Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, ktera neni vtipna. S obvykle charismatickymi herci, kteri zde prisli o veskere osobni kouzlo. S vulgarismy, ktere tak nejak nefunguji. Miroslav Donutil vypada presne jako ten herec, ktery miluje role starnoucich sexy chlapku, co maji vsechno pod kontrolou a zenam z nich vlhnou kliny (priklad za vsechny: Jack Nicholson). Jenze tak nejak mu to nevychazi, scenar je utahany a nakonec jedinou zachranou tehle pseudo-komedie je vedlejsi linka, bez niz by se film, co se deje tyce, teoreticky obesel (Jan Budar & Filip Capka v rolich trochu nablblych kamaradu). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Cestovní kancelář Bařina nás po propagační akci na krásy jižní Moravy vzala na výlet do Vysokých Tater. Opět by neuškodil lepší scénář, protože realizace je velmi slušná. Komediální dvojice Jan Budař a Filip Čapka strčí na velmi malém prostoru do kapsy hláškujícího Donutila. A protože jde minimálně z poloviny o (melo)drama, je třeba na druhé straně pochválit dámskou dvojici, zejména Vandu Hybnerovou, jejíž postava jediná vypadá jako normální člověk, ne jen lehce načrtnutá figurka. Ale bohužel mi to tentokrát přišlo o něco slabší než Bobule (50%). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doprdele...47 %? A víte, že mě to vůbec nepřekvapuje? Stačí, aby film byl nad normu, co by si mohl dovolit a hned se tady z toho můžete posrat. Stačí, aby Donutil ve filmu naprosto s přehledem řekl pár slov, který nejste zvyklý poslouchat, a hned film srážíte dolů s tím, že je to trapná, ubohá sračka. Abyste se z těch vulgárních slov neposrali. V americkejch filmech se nadávat může, a je to cool, ale jakmile se upřímnost projeví v českém filmu, je to všecko vlastně špatně. Tak proč na ty filmy koukáte? Nemáte co jinýho na práci? Vůbec nesledujete, že Donutil tu postavu toho sráče, kterýho tady tak kritizujete a o kterýho bych osobně nevopřel ani lopatu, zahrál vlastně naprosto skvěle. Že závěrečné scéna s Miroslavem Vladykou vlastně představila to nejkrásnější na životě, volnost, fakt, že stačí málo, aby člověk mohl být šťastný. Že samotný Miroslav Vladyka taky vlastně zahrál naprosto skvěle, i když toho příliš nenamluvil. Vám prostě tenhle film nepřišel natolik originální a zajímavej, a tak jste ho opět sundali do sraček, ve kterejch tady na databázi teď plave. Tomáš Bařina Román pro muže nenatočil vůbec špatně. Jediný, co bych skutečně vytknul, by byla asi jenom hudba. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistá esence veškerého filmového zla,Viewegh je od Báječných Let pod Psa úplně vyřízenej a píše stupidní knížky,ke kterým píše ještě stupidnější scénáře.Všechno sází na jednoduchost a stádovitost českého diváka,kterému stačí kopa extrémních vulgarismů z úst nesnesitelně přehrávájícího Donutila,sexistické narážky a nějaké ty kozičky.Primitivní zápletka a absolutní absence nějakého naznáku poctivé filmařské práce,udělala z Románu pro muže jen další tupý čestný zářez do rakve české kinematografie.Při každym pohledu na Vladyku se mi chtělo zvracet,Slováci jsou banda na kterou se dívat v televizi je doslova utrpení.Nebýt pár světlých momentů,kde se nepokrytecky přiznám že sem se smál a za výtečnou dvojici Budař/Čapka nejsem na odpadu.35% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že pokud bude mít Román pro muže pod 50%, tak dám 4 hvězdičky. A když tu vidím ty odpady, tak je dám i s velkou radostí. Pro mě to bylo překvapení. Čekal jsem absolutně bezzubou komedii s otřesnými hereckými výkony a trapným scénářem. To se však nevyplnilo a já jsem sledoval zajímavý hořký snímek, který svým humorem odlehčuje pouze výborný Miroslav Donutil. Líbily se mi narážky na naší politiku, líbilo se mi prostředí Vysokých Tater, kde jsem před nedávnem byl a několik scén na mě působilo i docela emotivně, na což nejsem v českých filmech příliš zvyklý. Hodnocení vidím na jasných 60%, ale hvězdičku si přidám a zároveň se podepisuji pod komentář Malarkeye. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Výlet ve filmu se odehrává v Tatrách místo Dolomit, jak je tomu v knize. Tatry byly zvoleny proto, že jsou levnější. (zdeny99)
  • Interiérové scény z Tater - pokoj, bazén a bar - byly natočeny v hotelu Kempinski. Závěrečná scéna byla natočena v obci Třebotov nedaleko Prahy. Odjezd vlaku se natáčel v Kostomlatech nad Labem. (dyfur)

Reklama

Reklama