Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (683)

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, co se dělo v předešlých dílech série, chtěl jsem prostě maximálně vypnout, a tak nějak se bavit a neodcházet otrávený. Osa akce – krev – Kate Beckinsale náramně nasoukaná v latexu překvapivě funguje. To ostatní už nikoliv. Tvůrci jsou ve scénách mimo akci zoufalí, pasáže jsou zdlouhavé a hlavně úplně zbytečné. O emocích je pak škoda mluvit. Nikdo se tu holt o nic moc nepokouší, na těch osmdesáti minutách (závěrečné titulky jsou sakra dlouhé) se toho asi duu režisérů moc vymýšlet nechtělo. Zázraky jsem ale nečekal, navíc na pozadí Kate se vždycky dívá a ještě nějaký ten rok bude dívat moc hezky!! ** až *** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemá to vůbec žádnej děj, ani se to nedá považovat za regulérní pokračování série ... ale!! Je to ukrutná akční řežba od začátku do konce, která pořád graduje. Vlastně taková "martial arts" záležitost a přehlídka toho, jak se dá zabít člověk nebo vlkodlak na 200 způsobů... Fakt se mi to líbilo, protože bojový filmy mám strašně rád a tohle je prostě přesně ono ... Z tohoto hlediska to funguje parádně, jinak vůbec ... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld je pre mňa jedna s tých slabších sérii, ktorá ma ale stále baví. Čakal som od tohto švédskeho dua a zároveň od štvrtého pokračovania fakt sračku v 3D. Práve preto som nešiel ani do kina. Film som ale asi až príliš podcenil. Underworld: Awakening je jedno s tých pokračovaní, ktoré neprinesú nič nové, ale v akciách sú celkom fajn a do série stále celkom dobre zapadajú. Akcii je tu fakt veľa, stopáž je krátka takže moc nuda nehrozí. Na druhú stranu čo sa týka hercov a postav, tak je to oproti predošlým filmom bieda a záporáci mi prídu celkom slabý a digitálny Lykani sú miestami dosť odfláknutý. Čo sa týka príbehu, tak je to fakt bieda a len ďalšia neuzavretá kapitola v ktorej sa strieľa viac ako v Rambovi II. Aj keď je to pre mňa asi najslabší Underworld, rozhodne sa na to dá pozerať. 65% - 3* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Milovníci latexového fetiše jsou u vytržení a zbytek normálních diváků si klade jedinou otázku: zapaří se tentokrát zadek Kate Beckinsale v aplikovaném těsném outfitu, až z toho dostane lidově řečeno vlka? S případnou odpovědí si budeme muset počkat až do třeskutého finále v podzemních garážích, v druhém případě si lze zatipovat, ale hlavně na opravdového vlka, respektive vlkodlaky, přijde taky řada a bude jich hodně, i když vzhledově budou odkazovat na klasické béčkoidní opusy, ten hlavní z nich pobaví vzhledem metalového zpěváka. Jistě si také většina příznivců této tetralogie kladla častou otázku o čem zase příběh bude, a jestli už notně vyvařená série má ještě, co nabídnout k pokoukáníčku. A i když se velká originalita nekoná, nelze film jednoznačně odsoudit za nedostatek invence. Tím hlavním pokoukáníčkem je přece do latexu oděná, na mikádo střižená a modrými čočkami opatřená hlavní představitelka a nová režisérská dvojice se nijak netají se svojí obsesí k ní. Kate ve zpomalených záběrech střílí, běhá, skáče několik metrů do dálky i výšky, zpomaleně si obléká i vojenský kabát (!), na co jí byl, to nevím, a kdyby to šlo a záleželo jen na režisérské chuti, tak by to ti dva asi nejraději celé natočili ve zpomalených záběrech. Obsese upíří představitelkou je zjevná a nic se nemá přehánět, ale postupně to opadalo, i když to úplně nezmizelo. Občas jsem se přistihl ve snaze zjistit, jestli Kate po té odmlce nekyne zadek. Nekynul. Dále mě zajímalo, jak na tom film bude s akcí, a tady bych viděl největší přednost čtvrtého dílu. Na akci se staví, je kvalitní, nápaditá a efektně nasnímaná. Co naopak tento díl nedokáže navodit, je nějaké napětí anebo v divákovi vzbudit zájem o osud postav, kterých přibylo. Vedle Kate hledající po celou dobu svého milovaného Michaela, je to také jedna holčička, která je zdrojem informací o nekalých pokusech jedné korporace, a kterou je třeba chránit, ale takový motiv byl k vidění často i v jiných hororech, a také dámy potěší sympatický hodný upír Theo James a záporáci byli celkem ok. Pozornost je ale stejně strhávána na Kate Beckinsale a ostatní postavy jsou tady jaksi do počtu, protože dá rozum, že ona celé to sama odehrát nemohla. Když bych si měl po skončení filmu vybavit někoho výraznějšího než je právě ona, tak je to zhola nemožné, ale rozhodně to není tím, jak dobře hrála, ale jak byla "nastajlovaná". Je celkem jasné, že bez ní je série ztracená a s ní postupně nabírá na síle a má stále relativně, co nabídnout. Nevadilo mně, jak kamera pokaždé zbožně sklouzla po jejím fitness tělíčku a mnozí si stěžovali, jak trojka bez ní stála za vyliž kotel. Máme ji zpět, ještě latexovější než kdy předtím, tak si nestěžujme a berme co je. Zarážející je snad velmi skromná délka filmu, ale už dlouho se mně nestalo, aby mně film v kině tak raketově utekl. A jestli se nakonec Kate zapařil zadek, to se mně zjistit nepodařilo. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi příjde, že Kate Backinsale je pro svět Underworldu dělaná stejně jako Mila Jovovich pro Resident Evil. Vždycky to tak je a bude a vždycky to bude mít hodně co dočinění s latexem. Underworld jsem hodně dlouho neviděl a některé díly mi unikly, ale říkal jsem si, že i přesto bych se na nejnovější díl mohl podívat a třeba překvapí. Akce ve výsledku nebyla špatná, ale ta jediná zachraňovala naprosto příšernej déčkovej scénář. Prostě je to hrozná kravina. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První díl ze série, který byl natočen ve 3D. (LEGACY)
  • Když dá Olivia (Catlin Adams) napít Eve (India Eisley) ze svého zápěstí, teče Eve krev i po bradě. V dalším záběru je však potřísnění zcela jiné než dříve. (Geriel)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama