Reklama

Reklama

Wakfu

(seriál)
  • Francie Wakfu
Francie, (2008–2024), 28 h 34 min (Minutáž: 21–23 min)

Hrají:

Fanny Bloc, Adeline Chetail, Patrick Béthune, Geneviève Doang, Thomas Guitard, Dorothée Pousséo, Gérard Surugue, Philippe Dumond, Benjamin Pascal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(78)

Pouť malého sirotka, nadaného kouzelnými schopnostmi, za jeho rodinou se díky družině hrdinných, bodrých i směšných dobrodruhů mění v epickou výpravu za záchranou světa... Hrdinský fantasy seriál Wakfu vypráví o malém sirotkovi Yugovi, který pátrá po svém původu a pravé rodině. Na jeho pouti ho vedle věrného Aze, ptáčka z druhu tofu, doprovází družina různorodých hrdinů – bodrý starý hledač pokladů a lovec odměn Ruel Stroud, zvídavá princezna Amálie Sharam Sharam, její udatná ochránkyně Evangelyna a fanfarónský nemotorný rytíř sir Tristapán z Percevalova. Yugův osud je ale současně svázaný s prastarým rodem eliatropů, draky a především wakfu, tvořivou energií, jejíž rovnováhu ohrožuje vyšinutý vládce času Nox.

Produkce francouzského studia Ankama Animation vychází ze světa stejnojmenné taktické MMORPG videohry, ale má vlastní příběh a hrdiny. Plynulá animace vznikala v programu Adobe Flash a design postav i konkrétní výrazové prostředky přiznávají inspiraci ve stylu japonských animovaných seriálů a filmů. S předními anime navíc Wakfu sdílí snahu provázat dramatický příběh s výraznou ekologickou rovinou. Originální svět seriálu v sobě spojuje prvky západní tradice fantasy s východními motivy duality pozitivní a negativní energie či ovládání elementů. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Francouzské "anime" z světa MMORPG her Dofus a Wakfu. Pro jejich hráče skoro povinnost, v leckteré postavě jistě poznáte svoje herní kamarády. U diváků "zvenčí" si ale nejsem příliš jist, jestli naprostá absence znalostí o postavách, monstrech a fungování unikátního herního světa Ankamy nezmění seriál na nesrozumitelný blábol. Ač primárně určeno dětem, obsahuje množství dospěláckých narážek a vtípků, ostatně stejně jako hry. ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Moc hezké zpracování, animace a všichni hrdinové jsou mi sympatičtí. Malý Yugo, hloupoučký ale statečný Tristapán, držgrešle Ruel Stroud, princezna Amálie a její krásná bodyguardka Evangelina. Jediný kdo mi moc není sympatický, tak je ten drak Adamai, je fakt ošklivý. Ale jinak je to hezký seriál pro děti s dobrým smyslem pro humor, u kterého se zasměje i dospělí. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wakfu je pozoruhodná fantasy rozprávka nie len pre malé deti, no aj pre tých starších. Ako jeden z mála seriálov podľa hry dosiahol to, aby jeho príbeh bol zrozumiteľný pre väčšiu škálu divákov a jeho príbeh je schopný pochopiť úplne každý. Svoje herné univerzum vôbec neuráža ba mu dokonca aj robí skvelú reklamu. V seriáli sledujeme príbeh niekoľkých postáv podľa klasickej hrdinskej šablóny. Tristepin je nebojácny rytier, no poriadny idiot. Yugo je šikovný mladý chlapec s nepredstaviteľnými superschopnosťami. Ruel je starý "strážca zákona",ktorého nezaujíma nič iné len peniaze. No a dievčatá Evangeline a Amalia sú ako vystrihnuté z tej najtuctovejšej rozprávky o princeznej a jej služobníčke. No práve v tom je to kúzlo. I keď sú postavy podľa šablóny nedá sa povedať, že sú nesympatické a neoriginálne. Vo výsledku je celý tento seriál jeden obrovský úspech poukazujúc ako by mali vyzerať video-herné seriály. K tomu si pripočítajte rovnaký vizuál a postavy zdielajúc s hrou a perfekte hlboký LORE, v ktorom sa nedozviete len to, čo vám hry buď nepovedia, alebo len načrtnú, ale i ten zbytok. Vytvoriť fiktívny šport pre seriál je toho presnou ukážkou. Skrátka super seriál, v ktorom všetko žije. Okorenené skvelým humorom a odkazmi na popkultúru. Ako hráč hry Wakfu iba odporúčam. Známka: A ....Myslím, že mám nového favorita.... ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

1.série 60%: Je to originální, zábavné a správně našlapané hned od samého začátku. Autoři zasvěceně míchají popkulturní odkazy asijské i západní, k tomu nám servírují výrazný vizuál, který dost přesně odráží ulítlý styl téhle dobrodružné jízdy. Cílí se na diváka mezi deseti a patnácti, ale vzhledem k neustálé kadenci vtípků a gagů a výše zmíněným promyšleným nakládáním s různými citacemi a odkazy se nijak nenudí ani ti odrostlejší. Tenhle svět je prostě úžasně pestrý a barvitý, a přestože herní předlohu neznám, užila jsem si ho dostatečně, i když samozřejmě ne všechny epizody jsou stejně zábavné. Poměrně zásadní výhradu mám tedy jenom k ne moc povedenému závěru, kdy je nám najednou místo rozjuchaných srandiček předloženo vážně míněné totální vyhlazení jednoho lesního království, ve kterém se dokonce i umírá. Navíc je hlavní padouch fakt divnej týpek, jeho motivace překombinované a ve finále tím pádem divák dostane něco trochu jiného, než očekával. 2.série 90%: V podstatě stále totéž, ale promyšlenější a stylově vyrovnanější. Je příjemné sledovat, jak se autoři dokázali poučit z minula. Takže napřed nám vrací do děje postrádaného hrdinu, bez kterého by to nebylo ono, a pak tu máme další výpravu za dračím vejcem, se spoustou nových postav, nových zápletek a barvitých lokací. A když už se v druhé polovině zdá, že nápady docházejí, dostaneme parádní plot twist a nového záporáka, a jedeme bez dechu až k finální bitvě, která je brutálně rozmáchlá, ale zároveň dostatečně odlehčená zábavnými vtípky a mile vyšperkovaná různými osobními souboji. ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Tohle francouzské anime, bylo velkou součástí mého dětství. Anime Wakfu nabízí dost zajímaví world building s docela zajímavými postavami, které nabízí hodně do sebe. První sezóna má bohužel první 12 epizod, které jsou úplně zbytečný a působí to jako, že seriál nevěděl čím má vůbec být. Ale druhá sezóna to celé zachránila a bez debat je to ta nejlepší. No a třetí sezóna je bohužel nudná s hloupými nápady, které bortí pravidla předešlých sezón. Je to fajn seriál, ale aby jste měli nejlepší zážitek, tak je nejlepší když jste tohle dílo viděli od svého dětství. 7/10 ()

Galerie (5 597)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci vybrali peníze na kampaň pro vznik čtvrté série během pouhé hodiny od zahájení akce na crowdfundingovém serveru Kickstarter. Tvůrci vybrali více než patnáctinásobek požadované sumy peněz (konkrétně 1 522 816 eur z požadovaných 100,000). (P. J. D.)
  • Šálek prince Adale (z epizod 23 až 26, 2. série) má na sobě vyobrazenou kocouří hlavu s flíčkem přes levé oko, což je šikovně zakomponovaným odkazem na (v době premiérového odvysílání těchto epizod) teprve chystaný seriál Dofus: Kerubovy poklady (od r. 2013). Právě ve zmíněném seriálu je tento kocour ecaflip (konkrétně Kerub Crepin) hlavním představitelem. (P. J. D.)
  • Anglické předabování z původního francouzského originálu vzniklo díky zafinancování prostřednictvím kampaně na serveru kickstarter. (P. J. D.)

Reklama

Reklama