Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vykradnutá predloha seriálových slávnych Čarodejníc, ktoré ma bavili svojho času viac než táto temnejšia verzia s feministickým a rasovým presahom, keď to ešte nebolo povinne tlačené ako kapusta v každom filme. O horor sa tu jedná len u tých, ktorí trpia fóbiou z hadov alebo potkanov, ktoré sa tu mihnú v dostatočnom počte a pri starostlivom naukladaní užoviek na hlavu sa dá vytvoriť celkom šikovný afro účes à la medúza. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat typická devadesátková záležitost, ale to jen vizuálně, jinak je to spíše osmdesátkové, ovšem bez nahoty, sexu a šťavnatého gore. Studentky řeší své problémy - jedna má neúplnou rodinou, další taky, další je nespokojená s pletí a poslední s postižením. A jak z toho ven? Přeci za použití magie. Tady ovšem nepomůže ani Bůh ani Ďábel, chce to někoho, kdo stojí ještě nad nimi. Jenže nic není zadarmo, což brzy poznají i čarodějnické děvečky. Sympatické obsazení, tedy Fairuza Balková se asi moc přetvařovat nemusela, páč to je hotová čarodějka, a kromě psychicky rozpolcené Sarah je tu půvabná Bonnie, co už navždy zůstane spojená s Vřískotem, i když do šestého dílu se už nedostala. Filmu by prospěla kratší stopáž, méně tlachání a více fantazie. Čarování tedy mohlo mít rozhodně větší grády, než pár blesků na pobřeží. Nejlepší tak byla po vizuální stránce scéna v domě, kdy se ze všech stran sypali hadi, pavouci, krysy, červi... Fajn hudba. Více ocení nostalgici, jinak na jedno podívání dostačující. ()

Reklama

RobLord 

všechny recenze uživatele

Na téma čarodějnictví a magie příliš filmů nenajdeme. Je vskutku zvláštní, že rituální magie nepřitahuje zájem tvůrců natolik jako slashery nebo zombie filmy. Magie naopak přitahuje pozornost teenagerů, což se nejlépe odráží právě zde na internetu. Tímto budiž vysvětleno, proč jsou čarodějky v tomto filmu v telecím věku a na jakou cílovou skupinu je snímek zaměřen. The Craft je však v každém směru mnohem inteligentnějším celuloidem, než záplava prostoduchých teenage žánrovek. Jedná se o dobře odvedené filmařské řemeslo; magie je v tomto případě podána v rámci filmových možností téměř výstižně, nikoliv infantilně naivně jako v případě seriálového jmenovce. Kupříkladu rituál prováděný hlavními hrdinkami v přírodě je vlastně velmi působivý. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi docela líbí a na závěrečné scény, kdy se Fairuza Balk promění v nestvůru a zblázní, se dívám s rezervou. Ne že by špatní uctivatele magie takto nemohli skončit (obrazně), ale ve skutečné příšery se promění dost těžko. Do toho nepovedeného konce je to celkem slušný film. A svou pravdu o hranicích, kam až může člověk beztrestně vstoupit, má taky. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Celkem půvabný čarodějnický horor, v němž exceluje démonická Fairuza Balk. Okultní praktiky, které se zde ukazují, jsou střižené podle vikánského mustru s občasnými náběhy k démonomagii. Mladé esoteričky zpravidla nebývají učené jako Faust ani odhodlané jako Crowley, takže musí vystačit s wiccou. Přikládám tematicky korespondující báseň. - - - Na křižovatce lesních cest / mágům do díla chce se plést / slečinka v černém hábitu / Za svitu luny stojí tu / a v kotli nad ohněm, jak zdá se / kypí směs mléka s hadím masem / slyšet je slova prokletá / Holka snad četla Bennetta! / Přidá hrst durmanu a blínu / pak ještě čerstvou makovinu / a řecky volá Satana / Ta roštěnka je vzdělaná! / Rozrušením jí planou líce / když něžnou ručkou v rukavičce / z živé ropuchy cedí jed / No, nezdála se na pohled / a přece tady za chvilečku / uvařila pekelnou břečku / Hle, kníže temnot v okamžiku / ukáže se v trojúhelníku / a táže se po příčině / Čím posloužit má dívčině? / Ach, Satane, chtěla bych chlapa / který mou duši bude chápat / zašeptá ta děva spanilá / Ale fakt chlapa, ne debila! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Natáčanie začalo 1. mája 1995 a skončilo 19. júla 1995. Prebiehalo v celom Los Angeles, vrátane Los Angeles International Airport, Sunset Boulevard a Broadway. Stredná škola Verdugo Hills bola miestom vzniku fiktívnej katolíckej školy Akadémie svätého Benedikta. (Arsenal83)
  • Filmový štáb pozval na natáčanie skutočnú vyznávačku čarodejníctva, ktorá pomáhala herečkám a navigovala ich, aby scény vyzerali vierohodne. (Marceloo)
  • Hoci názov katolíckej strednej školy je vo filme zobrazený ako Akadémia sv. Benedikta, v traileri k filmu sa nazýva Akadémia sv. Bernarda. Je to odkaz na scenáristu Petra Filardiho, ktorý chodil na strednú školu sv. Bernarda vo svojom domovskom meste na juhovýchode Connecticutu. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama