Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

borec999 

všechny recenze uživatele

Neve Campbell a Skeet Ulrich vo svojom druhom a omnoho menej známom horore z roku 1996 (aj keď nie v hlavných úlohách ako tomu bolo vo Vreskote)... Čarodejnice majú na svoju dobu pomerne kvalitné efekty, netradičnú čarodejnícku zápletku s posolstvom (SPOILER všetky naše činy majú dôsledky ktoré musíme znášať KONIEC SPOILERU) a rôznorodé výkony hercov (Fairuza Balk ako záporáčka sem neuveriteľne svojim zjavom sadla, Neve Campbell aj ostatné vedľajšie charaktery boli tiež v pohode, no hlavná hrdinka mi osobne svojim herectvom prišla slabá). Celkovo je príbeh o 4 tínedžerkách- outsiderkách ktoré nabrali čarodejnícke schopnosti ktoré tak trochu zneužívajú nie zrovna na pozitívne skutky v pohode jednohubkou. 60% tomu vlastne presne pasuje... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, téma je uchopené zajímavě a vezmeme-li v potaz vzhled hrdinek, i dostatečně poutavě:) Některé scény jsou obzvlášť působivé, a nejenom díky trikům...bohužel je jich jen pár a i přes poměrně kvalitní hudbu od Graema Revella (a songu How Soon Is Now od Love Spit Love - BTW se seriálem Čarodějky aka Charmed, který tuto píseň měl jako svou titulkovou skladbu, to nemá nic společného) to není nic extrovního. Šedý průměr to taky není, takže dejme tomu *** a 1/2. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Evidentně se ukázalo, že na dětech a středoškolské mládeži - a na zastydlých puberťácích, abych na někoho nezapomněl - se dají vydělat docela slušné peníze. Stačí do filmu obsadit pohledná, moderně oblečená děvčata, správňácké přidrzlé chlapce, jejich vztahy podbarvit syrovou kytarovkou, no a na ději už zase tolik nesejde. Základní podmínkou samozřejmě je, aby to byli správní američtí středoškoláci. Tohoto předpokladu se přidrželi tvůrci filmu Čarodějky, a do několika rolí obsadili, ehm, herce, kteří získali ostruhy už třeba v Beverly Hills 90210 nebo úspěšném hororu Vřískot. Proti gustu žádný dišputát, a tak by nebylo fér, abych odsoudil film, jenž není primárně určen pro mě. A protože se neumím vcítit do vkusu náctiletých dívek, neumím ani posoudit, zda by se jim líbil. Nicméně po světě si snímek vedl celkem obstojně, takže asi ano. Upřímně si ovšem nedokážu představit chlapa, jehož by Čarodějky udržely u obrazovky. Ledaže by si u toho třeba četl knížku nebo tak něco. Ale Japonci středního věku by se chytnout mohli - před kamerou běhá spousta školaček v těch jejich uniformách a bílých podkolenkách. Abych byl úplný, nastíním děj, ale v podstatě už jste přibližně tutéž šablonu viděli mockrát v televizi. Mám dojem, že se o mladých čarodějkách vysílal dokonce seriál, jehož název a jméno hlavní představitelky (taky z Beverly Hills nebo Melrose Place) si bohužel nevybavuji. A celkem se za to ani nestydím. Tedy k ději: Do města se přistěhuje cizí žákyně - ano, jistě že jí zemřela matka. Nikdo si s ní nechce hrát, ale nakonec se spřátelí se třemi děvčaty, jimiž jejich vrstevnice a vrstevníci rovněž tak trochu opovrhují. Naše čtveřice hodně experimentuje s magií, ovšem legrace končí ve chvíli, kdy jim jejich kouzla začnou fungovat... Normální průměr. Obraz je přiměřený, leč nijak výjimečný. Zvuk se mi zdál spíš slabší, jako by ho nahrávali doma ve skříni. I když efekty byly slyšitelné a celkem výrazné. Smutná. Výběr jazyka a zvuku, titulků, předvolby scén a reklama zákeřně ukrytá pod názvem DVD trailer. Mě osobně to nechybí, ale bude chybět těm, jimž se film líbil. Film 2/5 - film není určen pro mě, takže dívky od 17 dolů mohou hodnocení klidně ignorovat DVD 0/5 - reklama není výbava, přestože ji nazvou DVD trailer ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale ani nijak moc dobré. Prostě takový průměr - čtyři holky si hrajou na čarodějnice, až jim to najednou začne kouzlit. Takže si každá z nich něco přeje a ... už to jede.. Pár zajímavých záběrů a nápadů (třeba ten dům plný všeho odpornýho - hadi, pavouci, krysy, brouci - ble ble :) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Film mých mladých let! Ano, nejde asi o extratřídu, ale mám na něj jen a jen dobré vzpomínky. Viděl jsem ho již tolikrát a vždy jsem hltal každou minutu filmu. I když podle CSFD jde spíše o komedii, tak pro mě je to spíše thriller s prvky hororu, jelikož některé scény jsou velice dobré a film má atmosférou krásně vzestupné tempo a je čím dál více temnější a temnější. Herecké výkony se mi líbily od prvního shlédnutí a Fairuza Balk byla prostě úžasná! Chápu že někomu tento film není při chuti, pro někoho je to možná jen "teenage blbost", ale pro mě zůstane vždy top a mohu ho jen a jen doporučit. :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • V roku 2017 Andrew Fleming povedal, že seriál Čarodejnice (1998) tento film vykradol. Fleming odhalil, že pre seriál napísal aj pilotnú epizódu, ktorú založil na tomto filme, pilot však nebol vybraný, no seriál vyšiel aj tak. (Arsenal83)
  • Plánovalo sa vydanie priameho pokračovania, ktoré by šlo rovno na DVD so zameraním na Nancy (Fairuza Balk). Od týchto plánov sa z neznámych dôvodov upustilo. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama