Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Litvínovský rodák, Ivan HLINKA, sestavil hvězdný tým, složený i z 8 litvínováků, kteří vybojovali jediné Olympijské zlato v historii. Góly našeho týmu na tomto turnaji: 19. Góly hráčů z Litvínova: 12. Počet asistencí našich hráčů na tomto turnaji: 19. Počet asistencí hráčů z Litvínova: 5. A to přesně: Martin RUČINSKÝ: 3 góly, 1 asistence, Vladimír RŮŽIČKA: 3 góly, Robert REICHEL: 3 góly, Petr SVOBODA: 1 gól, 1 asistence, Jiří ŠLÉGR: 1 gól, Josef BERÁNEK: 1 gól, Robert LANG: 3 asistence. a Jan ČALOUN. Jsem hrdý, že pocházím z Litvínova ! ! ! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je premrštené fanúšikmi, ale s triezvym pohľadom toto je len priemerný dokument. Málo dramatický, príliš popisný. Napríklad tam mohlo byť viac situácií s komentárom z priamych prenosov, to ľuďom robí husiu kožu, nie jednoduchý vyprávač. Všetká česť českým hokejistom, ale dokument nebol taký stopercentný. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dokument ako taký je okrem dĺžky zaujímavý možno rozhovormi popri rozoberaní jednotlivých zápasov, no výhradne sa venuje mužskej hokejovej časti napriek tomu, že tu prvýkrát bol aj ženský turnaj. Občas je vtipné počuť výslovnosť mien ako Sákik, vidieť hokejistov, ktorých som ako dieťa obdivoval, zvlášť po toľkých rokoch a uvedomiť si, čo všetko pre ľudí v tej dobe hokej znamenal. ()

dessa

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit nejde, z hlediska dokumentární filmařiny průměr, z hlediska scénáře psaného českým hokejovým týmem a z hlediska vzpomínek nabitých všemožnými emocemi bych tu zase vypálil pár superlativů... Každopádně má tenhle úspěch českého hokeje místo v mém srdci, stejně jako titul mistrů světa z roku 1985, což, když tak nad tím přemýšlím, jsou moje nejranější sportovně-fanouškovské vzpomínky. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Asi nejkrásnější časy českého hokeje (ještě Zlatý hattrick). Nezapomenutelné zážitky z haly BIG HAT. Nejlepší hokejový turnaj v dějinách. Smutný Wayne Gretzky. Narvaná náměstí po celé České republice. Nepřemožitelný Dominik "Dominátor" Hašek. Svoboda - "Gooooooooooooool!!!". A nakonec ZLATÁ tečka. Naprosto neuvěřitelné. Kdo nezažil, nepochopí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Poslední a zároveň vítěznou branku na tomto turnaji vstřelil v čase 48:08 český obránce Petr Svoboda. (Salgafo)
  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno