Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

Claw 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to nemá s původním námětem už opravdu nic společného. Co na tom, že Van Damme a Lundgren zde hrají jen menší okrajové role. V hlavní roli je nová "krev" - Adkins sice první celou hodinu neví, která bije a "vo co gou", pobíhá zmateně "po filmu sem a tam", ale v druhé půlce si vzpomene, jak je dokonale vytrénovaný a pak už to jede... Perfektní souboje, závěrečný masakr asi 20ti vojáků těma nejneuvěřitelnějšími způsoby, čím dál víc zběsilejší a nasraný, od hlavy až k patě od krve to pak ve vzteku nandá i obrovskému Lundgrenovi a pořád ještě relativně svižnému Van Dammovi... Adkins je třída v rámci filmových bojových umění, kamera snímá, nepoletuje, střih je tak akorát a pro mě to bylo obrovské překvapení. Druhým překvapením byla brutalita a gore, což mi přišlo jak nějaká neoficiální pocta Fulciho či já nevím. Fakt husté záběry, a to i na akční film. Pořád je to Béčko, škoda té dlouhé pasáže, ta mi vadila, ale jinak hodně dobré. /60%/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo velmi zajímavé. Trochu netypické uchopení, tak odlišné od předchozích UV. Snad až lynchovské pojetí nejistoty, nevědomí a objevování nových a nových věcí, mi přišlo hodně fajn a až se mi nechtělo věřit, že tohle může fungovat. Jenže... Scénáristé dobře, nápaditě a nezvykle rozjetý příběh nedokázali ukočírovat ke stejně pojatému konci. Někde cestou jakoby vyčpeli a tak to ukončili samospásným závěrem. Na první pořádnou akční scénu si divák musí počkat skoro hodinu (ale stojí za to, rvačka ve sportovních potřebách je super). Pomalé tempo vyprávění by bylo fajn, ale u takřka dvouhodinové stopáže příběh nepříjemně rozplizne. Van Damme zde vypadá, že je již pět let po smrti(ale možná to byl záměr). Lundgren je fajn, ale jeho postava je až moc (nechtěně?) komická. Kdyby to bylo kratší a fakt se toho chopil Lynch, byl by to další z jeho překvapivých a nečekaných kousků. A hrozně fajn film. Takhle je to jen připálená voňavá pečínka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně explicitně násilný film, kde dětskou herečku nechají dvakrát zastřelit a nechat z ní jednou kapat krev (mně se ekluje využívání dětí ve filmech i reklamách, zvláště v podobném stylu), film bez nápadu a příběhu, psychedelicky natočený, ublikaný, nepříjemný. Nelogický. Závěr ve stylu počítačové hry. Zbytečně přepálená stopáž. Fuj, že jsem se s něčím takovým vůbec zahodil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hyams je břídil. Natočit akční film způsobem, že si chci nudou rvát vlasy z hlavy, budiž vskutku barbarství. Naprosto nevhodně volené tempo neakčních pasáží plné nicneříkajících zpomalovaček, neuroticky blikající scény, téměř úplné odcizení od původního konceptu a děje série, chabé využití původních postav potažmo herců, opětovná ultra lacinost ex- a interiérů. Angažování Adkinse do hlavní role se mohla zdát jako skvělá volba, leč Encyklopedie nebeských kopů a akrobatických fines zůstala v podstatě zavřená. Jedno odkopnuté salto vzad, jedna! otočka, pár obloukových kopů, jeden strh a končíme. Choreografie tentokráte není tím esem, které by režisér mohl vysypal z rukávu jako největší trumf, Stovall se nepochopitelně držel při zemi a Adkinse krotil stahovacím obojkem. Proč?? To ví snad jen on sám. Mohlo to být stokrát nápaditější, promakanější, vždy si vybavím, co se Scottem dokáže Florentine. Né že by bitky byly úplně špatné, ale byly mi naprosto ukradené. Postavy se řežou a neustále vstávají ze země jakoby se nic nestalo, bodají do sebe noži, mačetami, ale pro mě v podstatě bez jakéhokoliv zájmu. Proč nemají univerzální vojáci alespoň uniformy?? Arlovski je normální instalatér v montérkách, co to je jako?!? Tenhle film (ehm, film) parazituje na sérii Univerzální voják odporně jako klíště do poslední kapky krve. Další díl už ne, prosím! Strašně nerad bych vytahoval z hodnocení odpad! Ale čtyřka k tomu daleko neměla. Jenom několik momentů (procházení podzemí a oddělávání soupeřů v jednom záběru) to drží na jedné hvězdě. Vyjádřeno v číslech: 11,5 mega hoven, měsíce zbytečných odkladů a 105 minut ukázkové nudy, která mi zkazila celý páteční večer. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Universal Soldier a ďalšie béčkové pokračovanie ... ktoré sa skutočne podarilo. Po technickej stránke (kamera, strih) určite. John Hyams nič lepšie ako Universal Soldier III nenatočil, ale aspoň, že sa posnažil pri tomto pokračovaní. Príbeh celkom slušne plynie a musím povedať, že zo začiatku je skutočne zaujímavý. Ale len zo začiatku. Nový ťahákom filmu je tento krát Scott Adkins, ktorý nemá zrovna charizmu ako kedysi Van Damme, či Lundgren, ale aspoň, že sa na tie jeho akcie neskutočne fajn pozerá. Záverečná akcia skoro bez strihu je neskutočne Epic a každého akčného fanúšika rozhodne poteší. Čo sa týka filmu, tak by som povedal, že tak trochu zmenil Universal Soldier žáner, ale tie psycho scény, sa skutočne podarili a rozhodne filmu len prospievajú. Nie je to zlé pokračovanie, prinieslo zas niečo nové a pokiaľ ste trojku prežili, prežijete určite aj tento diel. 60% - 3* ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)
  • Poté, co Magnus (Andrei Arlovski) nastupuje do údržbářského vozu, motor vozu běží, což je poznat podle kouře vycházejícího z výfuku. Po nasednutí do vozu však vozidlo opětovně startuje. (JohnSmith)

Reklama

Reklama