Reklama

Reklama

Lidská stonožka 2

(festivalový název)
  • Nizozemsko The Human Centipede II (Full Sequence) (více)
Trailer 1
Nizozemsko / Velká Británie / USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Příběh s filmem Lidská stonožka koluje světem a pro jednoho šíleného maniaka to znamená motiv. Psychopat měl nejprve pouze úchylné a zvrácené představy, např. sex s posledním článkem, ale teď se rozhodl, že zajde dál. Spojí dohromady více článků... (StrYke)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri prvej časti, tie 3* hlavne za nápad. Filmové kvality na hrane, ešte trošku viac depresia, bola by to už nuda. Hlavný hrdina sa ovšem vydaril, hlavne jak si ho všimne to dievča na toalete a okomentuje to slovami "masturbuje tam nejaký trpaslík", to som vyprskol smiechom. Neskutočne slizký malý humusák, s fajn maminou, takou pri zmysloch a ojedinelými záľubami... Six si vlastne zobral k srdcu pravidlá sequelov a iba násobil svoj predchádzajúci film, čiže viac výtokov (aby som to zovšeobecnil), násilia, samoúčelnosti a stonožka má viac nôh a tak, ale keďže najlepšiu scénu (auto) mi prezradil dopredu kamarát, nejak výraznejšie ma to nešokovalo. Ale treba byť pripravený. PS: Vzhľadom na výroky pána režiséra, o najoplzlejšom a najškandálnejšom filme všetkých čias (tretia časť), rozmýšlam čo nové sa dá ešte na túto tému vymyslieť. Kresťanská komédia asi nie :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá...Nejzvrhlejším a nejsadističtějším filmem letošního roku se stává právě tento, který bortí mýty o typicky rodinné filmové podívané. Dvojka je příběhem cesty do hlubin duše psychicky narušeného muže, hlídače podzemních garáží, který se nechal inspirovat prvním filmem a po vzoru šíleného doktora sešívá lidi k sobě. Představitel hlavní role je nemluvný, malý, obrýlený tlouštík, který je odpudivý jako stonožka, která si také ve filmu zahrála ne nepodstatnou roli. Film je natočen černobíle a tím občas ztrácí na síle, protože zaniknou krvavé scény, kterých je opravdu hodně. Však se jedná o hororový subžánr torture porn mixnutý exploitation, a proto jeho zhlédnutí doporučuji zvláště otrlým jedincům, to jen pro případ, aby věděli, do čeho jdou. Film se rozhodně s ničím nemaže a svoji sadistickou exhibici postupně vyhání do extrémů. Postupně to odnese matka hlavního hrdiny, neurvalý náckovský soused, neušetří ani těhotnou ženu (té dá nejmenší sadu) a dokonce se zvrhlík nebojí angažovat herečku z jedničky, která tady hraje samu sebe a namluví ji, že se jedná o konkurs do filmu Quentina Tarantina, než ji přišije ústy k zadku jiné oběti. Ultra bizarní obrázek sešitých živých lidských obětí je jedním z nejšílenějších scén, které jsem ve filmu viděl, a to ani nechci popisovat, co všechno se odehraje, až maniak těch několik lidí sešije k sobě. To je totiž dost síla. Nejvíce šokuje, jak se filmu daří být realistický, a je velmi zvláštní, kde režisér Tom Six vlastně čerpal inspiraci k natočení takového kousku. Nemám mu to za zlé, je to přece jen film, ale stejně si nedovedu představit, s čím chce vyrukovat v avizovaném třetím pokračování. Nechci mu radit, ale podle mě dvojkou naprosto dané téma vyčerpal a dál už by se jen opakoval, pokud nemá v zásobě (a to silně pochybuji), něco originálního. Tady se však ukázal v plné (sadistické) síle a diváka zlikvidoval. Ve trojce ho asi rovnou popraví. 100% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jejda, toto už nemôžem nazvať inak ako totálny orgazmus. Jeden z najlepších a najintenzívnejších hororových zážitkov, aký som vôbec tento rok mal (a možno nie len tento rok). V záverečnej tretine som si vlastne ani neuvedomoval, že je to čiernobiele. Už dlho som sa na niečo netešil tak "brutálne" a "nechutne", ako sa teším na trojku :) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Eat shit and die. Tom Six si splnil sen a degradoval lidstvo na úroveň pouhých členovců (hmyzu). Nenechte se zmást vysokým hodnocením, dvojka je stejná sračka jako jednička, hloupá a s minimem dialogů, odehrávající se v nějakém paralelním vesmíru, kde neexistují žádná pravidla a žádná policie, a kde Martin je sám svým Bohem (i když to může a nemusí být omluvitelné, je tu jistá teorie; a pokud je správná, je Tom Six chytřejší, než si myslíme). Černobílá forma filmu sluší a padne mu jako huba na prdel a částečně tím tak zakrývá režisérovu neumětelnost. Pro mě ve výsledku lepší než "psychologičtější" jednička. V jednu chvíli se smějete a o chvíli později si dáváte ruku před pusu. Ano, splnil, co předsevzal. :) Zábavná sračka. P.S.: Ashlynn Yennie si po tomhle filmu snad už nemůže nikde jinde zahrát. :) P.P.S: tak VODrip je skutečně cenzurovaná verze a chybí v ní 2 minuty. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem znatelná změna od prvního dílu. Až docela nečekaná vezme-li se v úvahu, že oba dva díly režíroval stejný režisér. Film prošel celkem znatelnou změnou na postu hlavního hrdiny. V tomto dílu se o vraždy stará pán v brýlích - 150cm a 100kg s moc pěkným pivním bříškem, který nemá takové lékařské zkušenosti a schopnosti jako ten sympatický pán z prvního dílu. Všechny chybějící faktory však nahrazuje neuvěřitelně silnou vůlí sestavit tu svoji stonožku, která je v tomto případě rapidně delší. Počet členů se vyšplhal až někam k číslu 11. S příbytkem kvantity však poklesla samotná kvalita provedení. Hlavní hrdina neměl ani pořádné lékařské vybavení. Byl to spíš domácí kutil. Své oběti uspával železnou tyčí. V práci s nožem příliš nevynikal, tak své oběti připojil klasickou sešívačkou, ale i tak to chvíli fungovalo. Rád bych zmínil osud stonožky, který se ovšem nedá zmínit bez spoileru. Tedy SPOILER: Nekvalitně spojená stonožka se samozřejmě rozpojí a stanou se z ní stonožky 2, což dost nahněvá hlavního zabijáka - kutila, a tak členy stonožky čeká nepříjemný osud, který už je pro ně spíše vysvobozením. KONEC SPOILERU. V součtu tenhle díl hodnotím, jako výrazně lepší. Brutality přibylo a takových těch chutnějších momentů také. Například jedna žena, který měla být členem stonožky je těhotná, tak nechám na vaší představivosti její osud, který je moc pěkný. Dávám zasloužené 3*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Tretí film Ashlynn Yennie, v ktorom si zahrala samú seba. (Lukoh)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 8. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama