Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz sme vo Vidlákove. Kvičte ako prasatá.“ Hixploitation (VYSLOBODENIE, HORY MAJÚ OČI, PACH KRVI) je jeden z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov, preto som sa tešil na pokiaľ viem vôbec prvú hixploitation paródiu na svete. Rôzne parodické odkazy boli už napr. v komédii ROAD TRIP, ale celovečerná paródia len ČISTO na hixploitation tu, ak sa nemýlim, nebola. Našťastie už prišla – a je dobrá? Nanešťastie nie. Tvorcovia zrejme boli veľkí hororoví fanúšikovia a vedia, čo majú citovať, bohužiaľ to, že vedia, že k hixploitationu patrí motorová píla ešte neznamená, že scéna, v ktorej ju použijú, bude automaticky vtipná. Film síce vychádza z vynikajúceho nápadu (bojazliví sedliaci verzus všetkého schopní americkí tínedžeri z mesta pokladajúci ich za kanibalov a masových vrahov), ale nestačí to ani na tak skromnú minutáž, ako je 89 minútiek. Je to škoda, pretože výprava sa podarila, na ústrednú dvojku (vedenú Alanom Tudykom) sa pozerá dobre a kto nevidel trailer (ktorý ukazuje jednotlivé vtipné „vraždy“), bude zrejme milo zaskočený. Nápad je vtipnejší, ako samotný film. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Sranda to je, to áno, ale opäť budem trochu frflať. Tucker & Dale vs. Evil mala byť vo svojom žánri udalosť roka a svoj ciel až tak nenaplnil. Prostredie filmu je veľmi príjemné a hlavé postavy sú sympatické, gore je fajn (i keď pravda, že vo videnom WP to ešte nebolo 100%tné), synopsa filmu je viac než cool a neopozeraná, žiaľ vidno, že film točil neskúsený človek, pretože z takéhoto námetu mohol vytrieskať aj o čosi viacej. Rozhodne to je film, ktorý treba pozerať v spoločnosti, tak ako sa pri takýchto filmoch patrí. Nabudúce keď dostanem na niečo podobné chuť najprv zavolám Shaunovi a keď bude mať obsadené, ozvem sa týmto dvom týpkom. Možno to bude znieť blbo, ale film si 4 hviezdu získal svojou sympatickosťou, inak je to na silné 3 hviezdy. Zrejme sa moc snažili, aby divák sympatizoval s hlavnou dvojkou, čo sa im podarilo, no na úkor deju a lepších vtipov. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co kdybych ti vytahal ty žihadla z ksichtu a pak ti s něčím píchnul?" Kombinace horroru a komedie je nevyzpytatelná, často chybí málo a vznikne hloupá slátanina. Tucker a Dale však neuvěřitelně baví. Film začíná odkazem na Cannibal Holocaust, kdy na zem padne kamera a vedle ní oběť, vidíme jen obličej mrtvého... Pak už se odkazy jen sypou, ale vlastně to není důležité. Hlavní je, že začne krvavá zábava, kdy proti sobě z nedorozumění stojí dva vidláci a skupina studentů uprostřed lesní pustiny. První záchvat smíchu přišel, když jeden z vidláků při řezání dřeva omylem přefik i vosí hnízdo. Jeho texaský tanec s motorovou pilou a šílený běh s vosami v zádech neměl chybu! Na rozdíl od přitroublých amerických parodií je tohle opravdu zábavné! Člověk se většinou nesměje druhému, když ten je nabodnutý na oštěp, byť vlastní výroby... zde se ale smíchu těžko bránit. Dale:,,Teď jsem rád, že ho nemám jako medvěd..." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eli Craig, Morgan Jurgenson | Hudba: Michael Shields, Andrew Kaiser | Produkcia: Morgan Jurgenson, Albert Klychak, Rosanne Milliken, Deepak Nayar | Distribúcia: Maple Pictures | Štúdio: Eden Rock Media, Looby Lou, Reliance Motion Picture Company, Urban Island | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,992,989 $ || Šialená komédia na horor, viacmenej sebaironickým tónom. Najväčšiou prednosťou filmu je, že sa sám nebere vážne. Na pár naozaj vtipných momentov a okrem dobrého základného motívu dvoch kvázi nevynních sedliakov celkom !priemerné! céééčko. Ešte trochu som to mohol brať menej vážne, a bola by to slušná zábava. :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní, vtipná oddechovka. Fakt jsem se gebil u těch smrtí a duo dobráckejch buranů bylo naprosto super. Nejvíc se mi líbil nevinný úprk s motorovkou před vosami :D Každopádně to má i super hlášky, třeba když hlavní teenager začne z ničeho nic nervózně rozbíjet mobily a řvát: Tyhle věci tady přece nefungujou! Nebo hláška na konci: You are a half hillbilly. No prostě príma film. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Je možné zaznamenat, že vyjma scény v nemocnici si Dále (Tyler Labine) červenou kšiltovku během celého filmu nesundal. (Rimer545)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Vyhrál cenu Nejlepší film v kategorii-Režisér Eli Craig. (Čiban)

Reklama

Reklama