Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Ninja Faktor (Sasuke) rozhodně nelze porovnávat s Takeshi´s Castle, jednak byl jeho starší předchůdce daleko praštěnější a také zde jde hlavně o tu fyzickou sílu, což je rozhodně velkým plusem. Tuto soutěž doporučuji ke sledování každému, koho nebaví například prostřední úkoly Fear Factoru nebo koho baví soutěže, kde nejde o vědomosti, ale o svaly. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo hned od začátku, ale fakt, že byly překážky pořád stejný mě postupně začal nudit a dala jsem 3*. Jenže pak se překážky začaly dost měnit a já si některý "bojovníky" začala pamatovat (no ty jména jsou celkem porod, ale takovejch 10-12 bych jich dohromady dala) a fandit. Nejsem žádnej xenofób, ale celkově tahle soutěž dost pozitivně změnila můj pohled na šikmoočka. Nejbrutálnější překážky - prohnutá zeď, vzepření těla, závěs na skále a rybí schůdky. Mý dva největší oblíbenci - Shingo Yamamoto a Makoto Nagano, ale je jich mnohem víc... :D Respect všem, co se dostali do třetího kola a dál. A nesmím zapomenout na naprosto dokonalý a zasvěcený komentář, který mě odboural a to od Adush93 :DD 80 % ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

První kolo je přehlídkou těch snad nejbizarnějších lidí, kteří chodili a chodí po japonských ostrovech. Úlety na kvadrát, které bezkonkurenčně pobaví. Od druhého kola už je to o chlapech, kteří soutěži mnohdy zasvětili celý svůj život a je na co se koukat. Hrozně to vždycky prožívám. Nadskakuju v křesle, lekám se, když se to někomu nepovede a ve třetím kole už držím palce všem bez rozdílu. Jsem schopná se na Sasuke koukat pořád dokola. P.S. Na podzim 2011 byli démoni na hoře Midoriyama opět poraženi. ;^) ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Původně jsem očekával něco vy stylu Takeshiho hradu, ale tohle je úplně jinej level. Chlapi, co se dostanou přes první kolo, jsou opravdu borci. Já bych se rozflákal hned na první překážce (je jedno, která to je). Plně chápu, že lidi jako Makoto Nagano, Tošihiro Takeda nebo Šingo Jamamoto jsou v Japonsku za hvězdy. A na rozdíl od mnohých pseudohvězdiček ze Západu si to tihle chlapi fakt zaslouží. Klobouk dolů. Jenom škoda, že Sauke 27 a 28 nejsou v češtině. ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Mě tohle oproti jiným přispěvatelům tady baví víc než Takeshi Castle, pořád je to japonská šílenost, u které se člověk místy popadá za břicho a místy nevěřícně kroutí hlavou, ale zároveň je její absolvování dost náročný a některý výkony jsou docela obdivuhodný. Není to sice zábava na každodenní večerní sledování, ale jako občasná oddechovka je to myslím velmi fajn. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • V roce 2011 proběhl vůbec první turnaj také v Malajsii. Jeho vítěz byl vybrán k reprezentaci v japonském turnaji, avšak vypadl hned na druhé překážce. (ČSFD)

Reklama

Reklama