Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Recenze (274)

DivX 

všechny recenze uživatele

Slabší kopie originálu není zaser tak špatná jak jsem si myslel. Ale James Marsden se vůbec do své role nehodil a Alanu Tudykovi nesahá ani lo kotníky. Musím ale přiznat že hláška: "Tys mi dal do rakve Jackieho Chana" mě opravdu rozsekala! 50% (DĚJ **** DRAMA * VTIP ** HERCI *) IMDb.com: 5,3/10 ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Další ze zbytečných amerických pokusů o vytvoření něčeho nového a lepšího. Zajímalo by mne, kdy jim konečně dojde, že ty originály budou vždycky lepší a nezachrání to ani známými holywoodskými herci. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Film mi docela utekl a párkrát jsem se pěkně od srdce zasmál, hlavně v závěru, který vás opravdu nakopne. Zbytek je ale pouze pokusem o zábavu za každou cenu a výsledek je spíše trapný. Těším se na originál. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Milionkrát lepší a zábavnější než originál! Já tyhle negrovský komedie můžu. Většinu filmu jsem se příšerně smál a byla to prostě prdel. Od tohohle filmu jsem čekal málo ale příšerně mě překvapil a je to o hodně lepší než originál. Ten je oproti tomuhle jen trapná komedie, ve které se ani pořádně nezasmějete. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbina, ale stejně každymu, kdo viděl originál, doporučuju se na to podivat, protože tady jde krásně vidět, jak se prakticky úplně stejnej scénář dá naprosto podělat (originál je pro mě jasně na 5*). Rozdíly v hereckých výkonech obrovské, už jen když sem viděl ten výběr herců, tak mi bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Takle to totiž dopadá, když se do mistrného černého anglického humoru začne srát USA, vznikne z toho nezajímavá až nudná černá (a to doslova černá) blbinka. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

velmi nepodarena kopia 3 roky stareho anglickeho filmu.... a ked vravim kopia, tak kopia... herci mozno mali znamejsie tvare, no tento film sa nepodaril, chybal tomu humor - a to akykolvek... neocakaval som totiz, ze by americky film plny cernochov mohol oplyvat perfektnym anglickym humorom ako povodny film... az na par vtipnych momentov, ktore boli takmer identickou kopiou tych istych scen z povodneho filmu to bola nuda a jedine na co sa tam dalo pozerat bola Zoe Saldana, ta sa aspon snazila a imho ako jedina predcila svoju predlohu.... inak strasne onicom... asi idem stiahnut povodny film, nech si zlepsim naladu...3/10 ()

potas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film odkládal z důvodu, že původní britský Death at a Funeral jsem viděl a nedával mi smysl nějaký remake z USA. A hodnocení tady na csfd mi k tomu taky nepomohlo, ale musím protestovat..nebylo to zas tak zlé. Humor byl samozřejmě jiný oproti původnímu snímku - typicky černošský, ale to neznamená, že horší. Je to praktický stejný film a nějaké scény navíc. Ale já se bavil i u tohohle snímku, proto hodnotím stejnou měrou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Smrt milovaného otce a manžela, a jeho pohřeb není veselou událostí. To by ale tato událost nesměla nastat v této rodině, která se v kompletní sestavě setkává právě pouze na pohřbech. A když se k pohřbu ještě připlete něco drog, maskovaných za válium a homosexuální přítel zesnulého, není o nečekané situace nouze ... Safra, poslední dobou se mi to stává nějak často - člověk si zde vyhlédne nějaký hezký film (v tomto případě tento) a pak sáhne o škatulku vedle, a dostane něco jako je nevtipný remake vybraného filmu. A bohužel - Horší než smrt z roku 2010 opravdu nevtipná je - sic herecké obsazení je opravdu skvělé (Chris Rock, Martin Lawrence, Danny Glover či Luke Wilson), ve výsledku je to bída. Fekálního humoru nemálo (invalidní strejda na wc), opravdu vtipných scén poskromnu. No nic, příště budu muset být pozornější a sáhnout po anglickém originálu... ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie, kdy se rodinka sejde na pohřbu, kde to spíše vypadá jak na oslavě! Nicméně jak je to vše hloupé, tak i v některých pasážích zábavné.. Asi nejvíc zfetovaný přítel dcery zesnulého u kterého jsem se řezal smíchy no a i situace, když bratři zjistí, že liliput, který je neustále sleduje byl přítel otce:-) Původní verzi z roku 2007 jsem nevidel, ale podle hodnocení 75% asi byla lepší a co jsem namrknul do galerie, tak to vypadá že černoši vše jen zkopírovali! Aspon že obsadili známé herecké tváře... ()

drake31 

všechny recenze uživatele

A čo keď je tento film urobený celý cez kopirák ... vôbec mi to nevadilo a bavil som viac než skvele. Samozrejme na pôvodnú britskú verziu sa to ani zďaleka nechytá, ale pri sledovaní tohoto snímku som na ňu ani jediný raz nepomyslel. Nenáročná zábava, pre nenáročné publikum ktorej účelom je pobaviť ... a podarilo sa to viac než dobre 4* ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

velmi zle...treba pocitat s tym ze amíci vzdy prerobia akykolvek film ktory mal uspech a urobia z neho totalnu sracku ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Američani jsou magoři. Když se natočí remake třeba japonskýho nebo korejskýho filmu tak to ještě pochopím, točit ale remake britskýho filmu? To už je trochu na hlavu. ____ Z celkem vtipné komedie američani udělali klasickou negří komedii, kterou jsem přežil jen díky českýmu dabingu a pár vtipným scénám který samozřejmě vykradli z originálu. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

TÉMĚŘ dokonalá kopie anglického originálu, jeden rozdíl tam přeci jen byl - humor byl o hodně černější než u anglánů (nejsem rasista). Takže 4 hvězdy, protože nápad žádný, ale komedie jako vyšitá. ()

Saku 

všechny recenze uživatele

Videno omylem, zamena za puvodni ang. verzi - ta jedna hvezda je za uvodni titulkovou sekvenci, jinak je to des bes. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Uřvanější to je, což se také dalo ve (skoro) černošské komedii čekat. Nějaké povedenější momenty tam jsou, ovšem jako celek..., však to znáte. 50%. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pokud si nepoložíme otázku, k čemu že je dobré točit remake tři roky starého filmu a odignorujeme fakt, že tam hraje Martin Lawrence (což zdá se mnozí nejsou schopni), dostaneme přijemnou, černou (doslova:) komedii. Možná je to tím, že jsem ji viděl první, ale já se bavil víc než u originálu. Scénář je sice hooodně obšlehlý, ale některé fórky ještě Američaní trochu rozvedli nebo lépe vypointovali. Míň elitářské, víc uvřískané ale s lepším tahem na bránu. Navíc Danny Glover... a mluvit o tom, že Zoe Saldana je úplně jiná liga než ženské v originálu asi ani nemá smysl. Tři a půl. ()

Reklama

Reklama