Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devatenáctiletá studentka překladatelství a tlumočnictví Laura chce být úspěšná za každou cenu. Ačkoliv se s přítelem dělí o nájem a přivydělává si brigádami, její finanční situace začne být neúnosná. Jednoho večera v zoufalství odpoví na inzerát staršího muže, jenž hledá něhu za sto eur na hodinu. Laura se zapřísahá, že se k tomuto nouzovému řešení uchýlí pouze jednou, aby pokryla nezbytné náklady. Lze však z bludného kruhu prostituce a rychle vydělaných peněz jen tak lehce vystoupit? (claudel)

(více)

Recenze (17)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Belle de jour, Sleeping Beauty a nyní mladá Laura ve filmu Mes cheres etudes. Co mají společného? Hledají únik z každodennosti - ať už ve formě materiální nebo psychické. Tenhle film osciluje na hraně dokumentárního filmu, jak je patrné v závěru, kdy moderátor mluví o studentské prostituci. Film dobře zachycuje proměnu Laury, kdy zpočátku se snaží být nad věcí a mít nad vším kontrolu až po ten konec, který byl nakonec očekávatelný. Ten její "mac" byl fakt sympaťák :) Oproti tomu Joe a jeho "pojďme do klubu".... :-x A roztomilé bylo, jak to celé šlo do kopru, když si Laura pořídila mobilní telefon. Ano, tahle komunikace je zkáza lidstva. Rozhodně snímek stojí za zhlédnutí už kvůli svojí aktuálnosti - strava, byt, knížky, školné... Díky bohu už nejsem studentka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Silné erotické drama na hraně sexploitationu, místy nepříjemné, autentické, bezvýchodní a velmi realisticky podaný náhled do dnešní prostituce. Příběh se zaměřuje na krásnou 19 letou Lauru, která je na škole, ale chybí ji peníze vše splácet a tak zkusí tu "poslední" možnost sex za peníze. Vzniká zde nekontrolovatelná a osudná spirála, kde sledujeme hlavní hrdinku chodit z jednoho bytu do druhého a provádět celkem dost chlípné věci. Nahota je zde zobrazená v plné kráse a z některých pánských uchylů může být slečnám nepříjemně. Francie opět ve formě. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Reklama

Steffa. 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraná role Laury, která se skrz svůj sen vystudovat a stát se překladatelkou a cestovat, propadá hlouběji a hlouběji, daleko za hranice své vlastní morálky, kterou však cítíme, že má po celý film i přes všechno, co dělá. Zprvu má pocit, že jen jednou překročí své hranice, aby zaplatila dluhy a než se naděje, dělá to znovu a znovu, přičemž spatřujeme, jak ji celý tento způsob života ničí a nabourává její psychiku. Záběr, ve kterém sedí ve škole a ostatní spolužáci si balí věci a odchází z učebny dokonale vystihuje Lauru jako dívku, pro níž na světě zbyla jen samota, prázdnota a pomíjivost. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film o problému, který byl v jednotlivosti zobrazen a potvrzen pádnými dialogy a v závěru zobecněn pomocí sociologie a jejích statistik. Bohužel jsme byli svedeni na cestu, která není jedinou a prošli jsme bez povšimnutí mnoho křižovatek a odboček. Jednou z hlavní (jedno zda jde o křižovatku nebo odbočku) je: "Když na to nemáš, tak toho nechej!" Ve starších civilizacích to platilo bezprecedentně: "Když sex, tak konec studia a hybaj do práce!" Když nestačí na studium sociální podpora, prospěchové stipendium (a Laura ho asi měla), příspěvek na ubytování a brigády o víkendech a též denní jídlo do stovky a kromě výdajů za studium pokud možno žádné další, pak už opravdu není, co by mělo stačit a je možno směle nasenout na kolotoč: Výdelěk - Spotřeba - Ještě větší výdělek - Ještě větší spotřeba.... Rozetnutím této rotace je "Téměř žádná či minimální spotřeba", nikdy "Ještě větší či co možná největší výdělek."Angličané mají dva hezké idiomy "Easy Money" a "Easy Meat". Film si můžeme promítnout i v těchto termnech. A navíc mi tu chybí genderová paralela: Kdo živí na studiích kluky? Nevěřím, že by to byly právě lehké holky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten snímek má výborný nápad. Je o dívce, která se na vysoké škole rozhodne, že je vlastně docela fajn vydělávat si peníze tím, že jí za to starší páni platí. Sice nevím proč, vzhledem k tomu, jak se při tom tváří, ale někomu stačí málo očividně. Bohužel ale snímek v tomhle tématu nepřinese nic skutečně zajímavého, nečekaného. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama