Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (604)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI SE TÍMHLE SNAŽÍŠ UPOUTAT MOJI POZORNOST, LIZ, FUNGUJE TO. UŽ JSEM PŘIPRAVENÝ SI POVÍDAT, ZMĚNIT SE, STÁT SE SKUTEČNÝM MANŽELEM A SKUTEČNÝM OTCEM. HLAVNĚ SE PROBER. PROSÍM TĚ, LIZ, HLAVNĚ SE UŽ PROBER“..... /// G.Glooney by mohl bejt spokojenej člověk, kdyby.... kdyby jeho život neovlivňovaly ženy s úžasným sebedestrukčním talentem. Ta nejstarší – shodou okolností jeho žena, teď leží jako ležák ve špitále a každou chvilku bude odpojena od přístrojů (no jasně, má to za sebou). U nás cinknem příbuznejm, ať si koupěj něco na sebe a ušetřej den volna, dáme připravit parte...., ale na Havaji ne, tam musej všechny vojet osobně. Ty další ženský jsou jeho dcery (lituju všechny, co maj dcery...). No a během tý ,,zvláštní“ doby bude mít dostatek času na jejich poznání, na získání důvěry a možná i jejich lásky (a možná i na Sida. Kdo je Sid? No to je jedno....). A taky je tady to dědictví po praprabičce a atmosféra plná ,,hula hula“ (z povzdálí je slyšet ,,ukulele“ – bohužel je mi to u ....). Pomalý tempo, nestárnoucí George a nechápu, co na tom ti (vy) akademici viděj. Tož kus přírody tu je. Nějaký vztahy taky. Možná i dokonalá filmařina.....ale ať dělám co dělám... nemůžu přijít na to, kde jsem kurva udělal chybu!?. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Řídím se pravidlem: ,,Dejte dětem tolik, aby mohli něco udělat, ale ne tolik, aby nedělali nic. (dyť furt říkám, moudrej člověk....) 2.) Moje dcera chodí s retardem (teda... aspoň tak vypadá... ten retard...) . 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S deťmi je to niekedy ťažké, o manželkách nehovoriac...G. Clooney má nos na dobré projekty. Cením si, že sa tvorcovia nevydali cestou žmýkania sĺz za každú cenu. Manželka ležiaca v kóme si o to doslova pýtala, no skôr ako súcit dostáva vyčítavé otázky a občas i jemne vynadané. Postava Clooneyho, ako podvedeného manžela je zaujímavá a spolu s tvorcami dosiahli toho, že divák má často tendenciu pýtať sa sám seba , či by reagoval rovnako. Film má dobré obsadenie aj v menších úlohách a napríklad kámoš Clooneyho dcéry, ktorý vyrazil na "výlet" s rodinou, ma vážne pobavil. Tesne pred tým ako mu v aute Clooney takmer jednu vrazil, som sa pýtal sám seba: "Ty dievča, kde sa dá nájsť taký mongol?"...Ale dbá o hygienu , takže super! 80%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď mám silný príbeh, nepotrebujem ho umiestňovať do prostredia Havaje. Ináč príjemné nahliadnutie do rodinných vzťahov medzi tatkom a dcérami, a do ich lúčenia sa s umierajúcou matkou. Trocha dojatia, trocha úprimnosti, trocha humoru. Všetko decentne a citlivo podané, ale ničím výnimočné, bez prekvapení či väčších zdramatizovaní. Na štyri hviezdičky film vyťahuje Clooney s jeho rolou na telo, a tiež postava Matthewa Lillarda, ktorá je asi najsvetlejším a najživším prvkom filmu. Bokovka bola väčším "zjavením" a zanechala výraznejšiu stopu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som nijak ovplyvnený šarmom a osobnosťou charizmatického lámača ženkých sŕdc Georgea Clooneyho. Ja si ho pamätám najmä ako borca, ktorý takmer zabil Batmana. A to tým, že ho stvárnil v snímku "Batman a Robin". To bol fakt filmový prúser. Clooneyho filmom sa však cielene nevyhýbam, občas si nejaký pozrem. Dnes to bol titul "Moje deti". Typický hollywoodsky produkt. Obrovský rozpočet, mainstreamový rodinný scénar, atraktívne prostredie, profesionálna réžia a slávna hviezda v hlavnej úlohe. *** ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Filmy Alexandra Payna asi nebudú podľa môjho gusta. George Clooney síce hrá výborne, ako takmer vždy ale obyčajný a v mnohom nedotiahnutý scenár necháva vyniknúť väčšinu času iba jeho. Silné momenty síce nechýbajú ale do neveľmi uspokojivého a dalo by sa povedať až useknutého záveru Descendants plynú až príliš pomaly a predvídateľne. A tieto nedostatky pohodová atmosféra nezakryje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Alexander Payne si scénář z velké části napsal sám. Částečně se však inspiroval románem „The Descendants“ autorky Kaui Hart Hemmingsové. (Terva)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)
  • National Board of Review udělila snímku celkem čtyři ceny. Ocenění v kategorii nejlepší herec si odnesl George Clooney, v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli zvítězila Shailene Woodley a Alexander Payne si odnesl cenu za nejlepší scénář. Snímek byl pak oceněn i jako nejlepší film. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama