Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorca majstrovského Plesu príšer sa dal na vieru v Boha a prišiel o rozum. Ale srdce mu zostalo - jeho film mi pripomenul Stoneov World Trade Center - prosto, pateticky podaná látka o utrpení nevinných a o tom, že si musíme pomáhať. Naivná prvoplánovka pre priemerných Američanov, nachádzajúcich útočisko v Biblii. Scény kázania o Bohovi, ktorých je tu viac než v dokumente o Pápežovi, ateistický divák nestrávi a devalvujú mu zážitok z filmu. Keď po nich kazateľ Butler preberá do rúk brokovnicu, síce zdvíha zábavnosť filmu, ale zdramatizovanie už nepôsobí presvedčivo. Tretiu hviezdičku dávam za pestrý a exotický soundtrack, ktorý som mal dopredu napočúvaný, takže mi spríjemnil sledovanie; a za to "veľké srdce" pre africké decká. Byť väčším cynikom, ani by som na ňu nepomyslel. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musel som to v sebe nechať 3 dni dozrieť, aby som bol schopný hodnotiť. Problém je, že to nie je film o násilníckom feťákovi, z ktorého sa stal kresťan a spasiteľ malých černoškov. Toto film vyrieši v prvej polhodine, ktorá je pre diváka kritická, pretože obsahuje príliš rýchle prechody "zločinec - fanatik" bez dostatočného emocionálneho a psychologického zdôvodnenia. Lenže film je v skutočnosti o tom, ako sa z kresťanského spasiteľa stal militantný fanatik. Druhá hodina filmu, v ktorej hrdinom znovu začne lomcovať temnota, je perfektná. Prerod je znázornený bezchybne a Butler podáva životný výkon. Na konci, ktorý má veeeľmi ďaleko k hollywoodskej adorácii kresťanských a rodinných hodnôt, zostáva veľmi nejednoznačný pocit. Kto to považuje za prvoplánové a patetické (zdravím, Pomo ;-)), tak ho to muselo minúť skutočne veľkým oblúkom. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Problém Kazatele je, že si neuměl udržet svojí kvalitu během celého promítání. Parádních a silných scén je zde spousta, ale bohužel zbytečných a nic neřikájicích scén taky a tím pádem kvalita snímku jde dolů. Gerard Butler v roli kazatele nebyl vůbec špatný a jeho výkon byl překvapivý, protože ho jako herce moc neuznávám. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Proti sympatickému posolstvu nemožno vzniesť námietky a dokážem sa odosobniť od istých faktorov, ktoré mnohým stačia aby film úplne zhodili ale ani to na spokojnosť nestačí. Povrchný a neprekvapivý scenár nedáva vyniknúť ani Michelle Monaghan a Butler sa mu často nedokáže prispôsobiť a v roli Sama Childersa nepôsobí práve najuveriteľnejším dojmom. Od nižšieho hodnotenia tak Machine Gun Preacher zachraňuje hlavne Forsterova réžia, ktorá napráva výsledok aspoň čiastkovo ale i tak ide o jeho najslabší film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já na takový filmy slyším. Radši tady vůbec nebudu číst některý názory nebo bych se zase poblil. V každým případě se mě v souvilosti se zeměmi třetího světa "líbí" jak se říká "svět by s tím měl něco dělat ". A kdo je jako svět ?? Co to je za pitomou alibistickou větu ? Svět to jsem já, to si ty, každej máme nějakou možnost něco dělat, nějak aktivničit, ale většinou to jako v mém případě končí naklepáním nějakýho textu do klávesnice, kde jakože jsem obeznámen se všema těma prasárnama co se dějí v Sudánu a v mnoha dalších zemí a jdu si načít lahváče. Jasně jsou tady mezi náma frajeři jako květula, charlosina, phillipa, který v rámci svých možností nekecaj, ale snaží se reálně pomoct, ale většina z nás polituje, odsoudí a pak jde hledat na net novej typ mobilního telefonu s tím, jak je ten život těžkej, protože když si koupí mobil už nezbude na tablet. Takže mě je úplně u prdele jestli ten film nebyl eňoňuňo, protože stačí když slyším "přinutili mě zabít vlastní mámu" a je jasno, víc takovejch filmů a víc takovejch vět, protože ne každýho na týhle plantě bolí fakt, že nemá novej typ mobilu. A že to přece všichni víme ? No a co pak dál ? Nic, je nám to vlastně u prdele. Gerard u mě tady tím filmem stoupnul hodně vysoko v ceně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama