Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

VOD (1)

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

predators 

všechny recenze uživatele

A jééé! Jako, já jim to moc a moc přeju, aby se ti dva (Lundgren a JCVD) dostali tam, kde byli před deseti, patnácti lety, ale s podobnými sranci si to jen stěží dokážu představit. V tomto případě je zde všechno stejně prázdné, jako mozky UV. Kdo ještě na něco má, tak je to Scott Adkins, zbytek je šit! 35% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, jestli jsem někdy potřeboval vidět zrovna Univerzálního vojáka stylizovaného do utahaného (a blikajícího!) psychohororu, v němž se z Van Dammeova hrdiny stane rádoby parafráze plukovníka Kurtze z Apokalypsy... Akční scény jsou díky choreografii a kameře chvílemi velmi dobré (navíc opravdu hodně krvavé a násilné), bohužel jich je na skoro dvouhodinovou stopáž poměrně málo (navíc stárnoucí Lundgren při souboji s mrštným Adkinsem viditelně nestíhá) a prakticky vše mezi nimi je nepříjemně rozvleklý a otravně nabubřelý pokus udělat z opakovaně vydojené béčkové látky dílo, nad nímž budou mohutně onanovat milovníci festivalových bizárů. 40 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

DVD trh je také potřeba sytit akčními výplachy, takže další pokračování Univerzálního vojáka (už čtvrté, nepočítáme-li dva televizní kousky z roku 1998 mimo jiné i s Burtem Reynoldsem) nebudu nijak zvlášť hanit. Hoďme stranou lacinou výpravu, jalový děj a nesmírně dlouhý prolog, zbyde nám totiž jednohubka, která má své světlé stránky. Třeba bitku v obchodě se sportovním zbožím, která je solidně kontaktní, přehledná a nasnímaná. Stejně jako předchozí automobilová honička nebo finále inspirované nějakou počítačovou hrou. O to větší škodou je, že se do další variace Univerzálního vojáka plete jakýsi pokus o hlubší myšlenku a jakmile pak odstartuje předlouze problikávat obrazovat, začne si i divák ublinkávat. A začne se ve všem tom okolo ztrácet. Jde ale především o to, že než tu někdo otevře dveře, zvedne hlavu nebo se rozhodne udeřit, uběhne hodně vody. Jakoby si John Hyams předsevzal, že svůj film děj se co děj natáhne na bezmála dvě hodiny. Škoda jeho předsevzetí. Nicméně se mi to ve výsledku zamlouvalo víc, než jeho trojka. Takže vlastně malá bezvýznamná pochvala!! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl! Hodinu a půl se čeká než přijde konečně pořádná akční řežba. Což je od béčkové rubanice trochu podraz... sice tam něco málo už před tím je, ale je to jen několikrát dokola nevyužitý Adkins vs. Arlovski. Jinak se jen řeší příběh... který je ovšem naprosto bizarním a fantasmagorickým způsobem povedený. Zcela vážně, na papíře to musel být v základu myšlenkami solidně nabouchaný scénář. Pak se ho samozřejmě chopil vyprávění neschopný režisér a hraní neschopní herci a všechno šlo do prdele, ale jsem si jistý že nějaký schopný scifista by z tohoto dokázal vykřesat solidně vtahující drama. Takto ovšem... hodina a půl zbytečného blábolu a pak pětadvacet minut levné, ale velepovedené akce. Rychloposuv je zde tedy důrazně doporučení-hodný. 4/10 ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zajímavě "Lynchovský" způsob, jak pojmout bezmozkovou akčňárnu, to jo. Ale přepálená stopáž, díky níž hrdina působí, jakože jen tak přebíhá sem a tam, a skutečnost, že s mytologií Univerzálních vojáků má tento snímek pramálo společného, tomu mnoho nepřidají. Ale zase lepší, než klackem do oka, žejo. Nebo předchozími díly (vyjma prvního) do očí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama