Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller ze světa velkých peněz vypráví příběh klíčových postav investiční firmy v průběhu jednoho z prvních dnů finanční krize, jež se rozpoutala roku 2008. Když nezkušený finanční analytik Peter Sullivan (Zachary Quinto) odhalí informace, které mohou jeho firmu poslat ke dnu, vyvolá tím řetězec rozhodnutí – finančních i morálních – a katapultuje životy všech zainteresovaných na pokraj katastrofy. Pomocí skvěle vykreslených lidských charakterů film Margin Call ukazuje, že nic není jen černé, nebo bílé. V dalších rolích fascinujícího debutu scenáristy a režiséra J. C. Chandora se představují Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Stanley Tucci a Demi Moore. Margin Call nabízí neúprosný a odvážně autentický pohled na finanční průmysl a jeho aktéry ve chvíli, kdy stojí před rozhodnutími, která utvářejí budoucnost celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (472)

Anderton 

všechny recenze uživatele

O finančnej kríze jednoducho a zrozumiteľne. Čiže presne tak ako pre ekonomického analfabeta môjho rangu. Menej formálne inovatívne ako napríklad Big short, ale pochopiteľnejšie a zároveň stále na vysokej úrovni. Vyzerá to ako adaptácia divadelnej hry a možno by nebolo od veci aj nejakú na základe filmu napísať. Aby sme si mohli tieto skryté, ale všehýbajúce momenty našej modernej histórie pripomínať častejšie, napríklad každý večer na jednom javisku. Koho viniť? Systém? Konkrétne osoby? Jednotlivé firmy? Ťažko povedať, ak vám bude z toho všetkého zle, choďte kopať jamy. Je to dobrý telocvik a niečo po vás aspoň ostane. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

It's just a money, It's made up... Pieces of paper with pictures on it. Hollywoodská (velmi stručná) ukázka, jak vlastně vznikla v roce 2008 ekonomická krize, který trvá do teď a všechny nás zasáhla. Příběh odehrávající se v jednom dni a v tomto jednom dni člověk nahlídne do toho, jak museli korporátní hlavouni jednat, aby nepřišli o svoje peníze a volili velmi zajímavou strategii- prodat levněji bezcenné balíky akcií svým obchodním parterům. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKMILE SE TO ZVRTNE...BUDE TO... BUDE TO KURVA OBROVSKÉ“. ,,JAK OBROVSKÉ?“....... /// Když se historické indexy limitů volatility ocitnou mimo standardní VAR model, na kterým je založena činnost firmy hráčů s čísly na monitorech, orosí se čela několika miliardářů. (A teprve pak se zpotíte cestou na pracák vy...) Co se asi tak děje, když těmhle obchodníkům začne chcát do bot? ,,ZAPAMATUJTE SI TENTO DEN CHLAPCI!“ Parádní obsazení, skvělá (až neuvěřitelně napínavá) atmosféra okamžiků, kdy se obchodník s čísly (který nedávaj smysl) mění v obchodníka s pytlem sraček, plná srozumitelných (ač to tak nevypadá) dialogů. Vždyť o nic nejde. JSOU TO JEN PENÍZE. Kusy papíru s obrázkem. Pochopit, jak se to dokázalo všechno takhle posrat z toho asi nedokážu, ale jako výbornej doplněk k dokumentu ,,Finanční krize“ můžu doporučit. Zvlášť, když na tomhle zmatku se bude dát vydělat dost peněz. Tak zase příště... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Lékařská péče mýho psa mě stojí litr (babek) denně. 2.) Finanční krize? Neznám. 3.) Končím ve firmě a přemejšlím, o jaký si mám říct odstupný. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Wall Street" pro nové tisíciletí s plejádou slavných herců, kterým sice už vypršela "lhůta", ale přesto se ještě dokážou předvést. Bohužel se však jedná o snímek, určený svou složitostí, hlavně pro ekonomické nadšence. Pro diváky napínavých thrillerů se jedná o zbytečně upovídanou a zdlouhavou záležitost. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kvalitná konverzačka s výborným hercami. J.C.Chandor nezaťažuje diváka nudnými (Company Men), ani naivnými (Wall Street 2) scénami zo života maklérov a špičkových manažerov, iba ukazuje ich prácu takú, aká je, a dotýka sa pritom podstaty krízy oveľa výraznejšie. Margin Call by si zaslúžil podtitul druhého Wall Street: “Money Never Sleeps.” Určite viac, ako Stoneova atrapa jedničky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Peter (Zachary Quinto) bol raketový vedec, ktorý ale išiel radšej pracovať na Wall Street kvôli peniazom. Režisér uviedol, že ľudia s takýmito profesiami pracujúcimi na Wall Street nebola v tom čase žiadna rarita. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se měla objevit i Grace Gummerová, dcera Meryl Streepové. Hrála bývalou přítelkyni Petera Sullivana (Zachary Quinto), avšak její scéna byla nakonec z filmu vystřižena a je k vidění na DVD v bonusech v tzv. "Deleted Scene". (mi-ib)
  • Postava Jeremyho Ironsa vo filme zarobila za rok 86 miliónov amerických dolárov. Dick Fuld, CEO firmy Lehman Brothers a John Thain, CEO firmy Merrill Lynch, podľa ktorých je postava založená, zarobili podľa verejných záznamov za rok 4 a 83 miliónov amerických dolárov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Špičkově obsazený bankrot

Špičkově obsazený bankrot

12.07.2010

Předevčírem jsme tu měli drama z Wall Street, které chystají Scott a DiCaprio, dnes je tady další, mnohem aktuálnější. Margin Call je nezávislý film neznámého scénáristy a režiséra J. C. Chandora,… (více)

Reklama

Reklama