Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (194)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem si film tak oblíbil, když je plný klišé a dalších předvídatelností. Možná proto, že mi Ned svou povahou silně připomínal Jeffa Lebowskiho; taky je to takový ten týpek, který si chce jen v klidu žít, na otázky odpovídá pravdivě a ani ho nenapadne, že by si tím mohl uškodit. A není to proto, že by byl hloupý, on prostě nepředpokládá, že by to proti němu chtěl využít někdo, komu neublížil. Takže je jen těžce naivní. Vždycky, když tento snímek vidím, musím přemýšlet nad tím, jak by to vypadalo, kdyby se takhle chovali všichni. To by bylo peklo. Je škoda, že film spadá do žánru, v němž jsou šťastná zakončení povinná, protože falešné tóny zbytečně nabourávají tu porci člověčiny, kterou jsem z příběhu dostal. / Poučení: Když už musíš prodávat drogy, alespoň si dobře vybírej zákazníky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ned byl pohodový chlápek. S ničím si nedělal těžkou hlavu a také tak proplouval životem. Choval se naivně, bezelstně a bezprostředně. Prostě takové velké dítě. V podstatě je tohle téměř obyčejný a možná až ničím nezajímavý film, který má jednu zajímavou a nezanedbatelnou vlastnost. Dýchá z něho pohoda a samozřejmě nezávislost. Paul Rudd je sympaťák. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fajn zábavná komedie, kde mě překvapivě bavil i trouba Paul Rudd, který hraje beznadějného budiž k ničemu, který vychází z vězení a přespává u svých tří sester, které všechny rozhádá a rozhází jim osobní životy. Pár krát jsem se i zasmál, ale spíš se jedná o pohodovou komedii, na kterou se dobře kouká a spraví náladu.70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako je možné, že film ako tento drží pokope aj napriek všetkým slabým miestam čo obsahuje. Aby ste rozumeli: nejedná sa o žiadnu prevratnú komédiu a už vôbec nie o tragikomédiu. Aj keď sa film vyvaruje značnému množstvu klišé , spájaných s podobným druhom filmov, rozhodne nie je originálny. Peretz natočil rutinný film, ktorý má mnoho nábehov na širšie rozpracovanie deja a postáv, ale vo všetkom zostane na pol cesty. Čo zamrzí, lebo charaktery sú vystavané perfektne. Ale celá tá dráma okolo životov hlavných hrdinov, bola jednoducho slabo vykreslená. Preto ma to do značnej miery nechalo chladným. Najväčší klad filmu sú herci. Vďaka nim je film pozerateľný a práve oni mu dodávajú potrebnú dávku inovácie, ktorá pomáha v značnej miere zabudnúť na nefungujúce prvky. Paul Rudd je talentovaný herec aj komik, len akosi nemá šťastie na dobré úlohy. Our Idiot Brother je vzťahový guláš, ktorý kupodivu chutí dobre, ale sú samozrejme veci, ktoré vám chutia viac. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ke snímku "Our Idiot Brother" jsem přicházel jednoznačně s despektem. Paul Rudd, i když jsem jeho postavu v "Přátelích" měl rád, mi jako herec v dalších komediálních rolích prostě nesedl. "Tohle je ráj" byl vskutku příšerný film, na druhou stranu za to mohla i Jennifer Aniston, která neumí hrát, anebo prostě jenom nechce. Vlastně nemusím, protože v podobných filmech se od podobných hereček neočekává nic jiného, než že budou pěkné. S Jennifer jsme se zde nesetkali, ale čekala nás poměrně silná ženská ekipa. Elizabeth Banks, Zooey Deschanel a ani Rashida Jones mě nedokázaly přesvědčit, že to bude dobrý film. Jenže člověk by neměl mít předsudky. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/our-idiot-brother-45.html ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama