Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Shit 

všechny recenze uživatele

Paula Rudda od Deseti přikázání přimo nesnášim, ale tady mi kupodivu docela sednul a přišel mi jako netrapnej sympaťák, navíc tu je bůh stupidních komedií a filmovejch párty Seann William Scott, jenže bohužel se žádná velká prdel nekoná, je to taková průměrná zábava, kdy se člověk tu a tam pousměje nad tim, jak hlavní dvojička nezvládá ten soudně nařízenej program starání se o děti, ale že bych se přímo smál, to zase ne a krom toho konec je takovej dost očekávanej, což by zas tak nevadilo, kdyby to bylo aspoň vtipný, ale to taky moc neni ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jak už je u apatowovských filmů železným pravidlem, první polovina je svěží, řekl bych až nápaditá, v druhé části se film pokaždé zlomí do těch nejpoužívanějších schémat, které nepřinášejí nic nového. Přesně tak je tomu i u Velkých bratrů, kde závěrečná bitva, byť za odkazování na KISS, působí již poněkud vyčpěle a zdaleka ne tak zábavně, jak to tvůrci plánovali. Věřím, že LARP je sranda, ale koukat se na něj 10 minut ve filmu mě nebaví. Jo a zdaleka nejhorší ze všech, s mou osobní nominací na nejotravnější postavu filmů z roku 2008, je Jane Lynch z Glee, která zde v podstatě opakuje svou gleeovskou postavu, přičemž v obou dílech je tak leda na pěst. Tady ale víc. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat podařenější party film. Perfektní herecké obsazení s univerzálním sympaťákem Paulem Ruddem, Stiflerem a McLovinem, sem tam neotřelými nápady a hlavně vtipem, který z mého pohledu ani jednou nesklouzl k trapnosti. Velkým bonusem pro mě byla vedlejší postava Jane Lynch z Glee, která prostě potvrzuje, že tyhle maniákalní záporné postavy se světlými chvilkami zvládá jako málokdo. Finální bitva je pak prostě něco na co se jen tak nezapomíná a myslím, že se k Velkým bratrům ještě párkrát podívám. Z hlediska současné americké komedie je to prostě totální nadprůměr. 80 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nereálná pohádka o tom, jak se dva nic moc chlapi dali dohromady se dvěma dětskými outsidery (nic sexuálního) a pak si porozuměli. Kostra příběhu naplňuje očekávané klišé, originální jsou detaily. Například švihlá zakladatelka nadace na pomoc dětem – jejich reklamní spot patří k nejlepším propagačním videím vůbec a zároveň je vtipně paroduje. Nebo některé scény z těch hraných středověkých bitev u parkoviště (pro mě je vítězem kentaur). Ale, bohužel, vyústění příběhu bylo trapné a sentimentální. SHRNUTÍ: Skupiny historického šermu se jako nákaza rozšířily všude. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je vám 35 a právě zjistíte, že už deset let děláte práci, která vás vlastně vůbec nebaví a neuspokojuje. K tomu vám dá kopačky vaše milá a kolotoč událostí, které změní váš život může začít. Tak takhle to vesměs v životě chodí a takhle také začíná příběh komedie "Velcí bratři". Chytrý scénář, jak je ve výsledku znát jeho dva z hereckých autorů Paul Rudd a Ken Marino na place ještě náležitě vypilovali. Vydatně jim pomáhá v hlavní roli Seann William Scott, který si postavu věčně nadrženého Wheelera, který kromě zasunutí zbožňuje kapelu Kiss a umí už jenom pracovat v kostýmu minotaura a podporovat tak prodeje jistého energetického nápoje. Wheeler, který si život užívá je přesným opakem nespokojeného Dannyho (Paul Rudd). Co však mají společného, je průser ve firmě, kdy nabourají minotauří dodávku plnou energetických nápojů a řeší, zda jít 30 dní bručet za katr anebo přijmout roli "Velkého bratra" a odpracovat 15 hodin v sociálním programu pomáhajícím problémovým dětem. Wheeler vyfasuje drzého Ronnieho (Bobb'e J. Thompson) s kterým poslední poradce vydržel jeden den a Danny se má starat o Augieho (skvělý Christopher Mintz-Plasse alias McLovin ze "Superbad"), který v kostýmu bojovníka ze Středozemě a plastového meče nedá ani ránu. Je známo, že protiklady se přitahují a naši dva týpci udělají všecko proto, aby jako "Velcí bratři" uspěli. Fakt je, že v konečném výsledku to místy skřípe, ale i tak se povedla jedna z těch "nepřístupných" komedií, která pro mladší publikum je bez koz, vagín a fukování. U nás je na DVD uvedená "unrated" verze. Jo a kdybyste to náhodou nevěděli, tak "šeptající oko" je vagína! 3 a 1/2 * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Paul Rudd prezradil, že natáčanie filmu malo prestávku, pretože sa prerábal scenár, do ktorého sa zapojil on. (Arsenal83)
  • Mnohé repliky vo filme boli improvizované a aj vďaka neustálym novým nápadom sa scenár neustále prepisoval. (Arsenal83)

Reklama

Reklama