Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (493)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že hodnocením si nejsem úplně jistá. Čím si jista jsem, že tenhle film asi nemá cenu sledovat sám. Minimálně lahev chlastu by člověku měla dělat společnost. Já jsem měla štěstí, že jsem měla po boku bezva osobu i tu lahev. Brát vážně se to skutečně nedá, snímek nema vůbec žádnou filmovou hodnotu, ale je to tak krásně špatné. Vůbec se nedivím hromadným projekcim někde v kině, protože to musi být jistě super zážitek. Určitě jsem to neviděla naposled, ale příště to zkusím s Marií.. :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dáš dětem na základce za úkol napsat a natočit vypjatý milostný drama a vznikne ti něco jako THE ROOM, legendární brak, jehož kultovní status letos nabírá zbrusu nový level díky DISASTER ARTIST, a proto jsem se musel podívat i já. Wiseau je opravdu jak mimozemšťan, jeho neherectví (miluju ten smích) geniálně poutavý, scénář schizofrenní a vysoce retardovaný, má to být smrtelně vážný, působí ale celý jakoby pro srandu předabovaný, k tomu hraje melodie odněkud ze starý fantasy videohry, mixlý s eroťákem. Takže jo - totál špatnost, která má potenciál být skvělou zábavou pro smích. Vůbec se nedivím komunitě co se kolem toho utvořila a davově si užívá v kinosále. DIY marketing: "A film with the passion of Tennessee Williams." ()

Reklama

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Vraj jeden z najhorších filmov všetkých čias dostál svojej legende, naozaj to bolo také príšerné až ma z toho rozbolelo brucho, najhoršia telenovela natočená niekde v Uzbekistane je oproti tomuto 10-násobný držiteľ oscara. Napriek tomu však aj keď film hodnotím ako odpad, je celkom možné v akejsi obludnej zvrátenosti napariť mu i päť hviezd. Nič medzitým neexistuje. Rozhodnutie vo veľkej miere závisí na momentálnej nálade diváka a chuti na recesiu. Pokiaľ skutočne bolo zámerom režiséra, tak ako on sám tvrdí, aby ľudia pri projekcii prejavovali emócie, tak sa mu to aj vrchovate podarilo. Z tohto pohľadu ide o geniálne dielo, bravó pán Wiseau, ste skutočne majster :). Všetci sa pomodlime, aby náhodou túto príšernosť po konci ľudstva a niekedy v ďalekej budúcnosti, neobjavili mimozemšťania ako jediný dochovaný filmový materiál vytvorený človekom. ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle věc se naprosto vymyká jakýmkoli běžným měřítkům. Absolutně nezáleží na hodnocení procentuálním či hvězdičkovém, místo odpadu bych tu klidně mohl napsat obrovské WTF a nehodnotit. To, jestli dáte pět hvězdiček nebo odpad!, se podle mě odvíjí jen a pouze od toho, jestli vám hrdinové tohoto filmu přijdou zábavní a smějete se jim, nebo jestli je z duše nenávidíte a chcete je zabít. (Je evidentní, že u mě převládal ten druhý pocit.) Rozhodně nemám nic proti uživatelům, kteří hodnotí plným počtem, protože si dokážu živě představit, jak se u toho královsky bavili. V každém případě je ale The Room neuvěřitelná sračka, jejíž hrůznost je nevyslovitelná. Kdybyste si zkusili představit všechny možné myslitelné chyby, kterých se filmař může ve svém filmu dopustit, tak tady jsou úplně všechny. Tohle by měli promítat na filmových školách jako ukázku toho, jak netočit film. Tommy Wiseau je mimozemšťan z planety Žumpa, jiné vysvětlení mě nenapadá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kolik lidí si tady z toho bytu dělá průchoďák?" Jestli jsem dobře počítal, tak šest, ale o to tu nejde. Jde o to, že mě zajímá cokoliv NEJ. A tohle má bejt nejhorší film všech dob. Nedokážu to potvrdit ani vyvrátit, protože konkurence je v tomto směru ohromná, ale hovadina to byla slušná. Zápletka triviální, dialogy dementní, hereckýho přehrávání dostatek a přehršle nudnýho válení nahejch lidí po sobě. Prostě potenciál to má, ale nedokázal jsem se nijak zvlášť bavit nad neuměním netalentovanýho autora. On se totiž snažil a bral to vážně. Bylo mi ho líto, ale on se proslavil. A když se dá proslavit tímhle, tak už je na světě možný úplně všechno. Takže si oblíkám smoking a jdu poškádlit merunu, aby bylo jasný, proč dávám tu hvězdičku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (84)

  • Na filmu se podílely celkem tři kamerové štáby. První opustil natáčení poté, co režisér a představitel Johnnyho Tommy Wiseau odmítl najmout profesionálního produkčního. Druhý štáb se s Wiseauem rozhádal kvůli generátorům, které Wiseau odmítal dovézt, ačkoliv to slíbil. (L_O_U_S)
  • Kyle Vogt, představitel Petera, se při natáčení praštil hlavou o konstrukci točitého schodiště a utrpěl otřes mozku. Proto během scén v Johnnyho (Tommy Wiseau) bytě tolik mrká a opírá se o kulisy. (L_O_U_S)
  • Wiseauovými nejoblíbenějšími scénami v The Room jsou: "You are tearing me apart, Lisa!" a scéna s Chrisem-R (Dan Janjigian). (L_O_U_S)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno