Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

hroubek 

všechny recenze uživatele

What If si mě získal svými trailery a tak nějak se mi trefil do noty, že jsem se moc těšil až film uvidím. Režisér Michael Dowse natočil krásný film o přátelství a lásce, který naštěstí není kýčovitý, trapný a hlavně nudný. Hodně se mi líbilo, že postavy neustále přemýšlí, o tom co by se stalo, kdyby to jedna strana necítila stejně a jaké by to mělo následky. Samotné postavy jsou dost sympatické, takže Vás baví jak se jejich situace vyvíjí, protože to působí nenuceně(pád z okna je trochu na hraně, ale co), a dosti zábavně. Vizuálně je Toronto velmi krásně využité, a když je doplňované o rozhýbané postavičky na zdech, stromech a autech, tak má správnou atmosféru. Daniel Radcliffe jasně dokazuje, že už je někde jinde, a že chce, aby ho lidi brali jako herce, který dokáže zahrát i něco jiného. Což se mu tady daří opravdu moc dobře a z mého pohledu, jsem na jeho další kroky zvědaví. O Zoe Kazan jsem básnil v nejednom komentáři a proto to trochu zkrátím. Zoe je krásná, roztomilá, chytrá, a tak nějak nemám sebemenší problém uvěřit hlavnímu hrdinovi, že se do ní zamiloval a chemie mezi postavami skutečně funguje na výbornou. Vedlejší postavy jsou dobře obsazený, jen ten Driver mám občas zbytečně dlouhé dialogy. What If je krásný romantický snímek o lásce a přátelství, který hodně mile překvapí. PS: Jsem zvědaví jestli seženu někoho, kdo by mě udělal alespoň kousek toho Bláznova zlata. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hodně svěží vítr na poli romantických komedií překypující originálními nápady. V rámci komediálních vložek je pro mě pád z okna jedním z vrcholů. Celá pasáž začne celkem nevinně, pak se z ničeho nic neskutečně vyhrotí a následuje komické finále. Dlouho jsem si u tak vypiplaných scén nemlaskal jako tady. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje, Zoe je roztomilá a dialogy chytí za srdce i zaryté cyniky. Na Allanovu svatbu bych šel hned a hlavně bez donucovacích prostředků, které jsou k tomu normálně potřeba. Bohužel si nejsem jistý, zda tvůrci počítali s tím, že film bude pro jistá hovada sloužit také jako precedens k dělání do zadaných holek. Ale co si budeme povídat, kdyby zadané nebyly, tak za to asi nestojí, není-liž pravda? Kvůli své lenosti jsem s touto aktivitou před lety skončil, některé si totiž hrají na jeptišky i pár týdnů (???), ale právě tady jsem si uvědomil, jak moc je to vlastně zábavné a napínavé zároveň. Něco mi říká, že se východočeský Ryan Gosling brzy vrátí do této zvrácené hry plné naivních kluků a znuděných holek. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že jde o adaptaci divadelní hry, napovídají svěží a většinou vtipné a chytré dialogy. Dalším bonusem je obsazení všech postav. Dan a Zoe jsou zlatíčka, kterým nemáte problém tu jejich ťutínovitost uvěřit. A ve skvělém kontrastu pak vyniká především Wallaceho přítel, kterého si vystřihl Adam Driver. Prvních 20 minut filmu jsem se vysloveně těšil na další okamžiky; fakt se to moc dobře poslouchalo a sledovalo. Vypadalo to, že se tvůrci vyhnou klišé většiny romantických komedií a příjdou s něčím... WOW...novým. Jenže pak se ukázalo, že ty dialogy a fajn postavy, figurují v celkem tuctovém příběhu. Že The F Word není originální žánrovka, jakých je jen pár za dekádu, ale "jen" hodně příjemná komedie, se skvělým obsazením. Nicméně tvůrci se mi trefili do vkusu... než situační komedie s házením dortů do ksichtu, mám rád právě podobné verbumfórky, které jsou pro divadelní adaptace typické. Takže já si to užil i s tou kostrou podle hollywoodské šablony a jistě jsem tento filemeček neviděl naposledy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický filmeček, na kterým bych vyzdvihl moji oblíbenkyni Zoe Kazan a také pěkné zpracování. Naopak bych trochu zkritizoval Radcliffa, kterýmu tato role moc nesedla. Druhou hvězdičku pak snižuju za scénář. Jako na vysoké škole se pohybuju už nějakých 6 let a neznám nikoho, kdo by se bavil takovým způsobem jako tomu bylo ve filmu. Myslím, že to bylo přehnaný. Ale co se atmosféry a pocitů týče, tak to vlastně funguje velmi dobře. Silné 3 hvězdy :))) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Až teď mi došlo, že jsem Daniela nikdy neviděla v jiné roli než v Harrym Potterovi. Je to příjemná změna ho vidět v romantickém filmu. Výběr hlavních rolí byl skvělý. Zoe se mi líbila už ve snímku Rubby Sparks a tady mi přišla ještě lepší. Chvílema na mě film byl trochu moc upovídaný, ale to je jen malá vada na kráse. Děj byl pojatý originálně. 70%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Počas nakrúcania v Dubline strávil Daniel Radcliffe večer na párty s futbalistami Dublin Minor Gaelic v dome, v ktorom oslavovali víťazstvo na All-Ireland Minor Championship. Avšak ďalšie ráno bol na pľaci o ôsmej. (Mathew234)
  • Pôvodne boli do hlavných úloh obsadení Casey Affleck a Mary Elizabeth Winstead, ale filmári neskôr rozhodli, že by mali obsadiť mladších hercov. Preto je trochu ironické, že Zoe Kazan, herečka, ktorá nahradila Mary Elizabeth Winstead, je v skutočnosti staršia ako Winstead. (Mathew234)

Reklama

Reklama