Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Margaret Garrison (Doris Day) je divadelní herečka, která celou svou kariéru hrála role nevinných žen, ačkoli by si ráda před koncem kariéry alespoň jednou zahrála někoho jiného, například italskou prostitutku. Když výpadek proudu na noc ukončí její současnou broadwayskou hru, vrátí se nečekaně domů a zjistí, že její manžel architekt Peter (Patrick O'Neal) je příliš pozorný k atraktivní reportérce Robertě Lane (Lola Albright). Rozzuřená se vydá do víkendového domu v Connecticutu a vezme si léky, aby usnula. Poblíž Margaretiného víkendového domu má potíže s autem Waldo Zanea (Robert Morse), který prchá z New Yorku s kufříkem plným peněz, které zpronevěřil v zaměstnání, vejde dovnitř a sám si nevědomky vezme lék na spaní a vedle Margaret upadne do hlubokého spánku. Když přijede Peter, vidí je spolu a předpokládá, že mu byla žena nevěrná. (HTB)

(více)

Recenze (3)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmová a broadwayská herečka, která by si přála dítě, její záletný manžel, hektický režisér a úplně cizí muž s kufrem ukradených peněz. To je čtveřice, která vzájemně ovlivní své životy poté, co dojde k výpadku proudu a celý New York spolkne tma. Film staví na dvojí inspiraci. Adaptuje francouzskou divadelní hru z 50. let, kterou napsal Claude Magnier, autor Oskara a Jo. Kromě vyloženě situačního humoru ji s těmito slavnějšími komediemi spojuje jednota prostředí. Všechny nastalé zmatky, záměny a nedorozumění zastřešuje jediná vila. Druhá inspirace, skutečný neworský black-out, k němuž došlo v roce 1965, je pouhou záminkou, proč všichni tito lidé odjedou z New Yorku (herečce a režisérovi odpadne představení, manželovi v důsledku jejího příchodu domů nevěra, lupič nemůže odjet metrem, kam původně chce) a jinak je trestuhodně nevyužitá. Existují tucty zajímavějších alternativ, co takový výpadek může způsobit a na druhé straně řada věrohodnějších impulsů k nastalé zápletce z Magnierovy hry. To, že několik posledních filmů Doris Day za mnoho nestojí, má velmi prosté vysvětlení. Její třetí manžel, producent Martin Melcher, se strašlivě zadlužil. Teprve po jeho smrti zjistila, že miliony, které vydělala za dvacet let své filmové kariéry, vrazil do pochybných investic a Doris bez jejího souhlasu angažoval do filmů, které nechtěla točit, zatímco o jiných nabídkách (včetně role paní Robinsonové v Absolventovi) jí ani neřekl. Aby se nasmlouvané filmy rychle realizovaly a vydělávaly, scénáře se šily horkou jehlou a na výsledcích je to znát. Tato komedie působí jednak nezvykle levně v porovnání se staršími, druhak je obsazena herci, kteří se k Doris nehodí, ale asi zkrátka měli čas. Má svá vtipná místa. Povedla se zejména scéna, kdy manžel Patrick O´Neal přistihne Doris s lupičem Robertem Morsem, oba tvrdě spící po požití hypnotik, udělá jim hysterický výstup kvůli domnělé nevěře a oni při něm neustále usínají. Ostatní je průměr až podprůměr. Martin Melcher toho roku zemřel, Doris Day se přesunula do televize a už nikdy žádný další film nenatočila. 40% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak už viem, odkiaľ náš premiér má ten blackout. :-)) Každopádne, ten výpadok je tu len druhoradý a nič vtipné neprináša, trošku sa to rozbehne až v druhej polovici a hlavne vďaka Doris. Jej hereckí partneri sú takí nijakí, vrátane Terry-Thomasa, ktorý je v každom filme rovnaký. Morse s tým jeho kufríkom je tiež taká zbytočná línia, jediné čo tu funguje, je stretnutie manžela, manželky a chlapa, ktorý sa tam ocitol omylom. Dlho som rozmýšľal, ako hodnotiť, je to na hrane. 50% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama