Reklama

Reklama

Farmáře Franka Rosse zastřelí jeho najatý pomocník Tom Chaney kvůli dvěma zlatým destičkám, a uprchne do indiánské rezervace s dalším zločincem Nedem Pepperem, kde ho jen tak někdo nenajde. Po Frankovi zůstane vdova a tři děti. Jeho nejstarší dcera, čtrnáctiletá Mattie, to nehodlá nechat jen tak. Zajede do města a z peněz po otci si najme lovce hlav Roostera Cogburna, který je podle vyprávění ten nejlepší z nejlepších. Chce, aby byl Chaney postaven před soud a popraven. Na celou akci také hodlá osobně dohlížet. S tím však Rooster nesouhlasí a odjede. Rooster se domluví s texaským rangerem La Boeufem, který Chaneyho hledá kvůli vraždě senátora v Texasu. Mattie je však dožene a rozhodně se nehodlá vracet. Po několika dnech se Rooster a La Boeuf pohádají a Rooster zůstává s Mattie sám. Dozví se, že na Neda čekají v chatě v pustině dva muži. Jeden z nich je zraněný a Rooster chce informace o Nedovi. Zraněný muž chce vypovídat, ale druhý ho bodne do hrudi. Rooster ho bez milosti zastřelí. Z úkrytu sleduje chatu a vidí, že někdo přijíždí. Je to La Boeuf, ale má smůlu. V patách je mu Ned Pepper a jeho muži. Dojde k přestřelce, při které je La Boeuf zraněn, ale má štěstí, že vše viděl Rooster. Dojde k přestřelce, při které jsou dva Nedovi muži zabiti, ale ostatním se podaří uniknout. Skupina pokračuje v pátrání, ale pak se La Boeuf zase rozhodne odejít. Mattie zůstává s Roosterem. Když jde ráno k řece pro vodu, ocitne se tváří v tvář Chaneymu, který ji chce napadnout. Mattie má otcův revolver, ale neumí s ním moc zacházet, přesto se jí podaří Chaneyho zranit a zavolat Roostera na pomoc. Ale Chaney není sám, je tam i Ned a jeho lidé. Ti přesvědčí Roostera, aby odjel a nechal Mattie, jinak ji zabijí. Ned s bandou odjíždí a ponechávají Mattie s Chaneym, který ztratil koně. Ned ho varuje, aby jí nic nedělal. Slibuje, že mu koně pošle. Mezitím se Rooster postaví Nedovi a jeho mužům. Dojde k přestřelce a Ned je vážně zraněný, ale živý. U Mattie se náhle objevuje La Boeuf, který Chaneyho zpacifikuje a z velké vzdálenosti Neda zastřelí. Když se pak s Mattie vrátí do Nedova tábora, Chaney už je zase vzhůru a udeří La Boeufa do hlavy, a ten ztrácí vědomí... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 308)

cachanell 

všechny recenze uživatele

Westernové filmy nemám ráda - prostředí divokého západu mě moc nebere. Chce to vždy myšlenku a něco zajímavé. Tento film ji má. Mladá holka velmi už dospělá a sarkastická se vydává pomstít smrt otce se stárnoucím opileckým pistolníkem a mladým rengerem. Příběh zajímavý s myšlenkou a ukončením . ()

Lucky Boy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděl western, který mi nepřišel naivní tím jak jsou všichni ohromní ostrostřelci (Rychlejší než smrt), nebo tím jak strašně morálně se zachovají na konci příběhu! (3:10 Vlak do Yumy) V posledních deseti letech jsem moc westernů neviděl i přes to, že tenhle žánr mám docela rád. Ale i tak si myslím, že tenhle film určitě je jeden z těch povedených. Abych se přiznal dlouhé dialogy mi v tomhle filmu nijak nedělaly problém a film mi utekl celkem rychle... Jeff Bridges mě v tomhle filmu bavil víc než kdy jindy a najít tak krásnou a charizmatickou herečku jako je Hailee Steinfeld musí určitě být docela fuška. Film není nijak zvláš napěchovaný napětím, nebo akcí... v tomhle příběhu jde spíš o to uvěřit, že jeden chlapík se dokáže postavit čtyřem, že jedna mladá holka je dost chytrá na to, aby pomstila otcovu smrt ,nebo, že je možný sestřelit člověka na 300 jardů. A Coenové a jejich herci mě v tomhle případě přesvědčili absolutně! ()

Diwebrain 

všechny recenze uživatele

Jedna z hlavních postav my připomíná Lisu Simpsonovou. Už od pohledu je nesympatická, navíc do všeho kecá, nic se jí nelíbí a vše musí být po jejím. Právě ona ale Opravdovou kuráž dělá filmem, na který se vydržíte koukat od začátku do konce s napětím, protože čekáte a jste zvědaví, jestli jí její společníci zabijí, nebo to s ní přeci jen vydrží. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Ak bereme do uvahy, ze to bolo podla kniznej predlohy, tak tympadom Coenovci nevyuzili svoj plny potencial. Ak by neboli v scenari nijak obmedzovani, tak by som bol s tymto dost sklamany. Kazdopadne solidne sfilmovany western, s dobrou reziou ale nebavil ma tolko ako No country for old man alebo Burn after reading, ktore nasadili latku dost vysoko. ()

Bloodoom 

všechny recenze uživatele

Westerny nám rád. Tenhle patří k těm velmi zdařile povedeným. Skvělý výběr herců (M. Damon jako Texas Ranger byl opravdu ňouma k pohledání), hudby atd. Tu jednu hvězdičku jsem ubral páč na můj vkus se tam moc mluvilo a málo střílelo a celkově děj občas trošku nudil. ()

petraw105 

všechny recenze uživatele

Velice mile mě překvapil remake tohoto westernu. Herecké obsazení nemělo chybu. Jeff Bridges byl prostě úžasný (troufám si tvrdit, že byl lepší i než samotný John Wayne) a Matt Damon mě dostal svým knírem i výkonem. Celý film je naprosto pohodový, krásně ubíhá a hudba skvěle doplňuje atmosféru. Coeni se opravdu vyznamenali. Tenhle film si určitě ještě někdy s radostí pustím. ()

Recoba 

všechny recenze uživatele

pohodový film, hercom vcelku karta išla, zasmiať som sa zasmial možno by viac sedeli 3 hviezdičky, ale Coenovcom fandím ... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Průměr,asi jsem čekal od Coenů víc.Jinak to v podstatě zapadá do westernové bídy posledních let,je to holt pryč.Dobré herecké výkony nenahradí pomalé tempo vyprávění a dějové skoky. ()

K.e.a.n.e.80 

všechny recenze uživatele

Temný western, no dobrá, zas tak temný to nebylo, mě to spíš nudilo a je čas si uvědomit, že harmonika se už nevrátí, bohužel. 3* jenom za mistra Bridgese. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Coenovci znovuskriesili tento už inými režisérmi opomínaný žáner. Uvidíme čo dokáže QT! Verím že veľa! Jeff Bridges rullez! 75%. ()

Crosby 

všechny recenze uživatele

Už ste niekedy zažili takú nudu, že vás nudilo sa aj nudiť? Skutočne som od bratov Coenových čakal peněkud svižnejší bič. Netvrdím, že to neplieskalo, niekto sa v tom dokonca určite nájde... Svetlo Božie to pre môj punc rozžiaril Brolin, ktorý mal beztak úzky pľac. Nuž, nič to. Nejaká hláška tam vyperlila, pod obraz Boží spitý Bridges, excelentný výkon mladučkej Steinfeld, nejaký výstrel tam takisto bol... Celkom milý počin, len by to chcelo trocha oživiť. Každopádne, Coenovci zjavne tušia, o čo im išlo, tak už som ticho ()

Smoldo56 

všechny recenze uživatele

Jedno malé dievča drzé ako Doktor House, podnapilý Jeff Bridges a Matt Damon, ktorý ako kovboj vyzerá jak Santana ako Lady Gaga. Do toho jedna pomsta a dobrodružstvo tak nudné jak nizkorozpočtová telenovela z mexickej produkcie. Čakal som od toho rozhodne viac a nebyt pár dobrých hereckých výkonov tak tomu nedám ani dve hviezdičky. ()

Isfio 

všechny recenze uživatele

Po 10. minútach tá dievčina začala byť protivná, vo filme sa nič nedeje, len sa hovorí a hovorí, po polovici človek už len dúfa, že to čoskoro skončí. ()

BigLoser 

všechny recenze uživatele

Natočit dnes čistokravný a víceméně klasický western, tak to chce opravdovou kuráž, bratři Coenové mají kuráže na rozdávání a rozhodně s ní nešetří, jak už ukazují několik let a hlavně jak ukázali v Zemi, která není pro staré. Precizní herecké výstupy titulní trojce(čtveřice), tak jak už je u bratru ve zvyku, úžasná výprava a kamera. Prostě radost pohledět na libovolný záběr ve filmu, úžasné krajiny a scénáře jakoby vypadli rovnou z nějaké encyklopedie. Za odvahu s jakou tvůrci do tahoto filmu si zaslouží obdiv. Prostě museli čekat, že to je komercní sebevražda, ale co se to stalo? Film uspěl a stal se hitem. Dokonce jsem se několikrát hlasitě zasmál hláškám Jeffa Bridgese(nakouslý jazyk). Nemužu jinak než 5*. ()

raca 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda, zdlouhavý scény, samý kecaní. To že tam jezdí na koních a mají pistole u boků, z toho ještě nedělá dobrej western. A nebýt Jeffa Bridgese tak bych to možná ani nedokoukal, za něj dávám druhou hvezdičku. ()

Související novinky

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama