Reklama

Reklama

Sledujte hluboký a inspirativní příběh o rodině, přátelích a především výzvách, kterým musíme během života v tomto neustále se měnícím a komplikovaném světě čelit. Tom (Martin Sheen) je americký doktor, který přijíždí do francouzského města St. Jean Pied de Port, aby převzal ostatky svého syna, který zemřel v bouři během cesty do Santiaga, poutě známé také jako Cesta svatého Jakuba. Tom se však rozhodne na počest svého syna tuto pouť za svého potomka dokončit. Netuší však, jaký to bude mít dopad na jeho typický kalifornský život, který spíš připomíná velmi těsnou bublinu. Nezkušený Tom také zjišťuje, že na této cestě rozhodně nebude sám, brzy se setkává s poutníky z celého světa, z nichž každý řeší své vlastní problémy a každý hledá ve svém životě nějaký vyšší smysl. (HBO Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (190)

ripo 

všechny recenze uživatele

Je cesta cieľom? Je poslaním? Je vyjadrením viery, či len dôvodom na zbavenie sa zlozvykov, či zlepšenie životosprávy? Ročne sa na pešiu púť do Santiago de Compostela vyberú státisíce pútnikov. A každý z nich má svoj cieľ, svoje poslanie. Či už je človek veriaci alebo "bezverec". Emilio Estevez ako režisér nádherne prerozprával púť prostredníctvom svojráznej, malej skupinky, ktorá chce absolvovať túto dlhú cestu. Každý pre niečo iné .... Spoločné majú však jedno. CHCÚ to dokázať. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Púť je špecifická zameraním na cieľovku, z ktorej mnohých osloví ešte výraznejšie, než možno Estevez dúfal. Martinovi Sheenovi sa vo filme pripletajú do cesty mnohé bizarné postavičky, Estevezovi sa nepriek tomu podarilo zachytiť podstatu a svoje posolstvo na diváka preniesol. Svätojakubská púť je určite niečo, na čo by som sa nechal nahovoriť. 3/4* ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Syn hrdiny se pokoušel stopovat do Santiaga poutního místa když zemřel. Otec cestu podnikne na jeho památku a najde sebe a potká zajímavé lidi - nové přátele. Myslím že i ateisté budou při sledování zažívat spřízněnost s tímto filmem. Možná i zatouží pouť do Santiaga podniknout. Tento film miluji. Příběh je smysluplný a zahřeje srdce. Shlédl jsem na TV Noe. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Film potvrzuje staré moudro, že není důležitý cíl, ale cesta samotná. A na této dlouhé pouti musí snad každému něco dojít. Ale ať nesejdu z cesty, tak se vrátím k filmu samotnému. Je to sentimentální výpověď stárnoucího doktora, který se snaží vyrovnat s nečekanou smrtí syna. Někteří ho přirovnávají ke křesťanské agitce, což má podle mě k ní hodně daleko. A i když v některých momentech tlačí na emoce a přehání, tak se to dá ještě překousnout. Znovu se k němu nevrátím, ale ty dvě hodinky poklidně utekly a pokochal jsem se při tom krásnými záběry … a citlivější uroní určitě slzu ne-li dvě. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Hlavně když vezmu v potaz Esteveze, od kterého bych něco podobného nečekal. Atmosféra, hudba, záběry, pozadí celé dohromady to působí moc pěkně. Bohužel příběh lidí, kteří si stěžují, že musí na latrínu, šlapou v džínech a chrápou v hotelech mi k cestě poutníků moc nesedí. Režisérky ale povedené. -"I'm going to walk the Camino de Santiago." ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • Produkce filmu trvala 40 dní. (mi-ib)
  • Přezdívka El Cid je odvozena z al-sīd, což v arabštině znamená "pán" nebo "velitel" (CarloRizzi)
  • Syn Emilia Esteveza, ktorý slúžil ako asistent producenta filmu, stretol svoju budúcu manželku na Camino de Santiago. (Matejus)

Reklama

Reklama