Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem. Nedostatek vidím v hlavním představitelovi, resp. v charakteru který hraje. Nejde totiž o to, že by Butler hrál špatně, vůbec ne, právě naopak. Ale zřejme scénář neumožňuje divákovi cítit jeho transformaci dostatečně impulsivně a realisticky. Tedy to jak se ze zlého Butlera stal hodný Butler, mne nevzalo. A vzhledem k tomu, že to má být klíčový prvek filmu, pak tedy naprosto selhal. Alespoň se tvůrci drželi jednotného mustru (drsný zlý Butler, syrový hodný Butler). Naštěstí z něj mnicha neudělali. Nicméně pořád se jedná o velice nekonzistentní věc, to samé po technické stránce. Chvíli to vypadá, že neuvidíme ani žádnou krev, člověk má dojem, že se atakuje PG-13 a pár záběrů poté přijde nevídaná brutalita. Čekal jsem, že tvůrce Quantum of Solace bude mít daleko silnější akční režijní rukopis. Dost dobře nevím, co si o tom všem myslet. Každopádně jsem toho názoru, že snímek nenadchl žádnou z mnoha etnických vrstev ani filmových fanoušků a to i přesto (nebo právě proto) že si každý mohl vzít z filmu něco svého. Ale víte jak to dopadlo, když Pejsek s Kočičkou vařili dort. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne tie nabozenske kecy prilis nevadili. Proste boli motivaciou hlavneho hrdinu, ktora ho po cely cas hnala. Problem vidim v tom, ze sa jedna o zivotopis a tak sa tvorcovia snazili prilis velky usek hlavneho hrdinu natrepat do filmu, takze vo vysledku je film prilis skratkovitý a ziadna zasadna scena nie je prepracovana tak, aby na divaka skutocne zapôsobila po emocionalnej stranke. Butlerova postava niekolkokrat prejde zmenou a aj ked je ta zmena logicky vysvetlena, tak je tak nahla, ze som mu to ani raz neveril. Vysledok je prilis naivny a polopatisticky film o vaznej teme. Najvtipnejsie boli sceny v ktorych hlavny hrdina kosi zlych clenov armady jak Rambo. Pokial vam nevadia neustale nabozenske kecy, tak raz sa to da v pohode pozriet. 5/10. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani netuším, čo ma donútilo to dopozerať... Už dávno som sa tak nenudil. Režisér Marc Forster (PLES PRÍŠER!!!) sa snaží pomocu niekoľkých (teda mnohých ale veľmi krátkych) obrazov zo života hlavného hrdinu vykresliť veľký príbeh. A rozpráva ho absolútne zle. Vyše polovice filmu sa hrdina chová ako naivný debil, nič nevysvetľuje jeho konanie, celý presah okolo africkej problematiky vyznieva hlúpo a prvoplánovo (Ani vy ste nevedeli, že v Afrike umierajú deti? Umierajú.). Keď konečne nastane nejaký psychologický vývoj (tam niekde mal podľa mňa film začať a postupne odhaľovať minulosť), dostáva sa ku slovu neznesiteľný pátos. Omnoho väčšiu výpoveď mali zábavné filmu typu JOHN RAMBO či KRVAVÝ DIAMANT, dokelu aj krokodília vyvražďovačka PO STOPÁCH ZABIJAKA zvládla tému občianskej vojny lepšie... A keď si budem chcieť pozrieť kresťanskú agitku, siahnem radšej po ODVÁŽNYCH, tam maju kecy o bohu aspoň zmysel... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohle takhle dobabral TEN režijní chameleón Marc Forster?!!! Jeden z mála příkladů, kdy je předloha pro film (skutečný Sam Childers) mnohem charismatičtější, zajímavější a i hezčí než výsledné zpracování jeho života. Tohle mělo být daleko víc kulervouci .. a nakonec to působí jako trapný pokus o žebrání o Oscary nějakého německého režiséra, kterým dlouhodbě osudové filmy o Africe moc nejdou. Butler v titulní roli je tentokrát castingová pohroma roku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)
  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama