Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 9/10/// PLUS: kde začít? Netypický soudtrack (americký rap v čínských historických reáliích), přesto si ho oblíbíte, po vzoru Tarantina a Eliho Rotha spousta krve a násilí, potkáte tu mnoho čínských hereckých hvězd, jsou tu odkazy na klasické kung-fu filmy, nechybí pro někoho neoblíbené létání a zároveň absurdní, ale efektní souboje, Lucy Liu v roli která jí nejvíce sluší, Russell Crowe naopak v roli, kterou by jste do něj neřekli MÍNUS: z počátku naprosto šílené, neuvěřitelně splácané všechno na jedno místo, je potřeba si zvyknout, a rozhodně to není vhodné pro každého./// Shrnutí: Na úvod jsem dost nechápal některé wtf momenty: (co tam dělá černoch? Ten černoch je v hlavní roli? Co ta hudba apd. Působilo to směšně. Později to ale vše začalo dávat smysl a pěkně to do sebe zapadalo. Tedy jestli se něco takového o tomhle filmu dá tvrdit. Začal jsem si ho užívat. Nejen akci, souboje a všudypřítomnou krvavou epopej, ale vlastně celou tuto na první pohled nesourodou filmařinu./// PS: Film Pěsti ze železa je úlet roku, ale zároveň žánrová perlička, která se u nás tak často nevidí, proto stojí za zhlédnutí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starých filmových kung-fu bojůvek jsem viděl asi tak ... žádnou, tudíž nejsem úplně cílovka pro tuhle fanouškovskou poctu. Strašně jsem se nudil. Jinak ale žánrovému snažení Eliho Rotha velmi fandím, na jím produkované horory se těším (Clown, The Sacrament, The Last Exorcism II), stejně tak na jeho další režijní zářez (70's kanibalské The Green Inferno). Tam se spolu opět žánrově shledáme, Muže s železnými pěstmi ale bohužel ocenit nedokážu. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

RZA umí hudbu, ale né režii. A neumí ani hrát, protože mu nic nevěřím. Scénář je nehorázně zpatlanej, několik postav, klany Šakalů, Lvů, do toho nějaký vojsko, každej se pere s každým, všichni na sebe nastražují léčky a k tomu hovado Bautista a Rick "X-Blade" Yune. Parádně hustej guláš. V druhé půlce se to trochu zpomalí, separuje, sice to je brutální a krvavé (killbillovské gejzíry), ale ta choreografie nic moc a v dnešní době se mi létání na drátech nelíbí. Russell Crowe s obřím pupkem a oteklým ksichtem v absolutně šílené roli. Lucy Liu luxusní. Vesměs nudných a utahaných 90 minut. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neocakaval som od toho tradicny kung-fu film, ale skôr nejaky cool mišmaš akym bol Kill Bill. RZA ma podobne ako Tarantino napozerane velke mnozstvo kung-fu filmov a evidentne je velkym fanusikom tohto zanru. Bohuzial ani zdaleka nie je takym dobrym reziserom ako Tarantino. Takze aj ked ma mnozstvo dobrych napadov, kopu viac ci menej hviezdnych hercov, nadhernu vypravu, na choreografiu k dispozicii HK legendu Coryho Yuena, tak ako celok to absolutne vôbec nefunguje a vysledok je neskutocne sterilny. Dokonca ani hektolitre krvi tomu nedodaju potrebnu stavu. Sem tam sa tam najde zabavna scena alebo cool fragment uprostred bitky, ale castokrat ani tie teoreticky dobre napady nefunguju tak dobre ako by mohli. Najlepsim dôkazom je, ze niektore sceny v trailery fungovali dokonale, ale vo filme su podstatne slabsie. Takisto hudba je celkom slusna na samostatny posluch, ale vo filme nefunguje dobre. Nedodava jednotlivym scenam potrebny rytmus a drajv, ale skôr si zije svojim vlastnym zivotom. Co sa tyka hercov, tak väcsina z nich je dost nevvyuzitych. Zaujal ma len celkom drsne pôsobiaci Bautista a prekvapivo neskutocne vtipny stary dobry beckar Byron Mann, ktory si svojho zaporaka neskutocne vychutnava. Na druhej strane je velkou katastrofou RZA u ktoreho sa neviem rozhodnut, ci je horsi jeho herecky vykon alebo artikulacia. No a bitky tiez nie su ziadna slava. Su neskutocne predratovane, takze aj ked sa objavi nejaka bitka so slusnejsou choreografiou, tak ide mimo mna. Holt tento letecky styl v ktorom je zem pre bojovnikov sproste slovo neznasam. Takze aj ked som od tohto filmu vela neocakaval, tak som sklamany a RZA by mal ostat pri hudbe. 4/10. P.S. Ja som videl predlzenu unrated verziu a kedze som sa dost nudil, tak mi pripadala neskutocne dlha. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama