Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Herečce Rachel True bylo v době natáčení filmu 30 let, přesto však ztvárnila středoškolskou studentku. (fisus)
  • Herečka Fairuza Balk je ve skutečnosti vyznavačka náboženství wicca vycházející z čarodějnictví. (fisus)
  • Hoci názov katolíckej strednej školy je vo filme zobrazený ako Akadémia sv. Benedikta, v traileri k filmu sa nazýva Akadémia sv. Bernarda. Je to odkaz na scenáristu Petra Filardiho, ktorý chodil na strednú školu sv. Bernarda vo svojom domovskom meste na juhovýchode Connecticutu. (Arsenal83)
  • Plánovalo sa vydanie priameho pokračovania, ktoré by šlo rovno na DVD so zameraním na Nancy (Fairuza Balk). Od týchto plánov sa z neznámych dôvodov upustilo. (Arsenal83)
  • Robin Tunney uviedla, že seriál Čarodejnice (1998) vykradol tento film a je to "zjavné do tej miery, že ľudia si roky po uvedení seriálu stále mysleli, že som tam hrala ja". (Arsenal83)
  • O niekoľko rokov neskôr Rachel True prezradila, ako ju propagačné materiály často ignorovali, napriek tomu, že bola jednou z hlavných postáv filmu. Nevolali ju ani na tlačovky, až kým jeden z jej kolegov nezavolal do štúdia, aby ju tam tiež zaradili. Bola tiež jedinou zo štyroch herečiek, ktoré toho roku nedostali pozvanie na odovzdávanie filmových cien MTV. (Arsenal83)
  • V roku 2017 Andrew Fleming povedal, že seriál Čarodejnice (1998) tento film vykradol. Fleming odhalil, že pre seriál napísal aj pilotnú epizódu, ktorú založil na tomto filme, pilot však nebol vybraný, no seriál vyšiel aj tak. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo 1. mája 1995 a skončilo 19. júla 1995. Prebiehalo v celom Los Angeles, vrátane Los Angeles International Airport, Sunset Boulevard a Broadway. Stredná škola Verdugo Hills bola miestom vzniku fiktívnej katolíckej školy Akadémie svätého Benedikta. (Arsenal83)
  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • Robin Tunney bola ochotná byť pred kamerou so všetkými hadmi, hmyzom a potkanmi - ale nedokázala natočiť scénu, kde Sarah padne na hlavu potkan. Na to bola využitá dablérka. (Arsenal83)
  • Hoci je Manon vo filme mužské božstvo, meno Manon je bežné francúzske ženské meno. Spojenie tohto mena s akýmkoľvek božstvom alebo duchom je vymyslené filmármi. (Arsenal83)
  • Jedna scéna zahŕňala použitie viac ako 3 000 hadov vrátane pytónov, boasov, vodných hadov, užoviek, potkaních hadov, 3-metrového veľhada kráľovského a dokonca aj vzácnych albínskych hadov. (Arsenal83)
  • Oblečenie dievčat začína veľmi jednoducho a skromne, no ako narastajú ich sily, aj ich šatník je lichotivejší. Rachel True žartovala, že ako ich sily rástli, ich sukne sa zmenšovali. (Arsenal83)
  • Postava Rochelle bola prepísaná, pôvodne sa nepočítalo s tým, že pôjde o černošku, ale keď bola najatá Rachel True, vytvorili podzápletku rasizmu ako hlavného konfliktu postavy. Rachel True si v tom čase nebola istá, či je to dobrý nápad, no po rokoch uviedla, že to bol dôležitý prvok. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým hitom, ktorý nikto neočakával. Pri rozpočte 15 miliónov dolárov zarobil skoro 56 miliónov a štúdia úspech pripísala tínedžerom a mladým ženám, ktoré reagovali na jeho feministické témy. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama