vyřazena z národního softballového týmu. Schází se s profesionálním baseballistou Mattym a není si jistá, kam jejich vztah směřuje. Lisa má pocit, že by si měla najít partnera mimo sportovní okruh. Tak jí kamarádka domluví schůzku naslepo s obchodníkem Georgem, jehož složitý vztah s otcem se ještě více zkomplikuje poté, co je obviněn z finančního zločinu, přestože nic neudělal. Rande Lisy a George probíhá v neveselé náladě, on je z obvinění vystresovaný a ona je zdrcená náhlým koncem své sportovní kariéry. George ví, že neudělal nejlepší dojem, a zdráhá se ji pozvat na další schůzku. Lisa zase nepředpokládá, že by se jejich setkání mělo dál rozvíjet, a raději hledá útěchu u Mattyho. Když pak Matty navrhne, aby se k němu nastěhovala, souhlasí. Jednoho dne se George s Lisou potkají ve výtahu a on se omlouvá za své chování na jejich nedávné schůzce. Pomůže jí s nákupem domů, když dorazí Matty, tak udělá scénu, že Lisa pozvala George bez jeho svolení do bytu. Dívka si uvědomí, že se v něm spletla a okamžitě odchází... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

teutates 

všechny recenze uživatele

Poznám, keď na mňa príde únava a zo 121 min. sa stane kulevrúca sračka aj keď s celkom príjemným obsadením... Ako viem? hej, neviem, prečo sa takéto srdco pučiace, slzo duniace "snímky" točia. Deti v Afrike nemajú čo piť... heeej piť, nie to ešte jesť, hróózne a tam nejaká pravá blondýna väzme za toto honorár, no hrozné... kam ten svet speje, nešššejse. Toš nudil som sa aa neviem, čo som mal práve tuna postrehnúť, stratený niekde v 15 min. 3/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o taký prepadák ako sa všade rozprávalo. Je pravda, že film nemá to čaro predchádzajúcih Brooksových filmov, ale figurky v tejto hre sú rozostavené prvotriedne. Máme tu pár postáv, ktorých vzťahy a osudy sa vzájomne prepletajú a dopĺňajú. V tomto smere sa jedná o naozaj prvotriednu ukážku filmárstva. Scény sú rozmiestnené presne tak ako majú byť, každá postava ma dopodrobna opísaný charakter a s každou sa môžte vo väčšej, alebo menšej miere stotižniť. Jediný prúser tohto filmu je, že aj napriek skvelým hereckým výkonom, je to typická hollywoodska báchorka, ktorej posolstvo je nezaujímavé na dvojhodinový film. Vďaka tomu sa tam vyskytne pár slabších - nudných miest. Rudda mám rád a tu značne prevyšoval svojim výstupom celú zvyšnú elitu, ale aj napriek Zimmerovi a Kaminskému, ktorý ako veľký tvorcovia pridali ruku k dielu, je to celé len "obyčajná romantická komédia" . Niečo čo sa dá hravo prekonať. Inak znova ako vravím, nebola to taká hrôza. Film sa dal dopozerať a niektoré miesta boli veľmi úsmevné. Hlavne štek Tony Shalhouba. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Sestříhat o 30 minut dolů a bude to originální konverzační vztahová komedie se specifickými hrdiny. Takhle je to dvouhodinové konverzační téměř utrpení, které se občas ztrácí samo v sobě, občas zase v prázdných až bezvýznamných scénách, které nikam nemíří, negradují. Škoda, potenciál by tu byl a ne malý. 55% se solidaritou za ***. Mimochodem - jediný důvod, proč jsem se do tohoto dílka zakoukala, bylo jméno páně režiséra - a musím konstatovat, že je to jeho nejslabší kus. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Já mám romantické filmy ráda, odpočinu si u nich a prostě vypnu mozek, což je něco co potřebuji skoro pořád. Ale tady z toho filmu jsem byla taková nějáká zmatená. Připadalo mi to jako by někdo vzal dva úplně jiné filmy a akorát nějákým divným způsobem propojil hlavní hrdiny z obou. Navíc ta část filmu, které se odehrávala především s Paulem Ruddem a Jackem Nicholsonem mi přišla hrozně zmatená a mě hrozně dlouho trvalo pochopit o co tam vlastně jde. Tak jako, nebylo to špatný, ale je to jedna z těch podprůměrnějších komedií tohoto typu. Ale dávám ještě 3* ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Musím řici, že film jsem si krásně užil. Pravda, mluvit o filmu jako o komedii se opravdu nedá, pokud takový byl záměr, pak se jedná o zklamání. Já si nicméně užíval "civilního" příběhu bez všech těch žánrových klišé, které už jen těžko vydýchávám a které jsou (bohužel) v daném žánru výsadou. Bavilo mne sledovat dialogy (byť mnohdy zbytečně natahované) a hlavně jsem se pak bavil velmi příjemným herectvím ústředního kvarteta. Mile překvapen hlavně z důvodu očekávání mnohem horšího, v žánru romantických komedií však typického filmu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V roku 2014 Los Angeles Times označili tento film za jeden z najväčších prepadákov všetkých čias. (Arsenal83)
  • Film měl obrovské ztráty a ze 120 milionů amerických dolarů, vložených do výroby, se vrátilo jen 40 %. (Terva)
  • Keď Jack Nicholson (Charles) hovorí Paulovi Ruddovi (George). že cíti neuveriteľnú bolesť v hrudi, podobnú tomu, ako sa cítil, keď si vzal Lipitor, je to odkaz na film Lepšie neskoro ako nikdy (2003), kde Jack Nicholson, ktorý stvárňuje Harryho, informuje lekára, že berie Lipitor, zatiaľ čo sa lieči na infarkt. (Arsenal83)

Související novinky

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

08.02.2017

Snad žádná festivalovka se letos neřešila tolik jako Toni Erdmann. Německo-rakouská dramedie sice vydělala jen půl milionu dolarů, málem ale vyhrála Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film (v… (více)

Reklama

Reklama