Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (419)

Genero 

všechny recenze uživatele

Tu starou barabiznu v Amityville ještě ani nesežrali termiti a pan 8-10-10 už spokojeně živoří na americkém zapadákově ve zcela jiné nemovitosti. Je to smutný muž s pestrou minulostí a trochu chábrus na mozek, avšak jeho veselá mysteriózní dobrodružství mě nikterak neuráží a většinou jsem byl i za použití laciných dějových zvratků napjatý jako guma od trenek Johna Goodmana. Pan Craig předvádí to nejlepší ze svého úsporného herectví a jsem si téměř jistý, že v 36. minutě dokonce pohnul dvěma mimickými svaly! Tuším, že to byl třetí zprava nad levým obočím a druhý zleva těsně nad horním rtem, ale než začnu takovou bláznivou teorii vykřikovat do světa, musím si ji samozřejmě ověřit opakovanou projekcí. Neohrnul jsem nos ani nad obsazením slečny Weisz, kterou, lapidárně řečeno, jako rašply bez koz a s tváří vyžilé hyeny ve filmech příliš neupřednostňuji. Jen jsem smutný z toho, že čtvrt hodiny před koncem scénáristovi došel zrovna v nejlepším hajzlpapír a musel ho nahradit listy narychlo vytrhanými z linkovaného sešitu na scénář, takže mu na rozuzlení zbyly jen tři volné řádky a kousek tvrdých desek hned pod nápisem: Neposer ten závěr! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zajímavej film. Má skvělej příběh, který vůbec nemůže nudit. Film někde v půlce začne být víc a víc zajímavej. Craig sehrál roli opravdu dobře. Co můžu rovněž pochválit je hudba, která je prvotřídní. Škoda, že film neměl větší rozpočet a nebyl velkolepější. Jinač mě film baví furt a to jsem o viděl už několikrát. Nějaké větší nápady a velkolpeost sice chybí, ale to není vůbec žádný problém, abych nedal plné hodnocení hvězd. A ani to není u mě na hraně, takže 5* si toto zatraceně zajímavé dílo zaslouží. Emoce zde hrajou na plné obrátky, zejména na konci filmu. Nechápu zdejší hodnocení. Co se jim na tom nezdálo ? Nuda ? To sotva, ale jejich názor. Já mám svůj. Hodnotím na 95% = ***** ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hororové i nehororové tvůrce, mezi něž patří Jim Sheridan, asi hned tak nepřestanou lákat příběhy o mysteriozních domech, do nichž se stále nastěhovávají noví nájemníci, aniž by tušili, co se za jejich zdmi v minulosti odehrálo. Will a Libby se svými dvěma malými dcerkami se právě do takového domu před časem nastěhovali a ten zanedlouho vydá své děsivé tajemství. Jakýsi šílenec jménem Peter Ward tady kdysi vystřílel svoji celou rodinu, pak se po něm slehla zem. Film se odlišuje od svých příbuzných tím, že svoji (velmi troufalou) pointu vytasí už přibližně v polovině, nikoliv na konci, jak se to tak obvykle dělává. Ten, kdo si poslední dobou stěžuje, jak je dnes výjimečné se u hororu bát, dostane svoji možnost v první působivě strašidelné půlce, a ta druhá po odhalení pointy, kterou jsem mimochodem neuhodl, je spíše taková psycho jízda, ale naznačit, o co přesně v ní jde, moc nemůžu, protože bych vyzradil to, co je na filmu zajímavé a působivé. Jim Sheridan je proslulý tvůrce dramat všeho druhu, ale horor ještě nikdy nenatočil. A jako debutant v této oblasti si vede velmi zdatně. První polovinu strašil a brnkal na nervy a v druhé polovině nastavil psycho atmosféru, které přece jen k dokonalosti něco chybělo. Vydatně mu přitom pomáhali tři herci, respektive jeden herec a tím je Daniel Craig a dvě herečky, oscarová Rachel Weizs a na Oscara nominovaná Naomi Watts. Všichni tři jsou perfektní. Je sice pravda, že podobný námět se už objevil před několika lety v jiném hororu, ale ten tady záměrně nebudu jmenovat, a tenhle se mně přece jen líbil víc. Tenhle horor není z rodu těch, který by diváka nějak znechutil, a je z něj cítit návrat k hororovým kořenům v moderním hávu. 100% ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Kritické komenty sú písané ako cez kopirák,filmu je vyčítaných množstvo nedostatkov od pokusov o plagiátorstvo až po Craigov ošarpaný zovňajšok.Je pravda,že všetko tu už raz,či viackrát bolo,ale pokiaľ sa nemáme stále dokola pozerať na staré filmy,musíme vziať na vedomie fakt,že originálne nápady a námety sa jednoducho minuli.S tým málom,čo dnes majú milovníci mysteriozneho žánru k dispozícii by sa malo vrámci kritiky zaobchádzať opatrnejšie.Mňa narozdiel od väčšiny hodnotiacich Dreamhouse zaujal a nehanbím sa udeliť mu štyri hviezdičky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zásadně mi nevadí, že se u hororů vykrádá, pokud je to potom funkční výrobek, ale Dream House není. Má dvě zásadní chyby - zoufalou rozvleklost a absolutní nestrašidelnost. Daniel Craig sice hraje dobře a Rachel s Naomi mu zdatně sekundujou, ale to je jediná polehčující okolnost. Na to, aby to byl aspoň obstojnej mysteriózní thriller, je Dream House zase příliš dopředu odhadnutelnej (zase, to by nevadilo u hororu, kdyby byl aspoň strašidelnej). Myslím, že se to nedá nikomu doporučit... 40% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama